Autor Wątek: Ile kosztuje box z Potomaca?  (Przeczytany 9977 razy)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Ile kosztuje box z Potomaca?
« dnia: 2010-03-17, 11:38 »
Jestem po prostu ciekawy jak to sie ma do strongholdowego podejscia ze strony AEG. Bo obecnosc dystrybutora nie spowoduje ze w polsce nagle pojawi sie stronghold level 15 a tylko to oficjalnie daje prawo do storyline'a

a ioe ychodzi booster box 48 boosterów z potomaca? tzn juzrazem z kosztami przesyłki

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-03-17, 12:16 »
Jestem po prostu ciekawy jak to sie ma do strongholdowego podejscia ze strony AEG. Bo obecnosc dystrybutora nie spowoduje ze w polsce nagle pojawi sie stronghold level 15 a tylko to oficjalnie daje prawo do storyline'a

a ioe ychodzi booster box 48 boosterów z potomaca? tzn juzrazem z kosztami przesyłki

jak zakombinujesz to ponizej 300 zł
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-03-17, 12:26 »
nie wiem jak ty chcesz zakombinowac  za 300 zł skoro cena boxa bez kosztów przesyłki to 99-100 $
plus koszty wysyłki ( pacz poniżej kalkulacja za jednego boxa) plus dolicz jeszcze clo i Vat bo teraz trzepia praktycznie kazdego

UPS Worldwide Express   $92.71
UPS Worldwide Express Saver   $88.89
UPS Worldwide Expedited   $63.18
TNT Global Express   $49.83
TNT Economy Express   $85.35
DHL Priority Express   $70.21
USPS Priority Mail International   $39.65
USPS Express Mail International   $46.00
« Ostatnia zmiana: 2010-03-17, 12:28 by Walec »
Walec

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-03-17, 12:27 »
W ten sam sposob co panowie z Wroclawia :)

link
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-03-17, 12:29 »
Box w Potomacu kosztuje niecałe 100$. Przesyłka kosztuje do 20-25$, w zależności od ilości towaru, rodzaju shippingu etc. Przesyłka z Potomaca po wejściu do Polski dodatkowo dostaje VAT (22%) i cło (2-3%), co w sumie daje 25% haraczu dla skarbówki - liczone od wartości celnej przesyłki, czyli RAZEM z kosztami przesłania. W sumie (100$ + 25$) x 1.25 x kurs dolara. Gdy brałem z Potomaca to nawet z haraczem nie narzekałem na ceny.

Alternatywa to ciocia w USA która od czasu do czasu zagląda do Polski - wtedy box kosztuje 100$, przesyłka (do cioci) 0$, cło 0$, VAT 0$. Czysty zysk.

Haracz można zmniejszyć żebrając o zaniżone faktury, albo modląc się żeby 'nie oclili', co się zdarza. Ale nie martwcie się, jak komuś przyszły paczki z Potomaca czy skądkolwiek bez naliczenia cła i VATu - polscy urzędnicy mogą odezwać się do was w ciągu 5ciu lat :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-03-17, 12:34 »
Nie tylko moga ale i to zrobia :) wiec pozdrawiamy cffffaniakow :)

Sprowadzone miecze z Korei do tej pory snia mi sie po nocach :)
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-03-17, 12:36 »
nie wiem jak ty chcesz zakombinowac  za 300 zł
chocby tak jak napisał Sejmitar ;)
istnieje jeszcze opcja wysyłki ktora omija cło ale czekasz 3-12 tygodni na paczkę.
Istnieją jeszcze inne darmowe drogi wysyłki gdy ktoś pracuje w firmie która ma kontakt z marynarzami na ten przykład.

@ Ertai Nic nie zrobia maja tam taki burdel, że i za 10 lat sie nigdzie nie dokopią
« Ostatnia zmiana: 2010-03-17, 12:41 by MiRage »

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: Ile kosztuje box z Potomaca?
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-03-17, 12:49 »
nie wiem jak ty chcesz zakombinowac  za 300 zł
chocby tak jak napisał Sejmitar ;)
istnieje jeszcze opcja wysyłki ktora omija cło ale czekasz 3-12 tygodni na paczkę.
Istnieją jeszcze inne darmowe drogi wysyłki gdy ktoś pracuje w firmie która ma kontakt z marynarzami na ten przykład.

@ Ertai Nic nie zrobia maja tam taki burdel, że i za 10 lat sie nigdzie nie dokopią

widze ze stereotyp polaków jako kombinatorów, cwaniaków i złodzieji nie bierze sie z nikąd

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-03-17, 12:54 »
widze ze stereotyp polaków jako kombinatorów, cwaniaków i złodzieji nie bierze sie z nikąd

powiedział Raven który Koteia wygrał bez najmniejszego kombinowania ;)

@ Sejmitar
Potomac niestety ma polityke nie zaniżania jakichkolwiek kosztów i przez 5 lat jak znajomi cokolwiek zamawiali nigdy nie się to nie stało ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-03-17, 13:00 »
Wiem, że Potomac nie zaniża i wszystkie dokumenty zawsze stara się mieć czyste i uczciwe. Za to ich lubię. Bo jak chcę coś załatwić, to wysyłam maila i nastepnego dnia mam potwierdzenie, że załatwione.

