Autor Wątek: Flame 1 - ostrzeżenie  (Przeczytany 6422 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« dnia: 2010-01-06, 14:50 »
ale pomysl sobie że ja on zużyje to na obniżenie siły prowincji to już nie zużyje tego na settlinga albo weight the costa itp
No wszystko spoko, ja rozumiem, ale mnie chodzi o to, że ta karta robi 3 różne rzeczy, a taki settling, czy inny Shameful tylko jedną. I militarka wsadzi tę kartę bez ryzyka, bo jest metą i na podbijanie siły prowincji, i na presenceless defense i na defense jak ktoś ucieka, i na krabowego guidance'a nawet czy inne Desperate Battle, plus dochodzi jeszcze wisienka, że można w kogoś strzelić. A Shameful czy Settling robią tylko jedno, a kart które robią tylko jedno jest do wsadzenia do honorówki tryliony, więc Twój wybór ma bardzo duże znaczenie i wszystkiego nie zmieścisz. Dodatkowo, militarka zazwyczaj wjeżdża z większym forcem i czeka co zrobisz. Więc to Ty pierwszy wyrzucasz kartę. Grasz Outera albo Shamefula, ma kontrę, grasz Settlinga, kontrą jest ta sama karta.
ten event podbija siłę na wszystkich prowincjach a  wiec w kazdem musialby to zagrać?
Ta, tylko że ten event ma tam jeszcze napisane "ja ktoś Ci puknie prowkę, to dostanie dwie karty". Żeby było równo, na Determindzie powinno pisać np. "Obniż siłę prowincji do bazowej. Jak nie pukniesz prowki, przeciwnik dostanie 2 honoru".

EDIT: Poza tym, od kiedy to militarka musi zjeżdżać 3 prowincje naraz? Zazwyczaj przecież wystarczy, że wybierze jedną, potem kolejną itp.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 14:53 by gaijin »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-01-06, 14:57 »
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz. jak wyjdzie event- obniz sile wszystkich provek permanentnie o 2, to na pewno bedzie mial jakis drawback- niekoniecnzie podobny, ale jakis na pewno

karta ma 3 rozne akcje z ktorych zadna w sumie nie jest taka gamebraking- ludzie, przeciez to dojdzie max jedno na gre... bez przesady- a jak ktos podwyzszy sile prowek na reszte gry o 2 z tej akcji do artystow czy z tego nowego eventu to nagle przebijanie sie stanie sie duuuuzo trudniejsze...

zaloze sie ze po wstepnych testach wyjdzie ze ta karta wcale nie taka straszna, najwyzej trzeba bedzie uzywac troszke wiecej zabawek do obrony bez presensu. a jest ich wiecej niz tej karty bo ona jest jedna.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-01-06, 15:01 »
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

HAHAHAA no teraz to mnie wgniotles w ziemie :)

Event nie musi dojsc?

Faktycznie strata karty z reki to niesamowity koszt zagrania akcji... LOL niezle

Proponuje zebys zrozumial koncepcje drawbacku...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-01-06, 15:25 »
rozumiem koncepcje drawbacku doskonale. ale nie wydaje Ci sie ze przy 4 prowincjach i przewinieciu wszystkiego 2x na gre dynastia leci chyba troche szybciej niz fate? ofcors poza lionem, ale nawet tam dynastia kreci sie szybciej.

zreszta drawa na chwile obecna jest mniej wiecej karta na koniec tury dla wiekszosci deckow. czasami dojdzie jeszcze jakis holding do drawa i tyle. tylko lion ma szybszego drawa.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-01-06, 15:34 »
Teh lolz.

karta ma 3 rozne akcje z ktorych zadna w sumie nie jest taka gamebraking- ludzie, przeciez to dojdzie max jedno na gre... bez przesady- a jak ktos podwyzszy sile prowek na reszte gry o 2 z tej akcji do artystow czy z tego nowego eventu to nagle przebijanie sie stanie sie duuuuzo trudniejsze...
No tego by jeszcze brakowało, żeby jedna akcja była gamebreaking. Ponadto, jak sam pisałeś "ta akcja musi dojść i tracisz kartę z ręki" (lol, naprawdę mnie to rozbawia:)), ale DODATKOWO musisz mieć do niej artystów, albo 5 złota, a jak ktoś Ci puknie prowkę po evencie, to dostanie 2 karty. Na Determined nie ma żadnych takich kosztów, a ponadto są 3 akcje do wyboru na różne okazje.

