Autor Wątek: [TH] Previu z l5r.com  (Przeczytany 77056 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Odp: [TH] Previu z l5r.com
« Odpowiedź #160 dnia: 2010-01-02, 18:15 »
może  nie przesadzajcie z siłą tej karty

kasowanie plusów do siły provincji jest fajne, ale nie robi nic przeciwnikowi

RA 2 to ja moge użyć w moich BMkach do kasowania z minusowanych posaci przeciwnika

Nie wąpliwie najlepsze jest negacja akcji bez pres ale w końcu ile ich jest 3/4
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 2010-01-02, 18:59 »
nie chodzi chyba o to ile ich jest, tylko ile ludzie uzywaja. a uzywaja w sumie wszyscy, chocby outer walli.

@seph- nie do kazdej, te wolniejsze nie potrzebuja takiego crapu, tylko te na tempo.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #162 dnia: 2010-01-02, 19:53 »
@seph- nie do kazdej, te wolniejsze nie potrzebuja takiego crapu, tylko te na tempo.

Jeśli jakaś militarka jest na tyle wolna, że pozwala mi kontrolować tempo to nie potrzebuje tej karty i musi cienko prząść z kontrolkami. Militarki które nadają tempo w grze z kontrolką potrzebują tej karty i jeśli faktycznie to tempo nadadzą to grę wygrają. Kontrolka potrzebuje czasu. Ta karta ten czas zabiera w bardzo brutalny sposób. A jako, że Final Duty jest taką kartą jaką jest, prawie wszyscy grają Outer Walle. Więc nawet grając przeciwko militarce ta karta nie jest słaba.
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: 2010-01-02, 21:11 »
no pewnie ze zla nie jest, ale czy sie zmiesci? u mnie watpie. wole w zamian akcje ktore cos robia, ot chocby ta nowa mala furie...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 2010-01-03, 15:26 »
apropos ostatniej karty:

Cytat: Buntaro Hikari z KyudenMantis
Hey guys it seems that it also negates action that remove all the presence... wall of honor... expendable ressource (with a lonely guy), desperate battle, HIDA'S GUIDANCE!!!!

nie wiem, czy to tak faktycznie działa, bo dawno przestalem się interesować zasadami, które mówią, że fragment między tym przecinkiem a tym wykrzyknikiem dzilimy na 9 części które następnie rozpatrujemy od środka, czytając do góry nogami.

Ot, taka ciekawostka.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #165 dnia: 2010-01-03, 15:36 »
Ok chyba tak dziala, czyli wall of honor itp neguje jezeli nie mamy presenca po zagraniu tej akcji.

Np

Wall of honor

Move your target opposed Personality home: Increase or decrease this province's strength by the number of units on the enemy side at the current battlefield. Gain 2 Honor.

Movujemy nasza opposed postac i zostajemy bez prezencji (koszt). W tym momencie dostajemy ta reakcja bo nie doszlo do rezolucji naszej akcji a trigger pasuje i zostaje ona zanegowana... nice, ta gra nie ma sensu juz kompletnie.

Jezeli sie myle (a mam nadzieje ze sie myle) to prosze o sprostowanie.

EDIT:

Greater sacrifice tez teraz fajnei dziala, ma napisane "wysadz sobie typa, zrob nic"... nice
« Ostatnia zmiana: 2010-01-03, 15:47 by Ertai »
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #166 dnia: 2010-01-03, 17:07 »
wszystkowskazuje że działa też z tymi kartami jeśli po zagraniu tej akcji nie mamy już presencea

ale jak znam życie to się okażę żę jednak działa inaczej bo inna była intencja
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #167 dnia: 2010-01-03, 17:21 »
intencja była inna na pewno, tylko wording przypadkiem jest niefortunny i nikt w playtestach na taki chory pomysł nie wpadł. Wystarczy zmienić trochę wording i będzie działać jak miało działać. Co też mi się nie podoba, bo ta karta w ogóle mi się nie podoba.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 2010-01-03, 17:58 »
Brawo, jeszcze karta nie wyszła, a już będzie errata (bo nie wierzę, żeby to tak puścili). Któy to już raz ostatnio? Trzeci? Porażka.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #169 dnia: 2010-01-03, 18:09 »
Czy żeby zostać playtesterem wymagane jest znajomość języka angielskiego albo zasad gry?
A żeby zasiąść w PDT?
Myśl. Potem pytaj.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #170 dnia: 2010-01-03, 21:02 »
http://www.l5r.com/images/DaigotsuYuhmi.jpg

aż dziw bierze że nikt jeszcze nie skomentował

według mnie bardzo fajna postać tylko czy zmieści się w któymś z decków

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 2010-01-03, 21:17 »
ja powiem tak- o ile poprzedni yuhmi to byl straszny laps, to ten jest niezlym madafaka. kolezka ktory bowuje wszystkie karty z 7 lub mniej sily w unicie? a sa jacys kolesie ktorzy maja wiecej?  ::). i nawet 11 kosztu za takie parametry i zdolnosc to malo.
Mirumoto Breaker

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #172 dnia: 2010-01-03, 21:22 »
A jak ja mam już płacić za krowy to 100x wolę Daigotsu - ten przynajmniej mówi umrzyj.

