Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Moje zastrzeżenia (na razie to dopóki nie dostanę PMki Chichot ) -a) słabuje coś element z małą ilością gier. Dopisanie się do grupy hardcore powoduje, że możesz odpaść za byle co i po prostu dalej nie grać; czyli albo dopisujesz się na starcie do allvsall albo do obu - więc grasz duzo meczy. Albo dopisujesz się tylko do niej z założeniem, że jak przegrasz t onie przechodzisz - o tym niżej.b) łamie się graczy na takich i siakich, przez co spada liczba możliwych meczy porównawczych ('ja nie bede gral z toba w lidze, bo ja mam swoja lige')c) może być problem z obsadzeniem miejsc w wyższych etapach. Mamy graczy ABCxxx i BEFxxx - dwie grupy w kolejności wyników z eliminacji. Kto wychodzi dalej, AB lub ABE i kto? Albo gracze ABCDxxxx i EFCBxxxx . Kto wychodzi : AE, lub ABEF, lub, ABCEF ups ? To trzeba ustalić na samym początku.
Aha, już widzę, że algorytm będzie najpilniej strzeżoną tajemnica ligi, żeby ograniczyć do minimum kombinacje z punktami
Ertaj, ja piszę o stytuacji w której (w 'twoim' systemie) będą następujące wyniki w eliminacjach 'alfa' i 'beta', w kolejności :alfa : 1) A 2) B 3) C (a potem reszta) ibeta : 1) B 2) D 3) E (a potem reszta)lubalfa : 1) A 2) B 3) C 4) D (a potem reszta) ibeta : 1) E 2) F 3) C 4) B (a potem reszta)Kto przechodzi do finału w obu przykładach? Jak awansuje po 1 z każdych eliminacji, ale jak po 2 albo po 3 to co ?
alfa : 1) A 2) B 3) C 4) D (a potem reszta) i reszta jest bez znaczenia kompletnie sie nie liczybeta : 1) E 2) F 3) C 4) B (a potem reszta)
A w pierwszym przykładzie wchodzi A, B, D i kto jeszcze, C czy D