Autor Wątek: [TH] Previu z l5r.com  (Przeczytany 77090 razy)

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Odp: [TH] Previu z l5r.com
« Odpowiedź #340 dnia: 2010-01-15, 00:18 »
Całkiem ciekawa karta, jak ją trafie to pewnie w deck zmieszcze.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #341 dnia: 2010-01-15, 09:17 »
fajna akcja - tylko duelówka może tego nie zmieścić.

A tak to neguje herbatę, impromptu
Niszczy dziwne regiony i tereny

Must have moim zdaniem

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #342 dnia: 2010-01-15, 10:24 »
Ja to chyba w duelowce tez zmieszcze :)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 2010-01-15, 10:47 »
Rany boskie... mam coraz większe wrażenie że ta gra schodzi na... bezmózgie amerykańskie małolaty.
... poniewaz AEG wypuscil jakas uniwersalna unique akcje z 2 FV.
niech wypuści 40 takich kart i będzie git. Mi osobiście kart z 3 akcjami na sobie się nie podobają. A raczej sam pomysł ich wydawania.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-15, 10:51 by Matsu Girro »

Rise above.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #344 dnia: 2010-01-15, 11:13 »
No wlasnie coraz bardziej uniwersalne akcje beda wychodzily. Wtedy jasne balans bedzie prawie idealny... ale sens gry nikly skoro fate bedzie w 70-80% taki sam. Ja na dobra sprawe to juz pomiedzy Dragonem i Zurawiem malo zmian w fate widze.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #345 dnia: 2010-01-15, 11:19 »
I tak jest lepiej niż wcześniej. Bywało że miałem identyczny Fate jak Aoshi, takie same fortyfikacje i regiony, takie same holdingi z wyjątkiem klanowych, takie same eventy i tylko postacie były inne.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 2010-01-15, 12:10 »
no tak, bo jezeli skladasz honorowke na duelach to jaki ma miec fate? dokladnie taki sam w obu deckach. chociaz mogliby powydawac pare kart tylko do jednego rodu, takich ktore by dobrze oddawaly charakter danego rodu (tylko nie znowu jakies gowna jak masz ringa dla dragona... >:()
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #347 dnia: 2010-01-15, 12:11 »
sory ale w dragonowej duelówce dzięki kami wystawiasz ringa od tak wiec nie wiem w czym problem
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #348 dnia: 2010-01-15, 12:11 »
co za nalecialosci z trona, a kysz, zgin przepadnij ;)

KLANU!!!!!!!!! argh a nie jakiegos rodu ;)
Shoju na prezydenta! :)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #349 dnia: 2010-01-15, 12:17 »
czlowieku, klanu/rodu to pikus. jak gramy w multiplacka w gota a potem single w legende (bo tak tu grywamy w trojmiescie) to w aGoCie trait to np. lord/ally (odpowiednik samurai/courtier) a w legendzie to keyword (za to keyword w gocie to stealth/renown) a trait z legendy nazywa sie static w gocie. mozna krecka dostac jak ktos zadaje pytania o zasady  ;D
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #350 dnia: 2010-01-15, 12:21 »
no tak, bo jezeli skladasz honorowke na duelach to jaki ma miec fate? dokladnie taki sam w obu deckach. chociaz mogliby powydawac pare kart tylko do jednego rodu, takich ktore by dobrze oddawaly charakter danego rodu

Ot zadales sobie pytanie i znalazles na nie odpowiedz kilkanascie znakow dalej :)

O to mi chodzi, zeby klany czyms sie roznily, decki czyms sie roznily. Karty ktore sluza do wszystkiego i wszedzie moga wejsc sa imo z dupy.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 2010-01-15, 12:48 »
oczywiscie, tez nie lubilem kart typu surprising resistance. a a'propos tego co napisalem to mogliby, ale takich kart na razie nie ma
Mirumoto Breaker

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #352 dnia: 2010-01-15, 12:49 »
są - chociazby Final... :P

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #353 dnia: 2010-01-15, 13:12 »
no tak, bo jezeli skladasz honorowke na duelach to jaki ma miec fate? dokladnie taki sam w obu deckach. chociaz mogliby powydawac pare kart tylko do jednego rodu, takich ktore by dobrze oddawaly charakter danego rodu

