Autor Wątek: [TPW] Phoenix  (Przeczytany 79177 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: [TPW] Phoenix
« Odpowiedź #60 dnia: 2010-06-02, 10:20 »

wolniej znaczy sie bedzie bo juz nie kupisz typa i holdingu w pierwszej. czyli ture wiecej pozostawiasz swojemu przeciwnikowi na dobicie cie. a czesto tej tury brakuje.
no nie dokońca bo gra siewtedy na typach o wiekszym PH szybkość nie spada zmienia się tylko trochę stabilność bo musza ci podejść dwa holdingi w pierwszej turze no i ze względu na wyższy PH przeciwnik może zyskac na tobie wiecej honoru z Peasfuli lub saka ale da się to dobrze kontrolować
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2010-06-02, 10:24 »

wolniej znaczy sie bedzie bo juz nie kupisz typa i holdingu w pierwszej. czyli ture wiecej pozostawiasz swojemu przeciwnikowi na dobicie cie. a czesto tej tury brakuje.
no nie dokońca bo gra siewtedy na typach o wiekszym PH szybkość nie spada zmienia się tylko trochę stabilność bo musza ci podejść dwa holdingi w pierwszej turze no i ze względu na wyższy PH przeciwnik może zyskac na tobie wiecej honoru z Peasfuli lub saka ale da się to dobrze kontrolować

w turbomasturbohonorze masz tak naprawde 6 postaci z 2 , reszta ma 3 i wiecej. wiec sake i peacful leci i tak w postaci z wysokim PH. bez znaczenie. znaczenie ma to ze wygrywasz swoje i przeciwnika duele i ze jestes w stanie jak bedzie trzeba pocisnac prowincje.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #62 dnia: 2010-06-02, 10:27 »
wersja praska wydaje sie bardziej interesujaca do grania , posiada wiecej elementow kontrolnych , a nie jest masturbohonorem. ma bardzo dobre matchupy z honorowkami i militarkami, przegrywa z Kali-Ma tylko :)

Wydaje sie rowniez o 2 tury wolniejsza, co przy obecnym srodowisku wydluza czas grania o okolo 1/3. Zobaczymy jak bedzie wygladac srodowisko po tym dodatku, ale wydaje mi sie ze LSC bedzie mialo tempo jak "zwykla" honorowka, a to moze byc zbyt wolne.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 2010-06-02, 10:40 »
a ja akurat mysle ze dobrze ze nie zmienili kosztu tych 2 palantow za 4, bo gdyby to zrobili to powaznie zwarzywili by ten deck. on jest niestety mocno uzalezniony od tego pierwszoturowego gaina ktory nadrabia mu dosc szybko magiczne nie-zaczynanie ze wszystkimi honorowkami. fajne jest tez to ze absolutnie zadna meta nie trafia w honor gain ze strongholdu, bo to jest dla dragona wyrownanie tego ze nie zaczyna i ze ma 3ph na wiekszosc personalek, gdzie inne honorowki gola praktycznie samymi 4rkami.

a co do dueli- a czy ja wiem? wg mnie wersja duelowa byla duzo bardziej niestabilna w tym kotei seasonie, myslicie ze jak doszedl jeden duel ktory tapuje unit i jedna fajna karta (shadow's talon) to wiele zmieni? wg mnie nic. nadal duele beda takie se. ja sprobuje nadal zwykla standardowa wersje i watpie zeby duzo zwolnila, nawet jak oberwe kompletem OAS
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #64 dnia: 2010-06-02, 10:46 »

Wydaje sie rowniez o 2 tury wolniejsza, co przy obecnym srodowisku wydluza czas grania o okolo 1/3. Zobaczymy jak bedzie wygladac srodowisko po tym dodatku, ale wydaje mi sie ze LSC bedzie mialo tempo jak "zwykla" honorowka, a to moze byc zbyt wolne.