zaloze sie ze po wstepnych testach wyjdzie ze ta karta wcale nie taka straszna
Może jeszcze dasz sobie rękę uciąć jak w "Chłopakach..."?
najwyzej trzeba bedzie uzywac troszke wiecej zabawek do obrony bez presensu. a jest ich wiecej niz tej karty bo ona jest jedna.
No i właśnie w tym problem!! Bo nie jest problemem to, że nie ma kart do obrony przed tą kartą, tylko że nie ma jak tego zmieścić do decku! Wsadzając zabawkę bez prezencji musisz coś wywalić, a Twój deck chyba ma coś robić oprócz bronienia się, prawda?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-01-06, 15:42 »
no to nie wrzucaj obrony bez presensu w ogole, kto CI kaze. mozesz jak porzadny samurai stanac z katana do bitwy a nie tylko trzepac numerki i kitrac sie w domu, bo nas bija biedne pizamki.

ja tam wsadzac do decku same sensowne karty, nie mete. i nie przepadam za meta na mete mety 8)

spojrz gaijin czasem z innej perspektywy niz niebieska pizama. grasz sobie militarka i dostajesz np. 2 kopie tego czegos jak biegniesz do ataku na inna militarke ktora nawet nie slyszala o obronie bez presensu bo nie jest jej potrzebna- i co? 2 martwe karty na reku (no sorry RA2 bitew nie wygrywa...) i przez to wpierdalasz bitwe bo braklo Ci dodatkowego bowa/killa/whatever. i teraz jak taka sytuacja powtorzy sie kilka razy z rzedu to jakos mysle ze kazdy wpadnie ze taka karte trzeba wywalic z decku. i Twoje marudzenie jakie to nie straszne przegiete i whatever bo kopie Cie w pizame zniknie bo nikt tym nie bedzie gral. no ale ofcors zawsze bedziesz mial dobry powod do whine'a bo taka karta w ogole istnieje.
Mirumoto Breaker

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-01-06, 15:43 »
Bo nie jest problemem to, że nie ma kart do obrony przed tą kartą, tylko że nie ma jak tego zmieścić do decku!
Forging the Gift dostaje errata to juz masz 3 wolne miejsca ;]
PnP

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-01-06, 15:45 »
Forging the Gift dostaje errata to juz masz 3 wolne miejsca ;]

celna riposta :D
a w skorpie? ::)
Shoju na prezydenta! :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-01-06, 15:50 »
Ok.... ale o czym ty piszesz?

Najpierw wmawiasz ze zagranie karty z reki i dobranie jej to jakis wewnetrzny koszt danej karty co juz jest stwierdzeniem tak bezsensownym ze zal... pozniej zaprzeczasz sam sobie

ale nie wydaje Ci sie ze przy 4 prowincjach i przewinieciu wszystkiego 2x na gre dynastia leci chyba troche szybciej niz fate? ofcors poza lionem, ale nawet tam dynastia kreci sie szybciej.

(to w koncu lion mieli szybciej fate czy dynastie?)

a teraz piszesz ze prosciej jest dokopac sie do eventu... jest prosciej i co z tego? Event ma drawback tamta karta ma 3 akcje (i na boga jezeli akcja ktora kasuje polowe grywalnych kart od tak o bo moze nie jest br0ken to pozdro) i zadna z nich nie ma absolutnie zadnego drawbacku.

