Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
ale pomysl sobie że ja on zużyje to na obniżenie siły prowincji to już nie zużyje tego na settlinga albo weight the costa itp
ten event podbija siłę na wszystkich prowincjach a wiec w kazdem musialby to zagrać?
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
karta ma 3 rozne akcje z ktorych zadna w sumie nie jest taka gamebraking- ludzie, przeciez to dojdzie max jedno na gre... bez przesady- a jak ktos podwyzszy sile prowek na reszte gry o 2 z tej akcji do artystow czy z tego nowego eventu to nagle przebijanie sie stanie sie duuuuzo trudniejsze...
zaloze sie ze po wstepnych testach wyjdzie ze ta karta wcale nie taka straszna
najwyzej trzeba bedzie uzywac troszke wiecej zabawek do obrony bez presensu. a jest ich wiecej niz tej karty bo ona jest jedna.
Bo nie jest problemem to, że nie ma kart do obrony przed tą kartą, tylko że nie ma jak tego zmieścić do decku!
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Forging the Gift dostaje errata to juz masz 3 wolne miejsca ;]
ale nie wydaje Ci sie ze przy 4 prowincjach i przewinieciu wszystkiego 2x na gre dynastia leci chyba troche szybciej niz fate? ofcors poza lionem, ale nawet tam dynastia kreci sie szybciej.
Desperate battleDiscrete retreatRing of FireGreater SacrificeWall of honorDiscretionary valorWeigh the CostFallbackHida's guidanceDoji's guidancePublic gardensShameful InjuryOuter wallsSettling the HomelessArrival of the emerald ChampionReinforce the gatesCastle of WaterCourtesy
aha i uwazam ze kazda karta ktora upierdala wyzej wymienione jest swietna.
EDIT: @ertai- ofcors ogarnalem, ale co z tego. to tylko jedna karta, powtorze to jeszcze raz. max 3 na gre, nawet gdyby wylaczala wszystkie akcje w grze.
geeez ten to samo. czy gracze krejnowi wylaczyli dzisiaj mozgi?
czlowieku, forging the gift jest grany od jakiegos czasu, jest znany jego wplyw na balans gry i to ze ja zaburza. dlatego zostal zerratowany. a Ty mowisz o karcie ktora jeszcze nie wyszla, nie znamy reszty seta i nie wiemy jak zadziala w meta. byc moze (malo prawdopodobne) ze bedzie wymagala erraty albo nawet bana. ale tego nie wiemy, zobaczymy za 2-3 miechy najwczesniej.
tymczasem forging to swietny przyklad na karte o ktorej mowilem wczesniej- mianowicie JEST to niewatpliwie karta ktora przybliza nas do zwyciestwa, robi 4 honoru (czytaj- kupuje ture). a wiec jest to karta ktora mozna uznac za broken. i wlasnie dlatego zostala zerratowana. ale erratowac cos takiego jak determined? najwyzej technicznie...
edit2: death of ryoshun, bardzo fajna i ciekawa karta, wylacza abilitki z karty w grze na ture, i to jest takie przegiete? moze wytlumacz mi cale combo bo sama karta jest przyjemna i bylaby nawet jako akcja. wylaczenie bukity na ture, spoko.
moze powiem CI co ja uwazam za przegiete- przegiety byl desperate wager, insolence punished i surprising resistance. wszystkie z powodu mocy akcji i niewspolmiernosci kosztu.
nie definiuje i nie czepiaj sie o slowa. normalna uzylem w sensie taka w ktorej jest interakcja z przeciwnikiem. a nie jednostronne granie ktore rownie dobrze mozesz sobie zrobic samemu w domu na stole. ja nie wiem, dla mnie gra jest wtedy kiedy graja obydwaj gracze, dlatego decki ktore wygrywaja bez udzialu przeciwnika sa bez sensu
tylko dla Ciebie i ertaia lepiej bedzie jak jej NIE zerratuja technicznie, bo bedziecie mogli z usmiechem kasowac przeciwnikom hida's guidance po tym jak wysadza sobie armie. moze to ich od tego powstrzyma... always look at the bright side of life
Cytat: ertaiOj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg
bukita to misprint i babol DT- nie ma o czym mowic w ogole i nie jest to przyklad.
obnizanie sily prowki do PRINTED wartosci nie przybliza do zwyciestwa. raptem wyrownuje szanse ktore zaburzyles podwyzszajac sile prowincji card effectem. przyblizanie do zwyciestwa to obnizanie sily prowek ponizej printed, dopiero takie akcje.
a'propos death of ryoshun- w warcry w ktorego gralem dosc dlugo byla karta outthink ktora byla akcja i wylaczala dowolna abilitke z postaci na 1 combat (odpowiednik 1 tury). byla grana ewentualnie jako sajd bardzo rzadko przez cale 2 edycje istnienia tej gry. nigdy nie widzialem zeby ktos na nia narzekal. tak samo nawet jakby ten death byl akcja to raczej nikt by na niego nie narzekal. karta ktora blankuje abilitki z postaci na ture? ojejku ale giete. wazne ze koles w ogole zyje, ma force'a moze zagrac akcje itp.
w kartach ktore wymienilem chodzilo mi o porownanie mocy efektu z moca determined'a chocby. i uwazam ze ta karta wyglada dosc blado w porownaniu z tymi 3ma
Nie jest to na tyle zabawne żebym się przyłączał, ale naprawde niezła impreza chłopaki. Szczególnie jeśli weźmiemy pod wzgląd zaistnienie Gaijin & Ertai Alliance