Autor Wątek: [TPW] Crab  (Przeczytany 19425 razy)

Radko

• Personality

Venirr

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • 13th Lich Lord
Odp: [TPW] Crab
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-05-04, 09:06 »
na szybko komentarz do domku - jest konkretny. unexpected arrvial za darmo dla zerków jest (imho) co najmniej dobry.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-05-04, 09:41 »
Konkretne te karty, ale wtf z Overpowering Assault to gorszy patyk jest

Rise above.

Radko

• Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-05-04, 09:59 »
Nie bardzo, bo mantis może go z navala w końcu zagrać. Im to chyba robi różnicę.

Venirr

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • 13th Lich Lord
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-05-04, 10:03 »
więcej killa nie jest złe?

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-05-04, 10:10 »
Trochę to Shiro Kitsuki śmierdzi, jakby 8 PS nie było wystarczającym wyzwaniem ;) Całkiem dwa sympatyczne kille widzę, sporo umierania w końcu dla zerków :P
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-05-04, 10:13 »
Scout 4F cavalry jeszcze z akcja bitewna za 5 golda ... very nice... slaby dopak dla scoutow spodziewalem sie wiecej po cranie.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-05-04, 10:27 »
Trochę to Shiro Kitsuki śmierdzi, jakby 8 PS nie było wystarczającym wyzwaniem ;) Całkiem dwa sympatyczne kille widzę, sporo umierania w końcu dla zerków :P
ale akcji domku nie zagrasz jak nie masz prezencji wiec musisz mieć jeszcze jednego gościa to działa jak arrival

Overpowering Assault
jest to lepszy patyk bo może zniszczyć followera itema itd

Scout 4F cavalry
nie ma samuraia to duży minus

Walec

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-05-04, 10:36 »
ale akcji domku nie zagrasz jak nie masz prezencji wiec musisz mieć jeszcze jednego gościa to działa jak arrival

Wskoczenie z prowincji nie działa jak dojazd?

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-05-04, 10:41 »

Niestety nie.

A co do previu. Domek spoko, skaut spoko, pseudopisanka jest żałosna, reszta nawet nawet.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-05-04, 10:47 »

od samuraia nie
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-05-04, 11:01 »
domek zerk only w sumie, nowe widly dobre dla mantisa bo performowane przez postac (czy to jest erka?), karta dajaca 2ch followerow calkiem calkiem daje oslone przed RA, akcja do zerkow fajna, heros fajny, commander nie wiem oni wszyscy sa jacys tacy slabi ci krabowi commanderzy (wstawanie followera albo personalki? meh), zerk bardzo fajny (tylko nie wiem czy efektywny kosztowo), ten caly spirit jakis dziwny, ale ma battle akcje wiec moze (tylko drogi a scoutow sie na swarmie sklada...)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-05-04, 11:13 »
Wreszcie heros, ktory cos robi. :D
Commander standardowo z dupy.
Scout bardzo fajny, podoba mi sie :)
Zerker z akcja... dziwne... Drogi, ale fajny, bo jest shatsem :D
Domek to jest cos czego brakowalo zerkom. Teraz mozesz sobie wstawic goscia z domku w stol i smialo go zabic z jakiejs akcji. Ale mialem nadzieje na domek pod scoutow.
Akcja pod zerkow swietna, kill ktory nie zabija mnie zawsze i do tego kombi sie z niektorymi kartami.
Komanderscy chlopi sa fajni, bo niszcza attache :D
Akcja robiaca dwoch followerow za 2 tez nie glupia.

Szkoda, ze tak malo supportu pod scoutow :(
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-05-04, 12:23 »
Unexpected sympathy - nice one , moze sie zmiesci w niektorych deckach
Heedless Assault - niby fajny kill , tylko ze po uzyciu jego nie lykasz prowki , chyba ze sobie zanegujesz penalty:p
Domek jest kozacki , bedzie mozna nim pokombinowac nie tylko na zerkach;)
Hida Shimonai - calkiem niezly chlopek , choc imo za taki koszt mogl miec te 8 f zeby sam prowke stukac;P
Tennyo - mocny scout , bez samuraia , wiec slabo ale i tak moze go craby zmieszcza
Hida Demopen - on cos robi? Jakos nie widze zrzucac settinga czy bambusa zeby zrobic range 5;p
Hida Kichiro - jak wiadomo commander to z dupy trait
Overpowering Assault - jedna z nielicznych card do commanderow , ktore mozna uznac za udane , jak dla mnie DUZO lepszy patyk do decku na commanderow.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-05-04, 12:45 »
Overpowering Assault - no nareszcie... trzeba więcej takich akcji do commanderów, to może będą coś robić wreszcie
Hida Kichiro - klasyka, tyle, że lepsze ph i akcja niż commanderzy mantisowi jego pokroju. No ale nie ma navala (kocham prostować followerów z navala!)
Hida Demopen - nie wiem co o nim myśleć... ale chyba jest dobry, skoro ma fajny trait, 5F i w miare akcje za 5G.
Tennyo - baaardzo fajny nonhuman! tak z dwie klasy lepszy od tego dragonowego :P
Hida Shimonai - dużo, drogo, damned
Heedles Assault - kaboom!
Unexpected Sympathy - parch, ale w preclu pójdzie :)
Domek - fajowy :D nie za mocny, nie za słaby :) nie widzę na nim narazie turniejowego deka, ale w casualu będzie super chodziło :D no i znaleźli Jabbę >P

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-05-04, 13:46 »
Wow, zajebiste karty :o
Drugi non-unique hero ktorym bedzie mozna grac, domek do zerkow urywajacy glowe, akcje fajne i grywalne. Akcja do commanderow fajna o tyle ze wreszcie jest cos, po co mozna chciec uzywac tego traita :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-05-04, 14:42 »
Overpowering Assault - fajny peasant z szerszym działaniem w końcu jakaś ciekawa akcje po comanderów
Hida Kichiro - kolejny krabowy comander
Hida Demopen - hero z RA
Tennyo - yyy jakby była konikiem pewnie zoabczyła by grę w krabie nie wiem
Hida Shimonai - zbowuj prawie wszystko - zerker
Heedles Assault - samobujczy kill
Unexpected Sympathy - nic rewelacyjnego ale ciekawe
Domek - czy ja wiem - zostaw sobie prosty domek, postać na provce i ew kasę na tą postać - czy ja wiem czy takie dobre, no i nie zapominajmy najpierw wchodzi postac później akcja przeciwnika i dopiero twoja akcja
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-05-04, 15:44 »
domek jest fajny bo jak ci koles sie postawi to mozesz wykupic swojego typa w fazie bitwy a nie w dynastii, a jak ci sie nie postawi to i tak sobie go kupisz w dynastii. mozesz sobie dobic w bitwie forsa jak ci zabraknie i dziala jak ci juz brakuje postacia, zawsze masz w zapasie jednego typa. moim zdaniem do pokombinowania.

mi jednak najbardziej podoba sie kierunek w jakim zmierzaja nowe arty - patyk jest mistrzostwem. 

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-05-04, 16:44 »
fakt domek do pokombinowania ale nic powalającego
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-05-04, 17:04 »
Nowy patyk faktycznie fajny dla zielonych.
Ten hero to dostanie kartę do odrzucania w lwim preview znając życie  :'(

Rise above.