Ot zadales sobie pytanie i znalazles na nie odpowiedz kilkanascie znakow dalej :)

O to mi chodzi, zeby klany czyms sie roznily, decki czyms sie roznily. Karty ktore sluza do wszystkiego i wszedzie moga wejsc sa imo z dupy.

i dlatego gram scorpem :P

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #354 dnia: 2010-01-15, 13:20 »
i dlatego gram scorpem :P

no coś w tym stwierdzeniu jest :) W samuraju to ja nawet nie wiedziałem jakie karty mogą się pojawić po 2 stronie stołu i miałem to w trąbce.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #355 dnia: 2010-01-15, 13:46 »

to jak? duzo kihosow wkladasz do swojego Krejnowego deku? :)

zawsze beda karty ktore beda wchodzic do duzej ilosci dekow i zawsze beda takie ktore wchodza do jednego gora dwoch typow dekow. nie wiem o co wam chodzi za bardzo? przeciez Rout jest grany praktycznie wszedzie , Reinforce the Gates znajdziesz nie tylko w honorowce ale takze w militarce. Ring of Void albo Water - kolejna karta (unikalna) ktora grana jest prawie wszedzie. a nie slyszalem zeby ktorakolwiek z poprzednich kart wzbudzala takie poruszenie.

wiecej akcji na karcie to wiecej opcji, wiecej myslenia i taktyczenia, wiecej mozliwosci a przez to wieksze skomplikowanie gry. gra wbrew wielu powszechnym tu stwierdzeniom nie robi sie bardziej łopatologiczna ale moim zdaniem wymusza na graczu zwiekszanie umiejetnosci. Samym  wkladaniem kartonikow do talii jeszcze nikt niczego nie wygral.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #356 dnia: 2010-01-15, 13:56 »
Samym  wkladaniem kartonikow do talii jeszcze nikt niczego nie wygral.

Pinkol to nawet sobie sam "kartoników" do decku nie wkłada :)

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #357 dnia: 2010-01-15, 14:17 »
Samym  wkladaniem kartonikow do talii jeszcze nikt niczego nie wygral.

Pinkol to nawet sobie sam "kartoników" do decku nie wkłada :)

zawsze go o to podejrzewałem :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #358 dnia: 2010-01-15, 14:17 »
to jak? duzo kihosow wkladasz do swojego Krejnowego deku?

Te kihosy zajmuja ci wiecej niz 20-30% decku? Bo jezeli nie to przeczytaj to co napisalem jeszcze raz.

wiecej akcji na karcie to wiecej opcji, wiecej myslenia i taktyczenia

Nie prawda. Wiecej akcji na karcie to zadne wiecej myslenia i taktyczenia. To wlasnie karta na liscie must have i nie musisz nic myslec przy skladaniu decka tylko ja wkladasz i tyle. W samej grze to o jakim mysleniu tez tutaj ma byc mowa? Uzywasz ta akcje na karcie, ktora ci da najwiecej korzysci... jezeli ktos gra inaczej to pozdr0. Akcje, ktore sa specyficzne, wymagaja odpowiednich warunkow i nie wchodza wszedzie to sa wlasnie akcje, przy ktorych trzeba pomyslec i taktycznie sie wysilic aby bylo mozliwe ich zagranie.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #359 dnia: 2010-01-15, 14:34 »
tjaaa, szczegolnie ze ludzie wsadzaja do deckow jakos dziwnie wlasnie routy/finale/heighty/hamstrungi. ale nie zgadzam sie z Toba do konca- horror ma wiecej racji. prawda jest taka ze wiekszosc deckow sklada sie w tej grze faszystowko prosto (faszystowsko w sensie podejscia DT do dawania kart graczom- jedynych slusznych)- wkladasz po prostu to co jest i juz- opcji nie ma. ale juz jak tym grasz to juz baaardzo duza roznica. no i dlatego mimo ze np. i dragonowa i krejnowa honorowka nie za bardoz sie roznia, to jednak kwestia jak nimi grasz ma wieeelkie znaczenie.

@pinkol- gdzie mozna dostac takiego murzyna do wkladania kart do koszulek, chetnie nabede jednego droga kupna...  ;D
Mirumoto Breaker