wierz mi że ten dek może być wolniejszy ale może tez byc szybszy chodzi o to ze jest mniej stabilny ( wiecej zalezy od fata) natomiast na wiecej 4ph co w niektórych przypadkach daje dużą przewagę
Walec

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2010-06-02, 11:15 »
wierz mi że ten dek może być wolniejszy ale może tez byc szybszy chodzi o to ze jest mniej stabilny ( wiecej zalezy od fata) natomiast na wiecej 4ph co w niektórych przypadkach daje dużą przewagę

Dragon ma TAKIE postacie z 4ph. Z unique nie gra sie tylko Kei, pozostale 2 postacie to courtier bez zasady i samurai praktycznie tez bez zasady (w tym decku). Courtier jeszcze ma jakistam sens bo ma 4 chi zeby mogl duele zagrac, ale Ishino jest juz bez sesnu. Realnie w 1 turze dostaje sie 4 frikowego honoru za wystawienie boxa, pozniej te boxy doskonale nadaja sie do My Father's Shrine. Zeby wyrownac te 4 honoru 'straty' z 1 tury musialbym wystawic 4x postac z 4ph, czyli realnie wszystkie dodatkowe 4 ktore upchne do decku. Jakos tego nie widze zeby taki deck mogl byc szybszy. Owszem, moze byc bardziej stabilny, lepiej bronic prowincji etc. tylko pojawia sie pytanie - po co, skoro mozna skonczyc 2 tury wczesniej? :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 2010-06-02, 11:17 »
mniej stabilny=wymaga wiekszej uwagi kierowcy.
teraz jest to mega mozgotrzep
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2010-06-02, 11:34 »
mniej stabilny=wymaga wiekszej uwagi kierowcy.

Mniej stabilny = nie podejdzie ci X (cokolwiek, karta w fate, dobry holding, w/e) i nie mozesz NIC zrobic. Nie myl pojecia stabilnosci decku z tym ile skilla potrzeba do grania takowym (w tym przypadku dosc niewiele)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 2010-06-02, 11:37 »
zgadzam sie z pinkolem prawie co do wszystkiego, nie ma mowy zeby nadrobic brak pierwszej tury bez konczenia stabilnie ture pozniej. poza tym posiadanie tych malych bolkow ktore tapuja sie do taty/biora porfavora jest niezbedne. akurat tutaj nawet jak mi wysadza tych kolesi to lepiej bo przeciwnik stracil golda ktorego nie uzyje do rozwalania mi prowek, bomba.

nie do konca zgadzam sie tylko co do courtiera, alez on jest zalosny ten koles i nawet go nie rozwazam. za to rozwazam nowa magisterke, wydaje mi sie ze bedzie ladnie pompowac prowki a moze nawet czasem wyjdzie do obrony zeby odeslac jakiegos klocka- kolejne odeslanie moze spowodowac ze przeciwnikowi skoncza sie heighty/dojazd. tylko jak ja zmiescic? ::)

i tak, rowniez zgadzam sie z pinkolem co do niestabilnosci fate'a- ja tam wole polegac na dynastii, fate to ch...FFG... wie jakiego psikusa moze mi zrobic
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #69 dnia: 2010-06-02, 11:54 »

postacie z 4ph. Z unique nie gra sie tylko Kei
ten gość kei grał ja też

. Courtier jeszcze ma jakistam sens bo ma 4 chi zeby mogl duele zagrac, ale Ishino jest juz bez sesnu. Realnie w 1 turze dostaje sie 4 frikowego honoru za wystawienie boxa, pozniej te boxy doskonale nadaja sie do My Father's Shrine. Oczywiście ze gra się ichino ja grałem gośc z Pragi też obniżanie forsa skracanie deka 4 PH same zalety