A tak jeszcze dla podtrzymania radosnej atmosfery lista kart ktore zostaja wyruchane w oczy

Desperate battle
Discrete retreat
Ring of Fire
Greater Sacrifice
Wall of honor
Discretionary valor
Weigh the Cost
Fallback
Hida's guidance
Doji's guidance
Public gardens
Shameful Injury
Outer walls
Settling the Homeless
Arrival of the emerald Champion
Reinforce the gates
Castle of Water
Courtesy

Jeste przekonany ze lista nie jest pelna

EDIT:
Chyba ze Breaker nie ogarnales ze ta karta nie tylko niszczy karty ktore sie zagrywa bez presencu.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 15:52 by Ertai »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-01-06, 16:01 »
hmmm, ja na tej liscie widze tylko i wylacznie:
desperate battle, hida's guidance, outer walle i castle of water. wymieniles tam mnostwo kart ktorymi nikt nie gra albo mozna je rowniez spokojnie zagrac jak ma sie jeszcze cos w bitwie poza tym. ja wiem doskonale ze decki polityczne uwielbiaja karty typu przydziele sie i w pierwszej akcji znikam odsylajac cala armie przeciwnika...

by the way, karta ktora uwala bezsensowne siedzenie w domu i trzepanie numerkow boli strasznie? no ja wiem ze sa ludzie ktorzy w grze to najlepiej lubia decki ktore w ogole nie musza miec interakcji z przeciwnikiem. i kazda karta ktora wymusza na nich wyjscie do bitwy i granie "normalnie" jest bez sensu. rezolucja w tej grze jest bez sensu. atakowanie w jedna prowke jest bez sensu... itp. za to zajebiste sa blitze i turbohonory/dyshonory ktore nie dadza przeciwnikowi nawet cienia szansy na zaczecie albo przeprowadzenie gry.

aha i uwazam ze kazda karta ktora upierdala wyzej wymienione jest swietna. i oby ich bylo wiecej. czekam

moze jestem osamotniony w moim pogladzie, ale ja bym chcial POGRAC w ta gre. tzn uwazam ze honorowki powinny konczyc najszybciej w 8-9 turze, dyshonory to samo. ofcors napory rowniez powinny byc odpowiednio slabsze/wolniejsze dla balansu. ale ja wiem ze pewnie moje marzenie nigdy sie nie spelni i pozostanie mi przychodzenie z nozem na strzelanine.

EDIT: @ertai- ofcors ogarnalem, ale co z tego. to tylko jedna karta, powtorze to jeszcze raz. max 3 na gre, nawet gdyby wylaczala wszystkie akcje w grze.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 16:02 by Breaker »
Mirumoto Breaker

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-01-06, 16:04 »
Nie no bijesz sam siebie...

Rozumiem, ze poprzez stwierdzenie "normalne" granie to ty definiujesz jak sie w ta gre powinno grac, w jaki sposob wygrywac, i ogolnie wszystko to co odchodzi od tego schematu graniem normalnym nie jest... sry, ale nie zgadzam sie z twoja definicja normalnosci.

Twoj obiektywizm mnie powala. Napisz od razu ze karta dla Ciebie nie jest broken nie dlatego ze ona nie jest broken tylko dlatego "ze jest broken i bardzo dobrze bo ludzie beda mogli zaczac grac normalnie"... i ok z gustami sie nie dyskutuje... ale jak walisz takie "merytoryczne" argumenty na poparcie swojej tezy

aha i uwazam ze kazda karta ktora upierdala wyzej wymienione jest swietna.

To nice job... chyba nie mamy o czym rozmawiac.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-01-06, 16:20 »
nie definiuje i nie czepiaj sie o slowa. normalna uzylem w sensie taka w ktorej jest interakcja z przeciwnikiem. a nie jednostronne granie ktore rownie dobrze mozesz sobie zrobic samemu w domu na stole. ja nie wiem, dla mnie gra jest wtedy kiedy graja obydwaj gracze, dlatego decki ktore wygrywaja bez udzialu przeciwnika sa bez sensu

nie rozumiesz merytorycznych argumentow. karta ktora uwala zagrywanie kart bez presensu i kart ktore powoduja jego brak (odjazd itp.) powoduje ze trzeba ten presens miec albo zachowac, right? ale czy jest przegieta? nie. bo mozesz nie zagrywac kart bez presensu, proste. mozesz wyjsc do bitwy i walczyc. mozesz siedziec w domu bojac sie ze twoja karta zagrana bez presensu moze zostac zanegowana. tak czy tak nie moze to byc broken bo ta karta nie przybliza Cie w zaden sposob do zwyciestwa. czy ta karta rozwala prowki? NIE. czy robi honor lub dyshonor? NIE. o ringach to nawet nie wspomne. dlatego nie nie jest broken. nawet nie zabija...
Mirumoto Breaker

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-01-06, 16:26 »
EDIT: @ertai- ofcors ogarnalem, ale co z tego. to tylko jedna karta, powtorze to jeszcze raz. max 3 na gre, nawet gdyby wylaczala wszystkie akcje w grze.
Brawo, no ten argument mnie powalił. Stary, to zgodnie z tą logiką żadna errata nie jest i nigdy nie była potrzebna, bo każda akcja może być zagrana tylko 3 razy w ciągu gry. Oklaski.

EDIT: Ty chyba nie grałeś w czasach, kiedy był taki event Death of Ryoshun. Boże, nie wiem co by się działo, gdyby to była akcja i wchodziła do decków w trzech sztukach. Ale tak jak napisał Ertai, masz swoją wizję, z którą chyba nie ma co dyskutować.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 16:28 by gaijin »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-01-06, 16:34 »
geeez ten to samo. czy gracze krejnowi wylaczyli dzisiaj mozgi?

czlowieku, forging the gift jest grany od jakiegos czasu, jest znany jego wplyw na balans gry i to ze ja zaburza. dlatego zostal zerratowany. a Ty mowisz o karcie ktora jeszcze nie wyszla, nie znamy reszty seta i nie wiemy jak zadziala w meta. byc moze (malo prawdopodobne) ze bedzie wymagala erraty albo nawet bana. ale tego nie wiemy, zobaczymy za 2-3 miechy najwczesniej.

tymczasem forging to swietny przyklad na karte o ktorej mowilem wczesniej- mianowicie JEST to niewatpliwie karta ktora przybliza nas do zwyciestwa, robi 4 honoru (czytaj- kupuje ture). a wiec jest to karta ktora mozna uznac za broken. i wlasnie dlatego zostala zerratowana. ale erratowac cos takiego jak determined? najwyzej technicznie...

tylko dla Ciebie i ertaia lepiej bedzie jak jej NIE zerratuja technicznie, bo bedziecie mogli z usmiechem kasowac przeciwnikom hida's guidance po tym jak wysadza sobie armie. moze to ich od tego powstrzyma... always look at the bright side of life

edit: az zajrze co robi ten death of ryoshun, drze z niecierpliwosci co takiego przegietego robi...

edit2: death of ryoshun, bardzo fajna i ciekawa karta, wylacza abilitki z karty w grze na ture, i to jest takie przegiete? moze wytlumacz mi cale combo bo sama karta jest przyjemna i bylaby nawet jako akcja. wylaczenie bukity na ture, spoko. moze powiem CI co ja uwazam za przegiete- przegiety byl desperate wager, insolence punished i surprising resistance. wszystkie z powodu mocy akcji i niewspolmiernosci kosztu.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 16:40 by Breaker »
Mirumoto Breaker

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-01-06, 16:48 »
geeez ten to samo. czy gracze krejnowi wylaczyli dzisiaj mozgi?
No comment.

czlowieku, forging the gift jest grany od jakiegos czasu, jest znany jego wplyw na balans gry i to ze ja zaburza. dlatego zostal zerratowany. a Ty mowisz o karcie ktora jeszcze nie wyszla, nie znamy reszty seta i nie wiemy jak zadziala w meta. byc moze (malo prawdopodobne) ze bedzie wymagala erraty albo nawet bana. ale tego nie wiemy, zobaczymy za 2-3 miechy najwczesniej.
To ciekawe, bo post wcześniej twierdziłeś, że karta nie jest przegięta. To co? Trzeba czekać, czy nie trzeba? Czy może trzeba czekać tylko wtedy, gdy ktoś jest zdania, że jest przegięta, ale już twierdzenie, że nie jest takiego czekania nie wymaga? Zgodnie z tą logiką erratowanie Bukity ZANIM wyszedł było kompletnie bez sensu. Bo, cytując Twoje słowa, mówimy "o karcie ktora jeszcze nie wyszla, nie znamy reszty seta i nie wiemy jak zadziala w meta"

