Autor Wątek: [tH] Fenole  (Przeczytany 10144 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: [tH] Fenole
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-12-28, 09:48 »
chwilowo w legendzie jakosc gowno daje, liczy sie ilosc ale to chyba zawsze tak bylo...

Nie. Sięgając chociażby do SE - krabie/modliszkowe wagony na followerach, kucowe wagony superfiendsy oraz shadsowe kłody pod koniec edycji. A wcześniej (<LE) nie mam pojęcia.
w goldzie zółwik feniksowy czy kontrol fenolowy ( dużo tam było attachy) czy w DE voltron pozbywał się ilosci od tak, albo t8 lub t10 konikowe w DE i LE( to liczba postaci w deku)
Walec

orzeł

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-12-28, 12:44 »
chwilowo w legendzie jakosc gowno daje, liczy sie ilosc ale to chyba zawsze tak bylo...

Nie. Sięgając chociażby do SE - krabie/modliszkowe wagony na followerach, kucowe wagony superfiendsy oraz shadsowe kłody pod koniec edycji. A wcześniej (<LE) nie mam pojęcia.
Sezaru to byly czasy

musialem jeszcze raz wejsc do watku bo bylo 666 wyswietlen a to przeciez zlooooooo

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-12-28, 18:01 »
wreszcie marecki będzie mógł złożyć decka wg tzw. "złotej proporcji" - tzn. "co zabija to do decku" (no oprócz sneaków) :)

juz został rozpisay :))))

pzdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-12-28, 19:02 »
wreszcie marecki będzie mógł złożyć decka wg tzw. "złotej proporcji" - tzn. "co zabija to do decku" (no oprócz sneaków) :)

juz został rozpisay :))))

pzdr

powiedzmy ze daje rade po wczorajszej konfrontacji. dodam jeszcze ze marecky hanbiaco dla siebie grozil mi wczoraj wygrana na honor. swintuch i larwa

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-12-28, 19:49 »
Myslalem ze po diamencie juz gorszej edycji nie bedzie ... chyba sie jednak mylilem pozostaje radosc ze gram fenolami  ;D .
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-12-28, 23:23 »
Myslalem ze po diamencie juz gorszej edycji nie bedzie ...

???
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-12-28, 23:37 »
Myslalem ze po diamencie juz gorszej edycji nie bedzie ...

Ja tam pół diamonda grałem fenixami i dawali radę (przynajmniej na początku jak chieh siedziała z klamką, kuro's fire i house guardami w domu i mówiła przeciwnikowi w każdej bitwie - zgiń armią... a prowincje to jadła seruma lub danjuro z ogre warriorsami :P)

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-12-29, 01:38 »
Ja mowie o rozgrywce :P .

Ta edycja jeszcze bardziej niz diament mi sie nie podoba, wychodzi cos w stylu ten kto ma o jeden wiecej final duty na rece wygrywa ;)
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-12-29, 07:21 »
wiesz co pierwsze pół diamenta honorówka fenolowa wyglądała tak że pod koniec swojej 3 tury miała już 20-23 honoru

mi się też CE nie podoba jest bardzo magikowe i moim zdaniem coraz mniej trzeba w tej grze myśleć
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-12-29, 15:22 »
a moze to chodzi o to ze najbardziej tepe decki wygrywaja? a te chocby troche skomplikowane sa slabe? no bo liona albo goblinow chyba nie mozna nazwac skomplikowanymi deckami...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-12-29, 16:23 »
A to ciekawe, bo ja mam ogólne wrażenie, że właśnie decki z elementami kontrolnymi mają większe fory.

Spójrzmy np. na Liony - niby pałowe, ale bez sprytnie wplecionej kontroli ten deck byłby do śmieci - Kasei robi w nim strasznie dużo np.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #51 dnia: 2010-01-04, 08:37 »
ehehe.. podnieta kartami, które praktycznie do deków nie powchodzą  ;D ;D
raczej spell jest grywalny - reszta zbyt wolna
Domek, hem.. niby 7 prowincji, ale trzeba mieć i shugasa i samruajca - a jak wiemy im większa ilośc warunków tym gorzej z triggerem. dla mnie to najsłabszy domek fenolski w tej edycji ;D
Te karty mnie nie przekonują do tego, żeby zacząć poważnie myśleć o jakiejś "synergii" i graniu shugsami plus yojimbo. No ale może pozostałe będą lepsze...

dobra wracam do swojej dziury układać sobie wyimaginowane deki, którymi to niby kiedyś zagram (mośki znerfiły mi gatewaya :[), aczkolwiek chodzą ponoć już anegdotki, o moim graniu: czym się różni elendil grający w pierścionki od ufo? Ufo ktoś podobno widział ;D ;D
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #52 dnia: 2010-01-04, 08:42 »

Domek, hem.. niby 7 prowincji, ale trzeba mieć i shugasa i samruajca - a jak wiemy im większa ilośc warunków tym gorzej z triggerem. dla mnie to najsłabszy domek fenolski w tej edycji ;D

nie trzeba mieć szugasa:) szugas robi ze to tylko lepiej działa:)
Walec

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #53 dnia: 2010-01-04, 09:31 »
aaa sorry, zyskał w moich oczach naprawdę sporo : ;D ;D
znaczy się jest teraz tylko trochę gorszy niż pozostałe ;D
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke