Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
wolniej znaczy sie bedzie bo juz nie kupisz typa i holdingu w pierwszej. czyli ture wiecej pozostawiasz swojemu przeciwnikowi na dobicie cie. a czesto tej tury brakuje.
Cytujwolniej znaczy sie bedzie bo juz nie kupisz typa i holdingu w pierwszej. czyli ture wiecej pozostawiasz swojemu przeciwnikowi na dobicie cie. a czesto tej tury brakuje. no nie dokońca bo gra siewtedy na typach o wiekszym PH szybkość nie spada zmienia się tylko trochę stabilność bo musza ci podejść dwa holdingi w pierwszej turze no i ze względu na wyższy PH przeciwnik może zyskac na tobie wiecej honoru z Peasfuli lub saka ale da się to dobrze kontrolować
wersja praska wydaje sie bardziej interesujaca do grania , posiada wiecej elementow kontrolnych , a nie jest masturbohonorem. ma bardzo dobre matchupy z honorowkami i militarkami, przegrywa z Kali-Ma tylko
Wydaje sie rowniez o 2 tury wolniejsza, co przy obecnym srodowisku wydluza czas grania o okolo 1/3. Zobaczymy jak bedzie wygladac srodowisko po tym dodatku, ale wydaje mi sie ze LSC bedzie mialo tempo jak "zwykla" honorowka, a to moze byc zbyt wolne.
wierz mi że ten dek może być wolniejszy ale może tez byc szybszy chodzi o to ze jest mniej stabilny ( wiecej zalezy od fata) natomiast na wiecej 4ph co w niektórych przypadkach daje dużą przewagę
mniej stabilny=wymaga wiekszej uwagi kierowcy.
postacie z 4ph. Z unique nie gra sie tylko Kei
. Courtier jeszcze ma jakistam sens bo ma 4 chi zeby mogl duele zagrac, ale Ishino jest juz bez sesnu. Realnie w 1 turze dostaje sie 4 frikowego honoru za wystawienie boxa, pozniej te boxy doskonale nadaja sie do My Father's Shrine.
Zeby wyrownac te 4 honoru 'straty' z 1 tury musialbym wystawic 4x postac z 4ph, czyli realnie wszystkie dodatkowe 4 ktore upchne do decku.
dobra teraz nie rozumie 4 mniej honoru to zazwyczaj już dwa honoru odrobione w turze 2 bo zamies 2+2 zyskujesz 2+4 czyli jeszcze brakuje 2 honoru czyli pewnie jeszcze jedna taka tura i jesteście w tym samym punkcie
No nie, bo w drugiej turze w "szybkim" LSC wystawiasz nie postac z 2 ph tylko postac z 3-4. Jakbys tego nie liczyl dostajac 4 honoru w 1 turze jestes szybszy
grałem oboma typami deków i oba mają wady i zalety
nie musze wmawiać ja wiem ze twój wariant moze być wolniejszy powtarzam może być zależy od podejścia