Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
wydaje mi sie ze tekst - other players actions dotyczy controlera, czyli teraz Ty jak najbardziej mozesz zagrac sanzo bo to przeciwnik jest w tym momencie other player. ale moge sie mylic bo moze chodzic o ownera...
a jesli moge zapytac to o co chodzi z fosuta?jesli go zabiore komus to nie oge go wyprostowac? czy ze jak?
Cytat: orzeł w 2010-02-11, 17:24a jesli moge zapytac to o co chodzi z fosuta?jesli go zabiore komus to nie oge go wyprostowac? czy ze jak?Jak go zabierzesz zanim przeciwnik go kiwnie, to możesz go kiwnąć sam i nawet jak wróci do przeciwnika to Ty wybierasz gdzie idą tokeny.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Kempy - sercz na rulez i dostaniesz.
Dokladnie tak i ma to 100% sensu przy obecnych zasadach.
When ?your? and other possessive forms such as ?the player?s? or ?his? refer to a card, this means ?controlled by that player" if the card is in play, or "owned by that player" if the card is not in play.
Isawa Fosuta :Maho Open: Bow Fosuta: Lose 6 Honor. While Fosuta remains bowed, you may negate his straightening and, at the start of each turn, youmay target a Personality and give him a -1F/-1C Curse token. After the next time this game Fosuta straightens or leaves play, destroy all Curse tokens.
(...)Czyli you odnosi sie do obecnego kontrolera danej karty.CytujIsawa Fosuta :Maho Open: Bow Fosuta: Lose 6 Honor. While Fosuta remains bowed, you may negate his straightening and, at the start of each turn, youmay target a Personality and give him a -1F/-1C Curse token. After the next time this game Fosuta straightens or leaves play, destroy all Curse tokens.Czyli wszystkie efekty wybiera gracz ktory jest YOU czyli ten ktory kontroluje Fosute W TYM DANYM MOMENCIE. Nic nie ma napisane, ze efekty musza sprawdzac ZA KAZDYM RAZEM czy dalej you = you ktory byl wczesniej. Dlatego ten rulling ma 100% sens przy obecnych zasadach.
Dostaję kiwniętego fosutę którego odpalił ktoś inny.
Na Fosucie jest napisane, że you (czyli, zgodnie ze wszystkimi istniejącymi rulzami, ja) decyduję, czy koleś może zostać kiwnięty, i że you (czyli, zgodnie ze wszystkimi istniejącymi rulzami, ja) decuduję, kto dostaje tokeny.
Jest moja tura i na stole leży kiwnięty mój Fosuta.W tym danym momencie jest on mój i to ja jestem jego YOU (jak to brzmi Uśmiech ! ale sezon na Walentynki jest Chichot ). Chcę gnoja wyprostować - i nie mogę! Bo kiwnął go do akcji typo z drugiej strony stołu, i chociaż ja jestem YOU dla Fosuty, to dla kawałka textu od OPEN do kropki YOU jest mój oponent.Czyli - W TYM DANYM MOMENCIE ja kontroluję Fosutę. Ale W TYM DANYM MOMENCIE nie jestem jego YOU, bo efekt ZA KAŻDYM RAZEM sprawdza, czy bieżące you=you które było wcześniej...
Cytat: Ertai w 2010-02-12, 10:27(...)Czyli you odnosi sie do obecnego kontrolera danej karty.CytujIsawa Fosuta :Maho Open: Bow Fosuta: Lose 6 Honor. While Fosuta remains bowed, you may negate his straightening and, at the start of each turn, youmay target a Personality and give him a -1F/-1C Curse token. After the next time this game Fosuta straightens or leaves play, destroy all Curse tokens.Czyli wszystkie efekty wybiera gracz ktory jest YOU czyli ten ktory kontroluje Fosute W TYM DANYM MOMENCIE. Nic nie ma napisane, ze efekty musza sprawdzac ZA KAZDYM RAZEM czy dalej you = you ktory byl wczesniej. Dlatego ten rulling ma 100% sens przy obecnych zasadach.Jest moja tura i na stole leży kiwnięty mój Fosuta.W tym danym momencie jest on mój i to ja jestem jego YOU (jak to brzmi ! ale sezon na Walentynki jest ). Chcę gnoja wyprostować - i nie mogę! Bo kiwnął go do akcji typo z drugiej strony stołu, i chociaż ja jestem YOU dla Fosuty, to dla kawałka textu od OPEN do kropki YOU jest mój oponent. Czyli - W TYM DANYM MOMENCIE ja kontroluję Fosutę. Ale W TYM DANYM MOMENCIE nie jestem jego YOU, bo efekt ZA KAŻDYM RAZEM sprawdza, czy bieżące you=you które było wcześniej...Napisałem to na podstawie twojego cytatu, może teraz lepiej zauważysz sprzeczność.Zasady mówiącej o zachowywaniu w pamięci kontrolera efektu w Legendzie (excl. ruling Loica) nie ma - NIE ISTNIEJĄ takie zasady, precedens powstał dopiero w momencie wyprodukowania rulinga. Zwracam uwagę, że w rulzach nie ma ŻADNYCH odniesień do 'osoby, która uruchomiła efekt' czy tego rodzaju spraw - kontrolę rozstrzyga się na poziomie karty. PS : rzuciłem pytanie na forum, niech dadzą podstawą prawną...
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes
Nie wiem czy dobrze rozumiem tekst karty ale nie może chyba zanegować jego prostowania i w straightenie się wyprostuje
CytujNie wiem czy dobrze rozumiem tekst karty ale nie może chyba zanegować jego prostowania i w straightenie się wyprostujeZle czytasz. Gosc ktory odpalil akcje decyduje czy Fosuta sie wyprostuje czy nie.
Straighten PhaseThe active player simultaneously straightens all his or her cards in play.