Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Przesuń w lewo
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Jeśli znalazłbyś 4 osoby, z którymi mógłbyś umówić się na takie coś, to rozgrywanie ligi nie ma większego sensu
tylko nie wiem po co w takim wypadku przystępuje do ligi.
Gracz 5 wygrywając z graczem 1 i 2 i nie grając żadnych innych gier kończy ligę na czwartym miejscu.
...a dlaczego nie chcemy grać normalnej ligi systemem kołowym? Bo długo to będzie trwało? No to co? Eliminujemy w ten sposób większość problemów,które tutaj są podejmowane. W zamian otrzymujemy: * Nierówna ilość spotkań * Łatwość obliczania rankingu (np. ELO)Oczywiście wadą jest, że sezon w takiej LIDZE będzie trwał 4-5 miesięcy. I co z tego? Ale jaki fun, jak się taką ligę wygra...Jaki price w takiej lidze? Hmm... można złożyć się np. na książkę. 12 * 10 PLN = 120. Prawie książka do L5R. Można podzielić nagrodę na parę osób, ale wtedy trzeba by było zrobić większą składkę. Albo w ogóle pojechać po bandzie... i kupić puchar z grawerką Język Taki nieduży, ale okazały......generalnie mamy się BAWIĆ, a nie obijać po "wirtualnych mordkach" wykazując wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. JęzykPS. Dla ciekawskich definicja rozgrywek ligowych.
Aby zmniejszyć nadużycia, to można ustalić, że na przykład w ciągu całej ligi musisz rozegrać powiedzmy 4 mecze. Z czego po pierwszym tygodniu musisz mieć wynik conajmniej jednego meczu, po drugim wynik conajmniej dwóch meczy itd.
Nie wiem co to znaczy system kolowy, wyjasnij. Nie chce grac 4-5 miesiecy, i radosc wygrania z czegos takiego... ym, duzo bardziej wole w tym samym czasie rozegrac dwie ligii i wygrac obie . Moge ci podac definicje ligii, z ktorej zaczerpnalem swoj pomysl. Nie ma jednej jedynej i swiecie obowiazujecej definicji ligii.
Ertai chcesz lige z małą ilością meczy, takiego czegoś nie ma.
To co ty proponujesz to jest turniej rozciągnięty w czasie.
Liga zawsze bazował na dużej ilości meczy, im więcej danych uzyskamy z meczy tym lepiej możemy określić zwycięzce.
Wszystkie nasze propozycjie odrzucasz albo ukazujesz ze są nieuczciwe lub maja jakieś błędy.
Mozę sam co zaproponuj byśmy następną ligę rozegrali na lepszych zasadach, a nie turniej rozciągnięty w miesiąc czy półtora.
Złożyłeś pierwszą ligę na kolanie praktycznie sam, większość propozycji odrzuciłeś.
Sam proponowałem byśmy grupy zagrali każdy z każdym, ale nie.
Ja nie widziałem ligi która działa na zasadach pucharowych.
Jeśli następna liga to również ma być turniej ukryty pod nazwą liga, to się nie pisze.
Ja wolę zagrać 38 meczy(mecz i rewanż) przy 20 graczach. Za każdy mecz policzone punkty , opcji win, lose i draw.Z tego wyciągnąć mistrza , bo zdobył więcej punktów, a nie kombinowanie ze zagram 5 meczy z 10 i mam już zwycięstwo, a ten który rozegra pełne 10 i przegra większość z nich to się nie liczy.
Ertai zdecyduj ty chcesz grac w lidze czy turniej/puchar? (bo jedno z drugim nie da się połączyć)
Natomiast argumentacja dobrego gracza, że chce rozegrać dwie ligi i wygrać obie, w momencie gdy to on definiuje warunki uczestnictwa i sposób punktowania, jest trochę nie na miejscu.
System kołowy to inaczej każdy z każdym. System kołowy jest uważany za najbardziej obiektywny sposób wyłonienia najlepszego zawodnika lub drużyny.
CytujNatomiast argumentacja dobrego gracza, że chce rozegrać dwie ligi i wygrać obie, w momencie gdy to on definiuje warunki uczestnictwa i sposób punktowania, jest trochę nie na miejscu. To nie jest argumentacj, ja pisze co wole. Nie widze tutaj zadnych argumentacji. Jezeli postulujesz ze jako "opiekun" ligii nie mam prawa sie wypowiadac co wole to gleboko sie z toba nie zgadzam.
Nie, ty nie rozumiesz. Nie bede organizowal czegos co mi nie odpowiada. Bede organizowal cos co mi odpowiada. Ludzie zdecyduja czy w tym czyms chca uczestniczyc. EOT.