tymczasem forging to swietny przyklad na karte o ktorej mowilem wczesniej- mianowicie JEST to niewatpliwie karta ktora przybliza nas do zwyciestwa, robi 4 honoru (czytaj- kupuje ture). a wiec jest to karta ktora mozna uznac za broken. i wlasnie dlatego zostala zerratowana. ale erratowac cos takiego jak determined? najwyzej technicznie...
Ty coś bierzesz? Obniżenie siły prowincji z 11 do 7, co pozwala Ci zjechać prowkę, której wcześniej nie zjeżdżałeś, nie przybliża do zwycięstwa? Zanegowanie odesłania, albo killa nie zbliża do zwycięstwa? Błagam Cię. EDIT: Dodatkowo, czy nie potrafisz dostrzec faktu, że zagranie Forginga wymaga: 2G i prostego Artisana oraz pociąga za sobą dołożenie przeciwnikowi broni +2/+1, a Determined nie ma żadnych wymagań oraz wad?

edit2: death of ryoshun, bardzo fajna i ciekawa karta, wylacza abilitki z karty w grze na ture, i to jest takie przegiete? moze wytlumacz mi cale combo bo sama karta jest przyjemna i bylaby nawet jako akcja. wylaczenie bukity na ture, spoko.
Heh..hehhheheehehh..he?

moze powiem CI co ja uwazam za przegiete- przegiety byl desperate wager, insolence punished i surprising resistance. wszystkie z powodu mocy akcji i niewspolmiernosci kosztu.
Ale my tu nie rozmawiamy o żadnej z tych kart, więc czemu zmieniasz temat. Nawet jeśli wszystkie te karty były przegięte, to co miałoby z tego wynikać dla naszej dyskusji?
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 16:58 by gaijin »

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-01-06, 17:02 »
Nie mam nic przeciw erracie Forginga (owszem mam, ale nie to ze nie byla potrzebna, mam pretensje o to ze karte wypuscili do gry bez od razu tej erraty, ze dt taka ja zrobil a testerzy ja przepuscili... nie lubie jak wydaja karty ktora staje sie kluczowa w decku a pozniej ja upieprzaja... albo wydawajcie porzadnie karty albo wcale) i uwazam ze ta karta nie powinna istniec w takiej formie. Dlaczego? Dlatego ze daje 4 honoru kompletnie z dupy tworzac item (a nawet go nie tworzac)... z deczko przegiete...

I wez skoncz mi tutaj z glodnymi kawalkami o graczu zurawiowym bo wzdec dostaje jak takie smuty czytam. Ja gram w legende, w karty, nie gram w "bawmy sie kto jest wiekszym schizofrenikiem i czy chce udawac lwa czy zurawia". Jezeli Zuraw ma w tej edycji dobre karty i pasuje mi jego playstyl to gram tym klanem. Gralem juz Jednorozcem, Smokiem, Zurawiem, Skorpionem, Feniksem, Pajakiem.... wszystko na powaznie i wszystko taliami turniejowymi... i nie patrze tylko przez pryzmat jednego klanu i jak to mi zle i zalosnie ze akurat dostalo po dupie to czym gram (w sensie owszem wkurzony byc moge ale nie wplywa to na moja ocene kart).

Ty mi za to tutaj serwujesz argumenty:

1. Ze lubisz grac kiedy jest interakcja... co mnie to interesuje? Lub sobie. Ja lubie jak moge kontrolowac absolutnie wszystko, nawet to czy moj opponent moze wyjsc do WC i musi mnie o to prosic o zgode... get over it.
2. Sa tylko 3 te karty w decku. Ok sa i? Masz jakiejs karty ktorych jest wiecej w decku? Bo cos nie nadazam za logika
3. Nie wyszedl caly set. To jak juz napisalem gdzie indziej... mam stac i pisac "spoko karta jest przeje ale nie panikujmy bo moze wyjda jeszcze glupsze karty akurat do kontrolki"? Chyba nie.
4. Chyba nie potrafisz wlasnie postawic sie po drugiej stronie skoro twierdzisz ze karta, ktora kasuje polowe moich opcji na obrone nie przybliza cie do zwyciestwa.