---

Wracając do Determined Force

Ok chyba tak dziala, czyli wall of honor itp neguje jezeli nie mamy presenca po zagraniu tej akcji.

Np

Wall of honor

Move your target opposed Personality home: Increase or decrease this province's strength by the number of units on the enemy side at the current battlefield. Gain 2 Honor.

Movujemy nasza opposed postac i zostajemy bez prezencji (koszt). W tym momencie dostajemy ta reakcja bo nie doszlo do rezolucji naszej akcji a trigger pasuje i zostaje ona zanegowana... nice, ta gra nie ma sensu juz kompletnie.

Jezeli sie myle (a mam nadzieje ze sie myle) to prosze o sprostowanie.

EDIT:

Greater sacrifice tez teraz fajnei dziala, ma napisane "wysadz sobie typa, zrob nic"... nice

Ale z drugiej strony wyobraź sobie minę gracza Kraba odpalającego guidance i skontrowanego tą kartą.

"wysadź sobie ARMIĘ", zrób nic". nice^2.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-03, 21:30 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #173 dnia: 2010-01-03, 22:05 »
Ok kempy, ale gramy po to zeby zobaczyc jak koles robi pod siebie ceglami? Czy po to zeby ta gra jakis sens miala? Skoro dali takiego przegietego kami to powinni cos dorzucic innym klanom, albo dolozyc inne themy... nie wydawac kontry tego rodzaju. To moze niech nastepna karta bedzie w desen taki, ze ma na sobie 9 akcji i robi:

jezeli twoj przeciwnik to zuraw: niech straci 20 honoru
jezeli twoj przeciwnik to skorpion: zyskaj 20 honoru
jezeli twoj przecinwik to feniks: zniszcz wszystkie spelle w grze
jezeli twoj przeciniwk to jednorozec: zabij wszystkie kawaleryjskie postacie

and so on...

gra sprowadzi sie do roli, dobrania jednej karty i walniecia jej w jednym momencie... a karta nie ma praktycznie zadnego drawbacku... ok sry, nie ma draw backu.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #174 dnia: 2010-01-03, 22:23 »
Mam propozycję: dopóki nie wyjdzie errata/pseudoruling do tej karty który nerfi ją do akceptowalnego poziomu (czyli nieźle imba karta) umieśćmy ją na liście kart o których się nie mówi. Bo ogólne płakanie nad tym, że jest absurdalnie patologiczna chyba nam nijak nie pomoże - reakcja na AEGu powinna wystarczyć.

Co do Yuhmi:
A jak ja mam już płacić za krowy to 100x wolę Daigotsu - ten przynajmniej mówi umrzyj.
Fully Agreed.
Myśl. Potem pytaj.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #175 dnia: 2010-01-03, 22:37 »
Cytat: Ertai
gra sprowadzi sie do roli, dobrania jednej karty i walniecia jej w jednym momencie... a karta nie ma praktycznie zadnego drawbacku... ok sry, nie ma draw backu.

Po zjedzeniu pierwszej prowincji militarce, kiedy reszta bitew jest już opposed można sobie tą kartę wsadzić...

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #176 dnia: 2010-01-03, 22:39 »
... w lepsze koszulki zeby sie nie zniszczyla przez przypadek poniewaz mozna ja zagrac w 95% wypadkow jakie mi przychodza do glowy przeciwko komukolwiek.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 2010-01-03, 23:13 »

Po zjedzeniu pierwszej prowincji militarce, kiedy reszta bitew jest już opposed można sobie tą kartę wsadzić...

Kempy co osatnio z Tobą grałem, to widzieliśmy się dopiero w ostatniej/przedostatniej bitwie...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #178 dnia: 2010-01-03, 23:41 »

Kempy co osatnio z Tobą grałem, to widzieliśmy się dopiero w ostatniej/przedostatniej bitwie...

Jak się gra swarmem na swarma to po co się spotykać? (:

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: 2010-01-03, 23:55 »
Wg mnie koleś jest średni ale zobaczymi jka często będzie  widział gre bo jeżeli tak smo jak jego podstawka to raczej będzie leżał w klaserze i grzał ławe.