Zeby wyrownac te 4 honoru 'straty' z 1 tury musialbym wystawic 4x postac z 4ph, czyli realnie wszystkie dodatkowe 4 ktore upchne do decku.
dobra teraz nie rozumie 4 mniej honoru to zazwyczaj już dwa honoru odrobione w turze 2 bo zamies 2+2 zyskujesz 2+4 czyli jeszcze brakuje 2 honoru czyli pewnie jeszcze jedna taka tura i jesteście w tym samym punkcie
a z powodu posiadania wiekszej ilości golda jest szansa na większą liczbę saków odpalonych mozna grac na tych duelistach którzy dają dociąg wiec masz większą szansę na dociągniecie tego co trzeba, masz wieksze możliwości zdyshonorowania postaci i zagrania peasfula lub kitsune dena wieksza szansa na wygranie duela ( hamstrungi i tak wchodza i tak wchodzą a masz wicej duelistów by fokusować pierwszym)

nie wiem jak ty pinkol liczysz 2 tury wcześniej kończenie w najgorszym razie tura wcześniej?
Walec

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2010-06-02, 12:20 »
dobra teraz nie rozumie 4 mniej honoru to zazwyczaj już dwa honoru odrobione w turze 2 bo zamies 2+2 zyskujesz 2+4 czyli jeszcze brakuje 2 honoru czyli pewnie jeszcze jedna taka tura i jesteście w tym samym punkcie

No nie, bo w drugiej turze w "szybkim" LSC wystawiasz nie postac z 2 ph tylko postac z 3-4. Jakbys tego nie liczyl dostajac 4 honoru w 1 turze jestes szybszy :P

I w sumie racja, Ishino daje rade do wszystkiego poza duelem.

I nie pisze ze courtier jest dobry, bo nie jest, tylko ze to jedna z niewielu naszych 4ph. To ze na 90% nie zobaczy gry w tej edycji to inna sprawa.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 2010-06-02, 12:29 »
ja dodam jeszcze ze wazne jest zeby dostac te 4 pod katem favora w grze z honorami bo jezeli w 2giej dostaniemy kolejne 3-4 +2 za stronghold to zazwyczaj mamy juz o 1 punkt wiecej i mozna zaczac mielic zbedne karty do obrony
Mirumoto Breaker

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #72 dnia: 2010-06-02, 12:50 »

No nie, bo w drugiej turze w "szybkim" LSC wystawiasz nie postac z 2 ph tylko postac z 3-4. Jakbys tego nie liczyl dostajac 4 honoru w 1 turze jestes szybszy :P
no tak mozesz kupic 3-4ph ale masz mniejsze szanse na trafienie 4ph a 3 kosztuja zwykle 7 golda jak nie trafiłeś na holding z 3 produkcji to wydajesz prawie cała kasę ( mówię o grach bez bambusa) co powoduje że kolejną turęnie kupujesz holdingu itd
grałem oboma typami deków i oba mają wady i zalety
Walec

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2010-06-02, 13:09 »
grałem oboma typami deków i oba mają wady i zalety

Oczywiscie ze tak, ale nie wmowisz mi ze szybszy wariant jest wolniejszy :P

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #74 dnia: 2010-06-02, 13:32 »
nie musze wmawiać ja wiem ze twój wariant moze być wolniejszy powtarzam może być zależy od podejścia
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 2010-06-02, 13:45 »
hmmm, glowny powod dla ktorego zmienilem z wersji duelowej na presenceless to bylo wlasnie to ze wersja duelowa byla koszmarnie niestabilna i zdazalo sie ze konczyla nawet w 7dmej. szczegolnie problem byl na liona ktory cisnie strasznie mocno i nie daje szansy sie rozkrecic. a tymczasem wersja presenceless super sobie radzi na 2 decki z ktorymi duelowka ma koszmarny problem czyli lion i breeder. teraz to juz nie ma znaczenia i moze faktycznie duelowka stanie sie lepsza
Mirumoto Breaker

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 2010-06-02, 13:48 »
nie musze wmawiać ja wiem ze twój wariant moze być wolniejszy powtarzam może być zależy od podejścia

dupa walec , nie masz racji :)

na powaznie , turbomasturbohonor musi dostac postac za 4 i holding bo mu sie ekonomia wyjebie na plecy. w LSD dueling nie masz tego problemu.