Ponadto:

(czepianie sie slow jest jedna z przyjemniejszych rozrywek na forum, a to z tego wzgledu ze nie prowadzimy dyskusji na zywo i masz czas PRZEMYSLEC to co napiszesz... jezeli tego nie robisz to jestes sam sobie winien)

nie definiuje i nie czepiaj sie o slowa. normalna uzylem w sensie taka w ktorej jest interakcja z przeciwnikiem. a nie jednostronne granie ktore rownie dobrze mozesz sobie zrobic samemu w domu na stole. ja nie wiem, dla mnie gra jest wtedy kiedy graja obydwaj gracze, dlatego decki ktore wygrywaja bez udzialu przeciwnika sa bez sensu

I znow definiujesz. Dla mnie normalna gra jest gra zgodna z zasadami. To jakim kto gra deckiem, czy blitzem, czy dyshonorem, czy kontrolka, czy wjazdowka mnie wogole nie interesuje. To ze ty chcesz grac reakcje na reakcje reakcji (interaktywnie) tez mnie nie interesuje. Ja tutaj mowie o sile kart i jakims obiektywnym wyznaczniku tego... ty mowisz o tym ze gra ci sie bedzie bardziej podobac jak bedzie ta karta... ok tobie sie bedzie bardziej podobala mi mniej... to nie jest zaden argument za tym ze karta jest w porzadku.

tylko dla Ciebie i ertaia lepiej bedzie jak jej NIE zerratuja technicznie, bo bedziecie mogli z usmiechem kasowac przeciwnikom hida's guidance po tym jak wysadza sobie armie. moze to ich od tego powstrzyma... always look at the bright side of life

Tu sie roznimy... widzisz ja uwazam ze karta generalnie jest chora psychicznie i nie interesuje mnie ze dzieki niej bede mogl karac kraby ze az milo... troche obiektywizmu.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-01-06, 17:08 »
bukita to misprint i babol DT- nie ma o czym mowic w ogole i nie jest to przyklad.

twierdze ze determined nie jest przegiety, forging po erracie rowniez ale przed byl bardzo mocny.

obnizanie sily prowki do PRINTED wartosci nie przybliza do zwyciestwa. raptem wyrownuje szanse ktore zaburzyles podwyzszajac sile prowincji card effectem. przyblizanie do zwyciestwa to obnizanie sily prowek ponizej printed, dopiero takie akcje.

a'propos death of ryoshun- w warcry w ktorego gralem dosc dlugo byla karta outthink ktora byla akcja i wylaczala dowolna abilitke z postaci na 1 combat (odpowiednik 1 tury). byla grana ewentualnie jako sajd bardzo rzadko przez cale 2 edycje istnienia tej gry. nigdy nie widzialem zeby ktos na nia narzekal. tak samo nawet jakby ten death byl akcja to raczej nikt by na niego nie narzekal. karta ktora blankuje abilitki z postaci na ture? ojejku ale giete. wazne ze koles w ogole zyje, ma force'a moze zagrac akcje itp.

w kartach ktore wymienilem chodzilo mi o porownanie mocy efektu z moca determined'a chocby. i uwazam ze ta karta wyglada dosc blado w porownaniu z tymi 3ma

@ertai- wychodzi na to ze obaj chcemy zobaczyc ten set w calosci i co do tego jestesmy zgodni. reszta wyjdzie w praniu, do zobaczenia na kotei w takim razie  ;D. ale troche fajnego flejma nie zaszkodzi  ;D
Mirumoto Breaker

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-01-06, 17:16 »
Last Line of Defence - Nędzne. Dawanie przeciwnikowi kart nie jest warte podbijania siły prowek o 2. Dawanie kart przeciwnikowi to w ogóle słaby pomysł i jak dla mnie karta sux.

Wartime Allies - Niegłupie ale jak dla mnie meh.

