Autor Wątek: IG3 Previu  (Przeczytany 58219 razy)

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
Odp: IG3 Previu
« Odpowiedź #240 dnia: 2010-07-03, 14:43 »
Moim zdaniem obie karty są ciekawe, np w breederze jest mnóstwa trupów więc nasz nowy kolega samuraj ma 6F za 5G to raz a dwa są teżsamurajowie trupki i na nich teżspokojnie można deka sklepać więc jak by nie było to ta 6F bedzie zawsze, jeśli chodzi o ogra to całkiem niezły ja ci zrobie kuku w wysokości 3F i siebie o taką samą ilość dopakuje więcej prosze takich postaci.
A jeśli chodzi o arty to przypominają pismo obrazkowe które widnieje na ścianach jaskiń, chociaż jak scierpie tego samuraja to ogra juz nie

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 2010-07-03, 15:02 »
Ogr jest zabawny :P
Arty są brzydkie jak noc, ten samuraja w pierwszym skojarzeniu to fusy które ułożyły sie w jakiś śmieszny wzorek i odbito je na kartce. Wszystko się na tych artach zlewa a perspektywa balansuje na granicy jej braku. Łeeeee

Rise above.

the_ka

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
    • Louis de Funes
« Odpowiedź #242 dnia: 2010-07-03, 16:24 »
to już chyba Naggru ma lepszy art od tych dwóch

a już myslałem że Kazuwara to będzie monk+kensai a tu tylko kensai
Minion... średnio mi się podoba, mamy lepszych samurai undeadów

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 2010-07-03, 18:01 »
samurai może najwyżej głosować na Domino Jachaśia w jutrzejszych wyborach na admirała Gwiezdnej Floty, natomiast Ogr jest bardzo perspektywiczny wobec kart które wyjdą za jakieś 3 miechy - co do artów to nie obrażajcie neadertalczyków (z wykształcenia jestem archeologiem) dla mnie są również z dupy

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: 2010-07-03, 19:03 »
arty powalajace
nie wiem czy gorzej jest miec to w talii czy tez narazac przeciwnika na ogladanie obrazkow.

kensai-ciekawy. samurai-imo z dupy.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 2010-07-03, 20:44 »
z drugiej strony zawsze lubiłem malowidła z groty Lascaux - myśle że nieważne jakie są arty - ważne jakie są karty - bo jakkolwiek byłyby zjebane, ale grywalne to za jakiś 2,3 edycje jakiś wolnomularz stwierdzi że były "konkretnie klimatyczne" - cofam więc swoje poprzednie przemyślenia co do historii sztuki ???

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #246 dnia: 2010-07-03, 22:13 »
Ogra będę musiał sobie do kraba wrzucić z powodu jego zajebistości :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 2010-07-04, 09:43 »
z drugiej strony zawsze lubiłem malowidła z groty Lascaux - myśle że nieważne jakie są arty - ważne jakie są karty - bo jakkolwiek byłyby zjebane, ale grywalne to za jakiś 2,3 edycje jakiś wolnomularz stwierdzi że były "konkretnie klimatyczne" - cofam więc swoje poprzednie przemyślenia co do historii sztuki ???
a dokładniej ważniejsze jest co robią te karty :P Bo przecież częścią karty jest jej art więc jego też można oceniać. I według mnie wszystkie te karty z IG3 mają swój urok z tego powodu w jaki są robione, ale to nie zmienia faktu że niektóre z nich są wręcz odpychające (dla mnie).

Rise above.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #248 dnia: 2010-07-04, 10:41 »
Moim zdaniem ogr ma fajnego arta undead ma toszkę spiepszoną broń
co do zarzutu o perspektywę rusynki skalne nie miały perspektywy wymyslono ją później
a co do siły kart samurai z plague of flesh ma 7 f i z akcją dającą cav undeadom jest super będzie można złożyć deka na undeadach prawie bez breedingu
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #249 dnia: 2010-07-04, 12:20 »
Nie wiem dlaczego, ale IG3 jest (w większości? ) ilustrowany 'odgrzewanymi' artami, pochodzącymi z wcześniejszych publikacji AEG. Wszystkie postacie to kombinacja : jedna postać z okładki Secret of the (Clan), jedna to wycinek ze wspólnej fotografii w Oriental Adventures. Oba Spidery też są z OA. Rozpoznaję też rzeczy z Way of the Crab czy niektórych plakatów... Ciekawe - tak cienko im z kasą idzie, czy to zamierzony efekt...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 2010-07-04, 13:18 »
Nie wiem dlaczego, ale IG3 jest (w większości ?) ilustrowany 'odgrzewanymi' artami, pochodzącymi z wcześniejszych publikacji AEG. Wszystkie postacie to kombinacja : jedna postać z okładki Secret of the (Clan), jedna to wycinek ze wspólnej fotografii w Oriental Adventures. Oba Spidery też są z OA. Rozpoznaję też rzeczy z Way of the Crab czy niektórych plakatów... Ciekawe - tak cienko im z kasą idzie, czy to zamierzony efekt...

w najnowszym IH mozna poczytac o tym ze wlasnie chcieli wykorzystac stare arty ktore nie pojawily sie na kartach. produkowali tez karty w druga strone tzn chcieli dopasowac tresc karty do obrazkow, tak by to ilustracje dyktowaly co ma sie znajdowac na karcie. 
« Ostatnia zmiana: 2010-07-04, 17:41 by sejmitar »

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: 2010-07-04, 16:50 »
jest to pewien ukłon (bow?) w stosunku do graczy starej daty - to własnie oni będą w stanie rozpoznać na artach swoje ulubione postacie- zważywszy że dodatek jest za free - nie mam przeciwskazań - i takie było zamierzenie Ig3 od samego początku

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #252 dnia: 2010-07-04, 17:42 »
Jeee, już się cieszę na myśl o arcie z monem klanu Lwa z OA... wyglądał jak wystraszony wilk po liposukcji...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Radko

• Personality
« Odpowiedź #253 dnia: 2010-07-04, 20:58 »
Jest już do pobrania pdf z wszystkimi kartami, oto link.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: 2010-07-04, 21:25 »
wow... sa arty z pierwszoedeycyjnych drog klanowych z rpg... od razu IG3 zyskal w moich oczach... szkoda tylko, ze nie ze wszystkich wayow wzieli arty

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #255 dnia: 2010-07-04, 21:31 »
Ech, jakby ten dragonski shugas-monk byl non-unique to juz bym zaczynal skladac oswiecenie. A tak jest 'tylko' dobra postac do decku :D
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 2010-07-04, 21:44 »
Roninowy folower może być użyteczny 3F za 2g (może i więcej jak się zkombi z postacią) brzmi zachęcająco.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Gothmog

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Barlog's Commander
« Odpowiedź #257 dnia: 2010-07-04, 22:22 »
kurde, gdyby ten szugas do lwa byl nie unikalny :/

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #258 dnia: 2010-07-04, 22:29 »
Dragnowy monk nie jest tattooed, ale i tak jest zajfajny :) Grywalna postac, wejdzie i do militarki z killakcja, a myslalem ze dostaniemy kolejnego szuga do klasera... Kensaj przecietna.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Matsu Jirobei

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #259 dnia: 2010-07-04, 22:43 »
kurde, gdyby ten szugas do lwa byl nie unikalny :/

Dokładnie to samo sobie pomyślałem, taktyk nie reprezentuje nic ciekawego sobą, chociaż art ma ładny ;)
Lion Clan Samurai Deathseeker
Battle: Destroy Jirobei to hug all Khan Fan's
" I love all of them"
 [/url]