dueling LSD moze spokojnie sie rozwijac i jak trzeba bedzie skontroluje przeciwnika i przytnie skrzydelka innej honorowce, Adjudication po impromptu slyszalem ze daje rade, pozwala ci odskoczyc na 7 do 8 honoru od przeciwnika.

z postaciami jest tak jak napisal pinkol , nie grasz ishino i keiki w masturbo bo na ch...FFG... ci one - liczy sie szybkosc a nie wygrywanie bitew. w najgorszym wypadku w masturbo zobaczysz jedna bitwe. w duelujacym LSD musisz kupowac postaci ze zdolnociami i masz szanse wygrac bitwe i pocisnac prowincje ale trwa to wolniej zanim dobijesz do 40.

1tura na pewno na 90 procent dwie tury roznicy miedzy tymi dwoma dekami.

masturbo - formula 1
LSD dueling - hummer :)

i tyle

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #77 dnia: 2010-06-02, 13:56 »
nie będę się klócił ja tylko wyrażam opinię na temat moich doświadczeń z oboma wariantami jeżeli grasz na kogoś kto wie jak grac z LSC
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 2010-06-02, 14:07 »
@horror- a gie za przeproszeniem bo duelowka musi dostac w pierwszej holding z 3g bo mu sie ekonomia wywali na plecy, w masturbohonorze nie ma tego problemu bo prawie zawsze dochodzi combo w pierwszej turze, poza tym roznica jak grasz z lionem jest taka ze on w swojej 2giej ma juz 2 kolesi ktorzy przygotowuja sie do wjazdu w 3ciej (albo juz wjezdza po civility) a Ty dopiero wystawiasz pierwszego bolka i koniecznie holdingi bo jak nie to do konca gry bedziesz wegetowal. niestety ale wlasnie problematyczne matchupy pieknie pokazuja moc obrony bez presensu ktorej duelowka nie ma bo nie moze miec ze wzgledu na focusy i nie tylko. i nie gadajcie o deterze bo jak mam 9+ kart do obrony bez presensu to ktoras na pewno zadziala.

duelowka ma jeszcze jeden problem- 2-3 tura, masz 1-2 kolesi- to co, tapniesz ich do domku zeby podwyzszyc sile prowki ale nie masz nikogo do obrony czy wolisz moze wyjsc do obrony zeby oberwac sneakiem? wybor nalezy do Ciebie.

i to sie niestety nie zmieni bardzo dlugo, nadal kazdy deck ktory nie gra boksami ma problem z lionem albo blitz fenixem ktory wjezdza za szybko zeby zareagowac, i zadne zajebiste duele ani zdolnosci na postaciach nic Ci na to nie pomoga jak nie mozesz ich zagrac. a granie z odpuszczeniem 1-2 prowek zanim gra sie zacznie jest z dupy i tyle.
Mirumoto Breaker

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2010-06-02, 14:23 »
jak zaczynasz z lwem albo fenixem - brakuje ci zlota??? to masz zle zlozone zloto w tam razie - bo jak jestem drugi to zazwyczaj wystarcza go na wszystko. poza tym masz 3 holdingi ktore robia ci 3 zlota i ktorys powinien dojsc - jak juz tak bardzo potrzebujesz 3.

w duelowce tez mam 9 kart obronnych i okazuje sie tez daja rade. zawsze ktoras dojdzie. w duelowce nie chodzi o to zeby stanac do bitwy i ja wygrac czy zremisowac ale o to zeby trzepnac jednego kolesia z duelu ktory akurat najbardziej cie wkurwia. zazwyczaj wystarcza. z innym lsd wygrywasz jego impromptu swoje impromptu i jestes w stanie pocisnac mu prowincje. czy to zle? moim zdaniem lepiej. wolniej na 100 procent ale stabilniej.

w turbomasturbohonorze musisz dostac postac za 4 w pierwszej turze bo inaczej jest mocno pod gorke.