@flamewar:
Nie jest to na tyle zabawne żebym się przyłączał, ale naprawde niezła impreza chłopaki. Szczególnie jeśli weźmiemy pod wzgląd zaistnienie Gaijin & Ertai Alliance ;).
Poza tym, czyżbym słyszał z daleka nadchodzącego Drożdza wraz z husarią?
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-01-06, 17:24 »
wezcie sie zbanujcie czy co, bo tak mi sie nudzi, ze pfrawie przeczytalem cala wasza "dyskusje"

i +1 pkt riposty dla cyca

pzdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Flame 1 - ostrzeżenie
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-01-06, 17:27 »
bukita to misprint i babol DT- nie ma o czym mowic w ogole i nie jest to przyklad.
Lol. No true Scotsman - skąd ja to znam.

obnizanie sily prowki do PRINTED wartosci nie przybliza do zwyciestwa. raptem wyrownuje szanse ktore zaburzyles podwyzszajac sile prowincji card effectem. przyblizanie do zwyciestwa to obnizanie sily prowek ponizej printed, dopiero takie akcje.
Nie no, im więcej piszesz, tym głupiej. No to wyobraź sobie sytuację, że militarka jedzie w ostatnią prowincję np. krejna mającego powyżej 40 FH, mając 5 postaci i 23F. Krejn staje sobie jakimiś tam postaciami i zagrywa 3x Wall of Honor, a potem z domu Outer Walla. To chcesz mi powiedzieć, że zagranie w tym momencie Determineda nie przybliża do zwycięstwa? To wygrywa grę. A poza tym zgodnie z Twoją logiką zyskiwanie honoru w grze z dyshonorem też nie przybliża do zwycięstwa, tylko 'wyrównuje szanse', które dyshonor zaburzył swoimi card efektami obniżającymi mój honor. Gratulacje, to prawie ma sens.

a'propos death of ryoshun- w warcry w ktorego gralem dosc dlugo byla karta outthink ktora byla akcja i wylaczala dowolna abilitke z postaci na 1 combat (odpowiednik 1 tury). byla grana ewentualnie jako sajd bardzo rzadko przez cale 2 edycje istnienia tej gry. nigdy nie widzialem zeby ktos na nia narzekal. tak samo nawet jakby ten death byl akcja to raczej nikt by na niego nie narzekal. karta ktora blankuje abilitki z postaci na ture? ojejku ale giete. wazne ze koles w ogole zyje, ma force'a moze zagrac akcje itp.
Po pierwsze, w dupie mam WarCry - nie wiem, co to jest i jak się to miałoby mieć do naszej dyskusji. Jak w ogóle możesz argumentować używając przykładów kart z innych gier :o ? Po drugie, naucz się czytać ze zrozumieniem. Ryoshun wyłaczał nie postaci, tylko dowolne karty w grze, i nie pojedyncze abilitki, tylko wszystkie akcje na nich się znajdujące. Po trzecie, to Twoje "o jejku, ale gięte" i "ma force'a, może zagrać akcję" świadczy tylko o tym, że nie zdajesz sobie sprawy, jak silna była to karta.

w kartach ktore wymienilem chodzilo mi o porownanie mocy efektu z moca determined'a chocby. i uwazam ze ta karta wyglada dosc blado w porownaniu z tymi 3ma
Ale my tu niczego nie porównujemy z tamtymi kartami - już chyba kompletnie zapomniałeś, od czego zaczęła się ta dyskusja, więc może przeczytaj wątek, potem przeczytaj jeszcze raz i wtedy ewentualnie pisz dalej.

Edit:
Nie jest to na tyle zabawne żebym się przyłączał, ale naprawde niezła impreza chłopaki. Szczególnie jeśli weźmiemy pod wzgląd zaistnienie Gaijin & Ertai Alliance
Nie popieram stanowiska Ertaia, bo jest Ertaiem, tylko dlatego, że mówi sensowniej od Brejkera. Za to Ty Sephirion zawsze pojawiasz się w takich wątkach, żeby napisać właśnie coś typu "fajna impreza" i "niezły flame", "dajcie sobie spokój" czy inne tego typu mądrości, które nic nie wnoszą do dyskusji, a postujesz je chyba tylko po to, żeby pokazać, jaki to jesteś zajebisty.

EDIT2: Ja w każdym razie kończę robotę, idę do domu i więcej do tego topicu zaglądać nie zamierzam.
« Ostatnia zmiana: 2010-01-06, 17:38 by gaijin »