AEG wychodzi 'frontem do klienta', pisze dziwne rzeczy w wartościach celnych (yay! mniejsze cło!), a porównajcie sobie ile razy się reklamowało (lub : ciskało gromy na) coś w AEGu a ile razy w Potomacu.

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-03-17, 13:06 »
Wiem, że Potomac nie zaniża i wszystkie dokumenty zawsze stara się mieć czyste i uczciwe. Za to ich lubię. Bo jak chcę coś załatwić, to wysyłam maila i nastepnego dnia mam potwierdzenie, że załatwione.

AEG wychodzi 'frontem do klienta', pisze dziwne rzeczy w wartościach celnych (yay! mniejsze cło!), a porównajcie sobie ile razy się reklamowało (lub : ciskało gromy na) coś w AEGu a ile razy w Potomacu.

myślę, że nie o cło tylko o Vat chodzi.. cło to pikuś w porównaniu z Vatem

Zazwyczaj jest tak, że za jakość się płaci
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-03-17, 13:09 »
No i ok, jezeli ktos chce placic 300zl za boxa, ktory dojdzie mu miesiac jak nie dalej po premierze dodatku, a jak zaginie w akcji (bo nie masz jak tego sledzic, obserwowac, nic), albo jak ktos sobie zawinie przesylke po drodze (bo zadeklarowana wartosc jest znacznie mniejsza od realnej) to pozdrawiam.

Ja wole scenariusz taki. Premiera dodatku. Ten sam dzien, przychodze do Barda, wykladam 450zl na lade, dostaje boosterki, schodze na dol (akurat u nas w piwnicy sie gra... austriackie maniery), wymianiam sie z innymi, ktorzy kupili boxa, sprzedaje reszte. I jeszcze mam poczucie ze pomoglem polskiej legendzie.

EDIT: pomijajac juz sam fakt, ze czas stracony w moim wypadku na takie kombinowanie moglbym spokojnie przeznaczyc na blogie lenistwo i nierobstwo co przy moim trybie zycia jest znacznie wiecej warte niz 150zl.
« Ostatnia zmiana: 2010-03-17, 13:11 by Ertai »

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-03-17, 13:23 »
yeah, popieram towarzysza... kupujac gdzie indziej sami sobie pilujemy galaz, na ktorej siedzimy. Ja przy zakupach bardziej patrze na czas realizacji zamowienie i jesli mam na cos czekac miesiac, to wole doplacic i miec towar szybciej

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-03-17, 22:47 »

myślę, że nie o cło tylko o Vat chodzi.. cło to pikuś w porównaniu z Vatem (...)

VAT i cło są obliczane na podstawie zadeklarowanej wartości celnej towaru. Tej, którą w deklarację celną (lub na fakturę) wpisze nadawca/sprzedawca. Piszę 'cło' bo dla większości osób nie ma znaczeina jak nazywa się haracz, a papierki podpisuje Służba Celna.

gregu

• inexperienced Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-03-18, 09:45 »
No w sumie racja, zresztą to nie ma dużego znaczenia, czy płacisz za to czy za tamto :/
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-04-03, 17:05 »
W bardzie box kosztuje 450zł. Przy dobrych wiatrach bralim boxy z USA za jakieś 390zł ... i zawsze, sztuka w sztukę, ktoś potem musiał czekać (bo boxów było za mało i trza było dosłać) albo paczka straasznie długo szła, albo koles się nie odzywał etc etc. Wolę zabulić 450zł, pójść do sklepu i jeszcze na parę dni przed premierą mieć sprawę załatwioną.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-04-03, 21:02 »
W bardzie box kosztuje 450zł.

A pokażesz mi gdzie znalazłeś taką zajefajna promocję? bo ja widzę tylko 48 boosterów za 571,20 ?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-04-03, 21:08 »
Idziesz do sklepu, mówisz że chcesz boxa i masz.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-04-04, 15:03 »
Jeżeli bardowi ma się opłacać sprzedaż boxów cena musi oscylować między 400-450 zł bez kosztów przesyłki. W tej chwili boosterek kosztuje 11,9 co daje 571,2 zł, nie ma szans żeby ktoś za tyle kupił boxa.
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-04-04, 16:02 »
A założycie się? We wrocławskim bardzie boxa bosterków do L5R, 48 szt w środku, kupujesz po 450zł.