Autor Wątek: [EaW]Dragon  (Przeczytany 5854 razy)

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
[EaW]Dragon
« dnia: 2010-07-30, 21:57 »
dotarły i smoki
http://www.thedragonclan.com/index.php?board=19.0

edit:
Farthest Fortress - domek dla Kensaiów, dołącz Weapona z ręki, potem możesz kiwnąć przeciwnikowi postać z mniejszym forcem, a jak podłączyłeś weapona i kiwnąłeś postać to dociągnij kartę... fajne, pora wygrzebywać z klasera akcje pod kensaiów...
Mirumoto Tobushi - 1F/2C za 7g, kansai z reakcją robiącą na wejściu 2 weapony +2/+1, milusi...
Tamori Kuroko - shugas robiący weapona +2/+1 za... no właśnie, za swojego bowa albo za 3 golda albo za zrzucenie karty z ręki... teraz już wiem jaki weriant kensaiów przetestuję w pierwszej kolejności
Mirumoto Asakazu - duelista uczeń Chojiro, 5/4 za 9 (reakcja taka sama jak u Chojiro, podmień kartę w focus poolu z kartą w ręce) :D
Kitsuki Nakai - coś czego mi obecnie brakuje, duelista i magistrat w jednym, gdzieś się go pewnie upchnie... może za małą Taiko...
Mirumoto Kalen - smoczej kawalerii ciąg dalszy :P  4/4 za 9, i RA za 4, czyżby trzeba było odkopać Family Keep'a?
Startling Attack - taka "śmieszna" karta, zapraszająca na duel postacie co wskakują poza dynastią...
Sudden Strike - kiwnij monka, kiwnij postać z mniejszym równym chi... w openie, Osawa będzie wyjątkowo zapracowany po tym dodatku ;p
Mirumoto Kenzo exp2 - 4/5 za 9, kensai duelista, bowuje postacie i zdobywa tym samym force tokeny
Blade of Perfection - samoprostujący się weaponon, +3/+1 za 4, hmm... 3 Yarijutsu z jedego Weapona? :D

sporo fajnych rzeczy do kensaiów :)
tylko żadnego monka jak do tej pory :(
« Ostatnia zmiana: 2010-07-30, 22:16 by Aki »
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
Odp: [EaW]Dragon
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-07-30, 22:17 »
Domek ok ale obawiam sie ze skorpowy znacznie lepszy pod ich way
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-07-30, 22:31 »
Mirumoto Asakazu - duelista uczeń Chojiro, 5/4 za 9 (reakcja taka sama jak u Chojiro, podmień kartę w focus poolu z kartą w ręce)

Lepszy niż Chojiro - nie musisz podmieniać, możesz po prostu zabrać.

A poza tym widać, że dodatek mocno kensjowy.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-07-30, 22:58 »
podobnie jak w skorpach tez malo bylo polityki...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-07-30, 23:04 »
po kolei

domek- nie wysilili sie zbytnio, to jest po prostu zdolnosc z deftly wielded lekko zmodyfikowana (na gorsza...). no ale coz, stronghold do weaponow, zawsze to lepiej niz TKM. szkoda ze nie ma 8ps... ogolnie solidny ale nie tak wykrecony w kosmos jak skorpowy.
tamori kuroko- wow shugas ktory cos robi... szkoda ze szugas ale i tak wejdzie na luzie do kazdego kensaia
kenzo- mocarny zdecydowanie
nakai- dziwny, ale pewnie do def. duelingu na LSD moze wejsc o ile ktos czyms takim gra...
kalen- do superfriendow na nowym domku, moze byc calkiem ciekawy. ale ogolnie taki se
asakazu- kosmicznie drogi naporowy duelista.... ja podziekuje, juz sie w to bawilem raz i wystarczy
tobushi- o, calkiem spoko dostawca mieczy ktore sie bedzie przekladalo na inne postacie i dawalo zabic tego ciecia.  ;)
blade of perfection- no i to jest najlepsza karta calego preview, absolutnie perfect i flawless. nie wyciagne go z decku do konca edycji
duel- hmmm to tego wychodzenia jest tak duzo ze potrzeba duelu z kontra na to?  :o  ;D aaa tym mozna civility kosic  ;D
sudden strike- openowy bow... ciekawe do czego cos takiego sluzy...

a teraz pytanie- nie ma mnicha?  :o >:( no chyba ze ten 7dmy ktorego nie pokazali to mnich...) ale w sumie nie dali jeszcze drugiego uniqua... no chyba ze nie bedzie... ale skorp dostal, wiec?
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-07-31, 04:41 »
po kolei

domek- nie wysilili sie zbytnio, to jest po prostu zdolnosc z deftly wielded lekko zmodyfikowana (na gorsza...). no ale coz, stronghold do weaponow, zawsze to lepiej niz TKM. szkoda ze nie ma 8ps... ogolnie solidny ale nie tak wykrecony w kosmos jak skorpowy.
tamori kuroko- wow shugas ktory cos robi... szkoda ze szugas ale i tak wejdzie na luzie do kazdego kensaia
kenzo- mocarny zdecydowanie
nakai- dziwny, ale pewnie do def. duelingu na LSD moze wejsc o ile ktos czyms takim gra...
kalen- do superfriendow na nowym domku, moze byc calkiem ciekawy. ale ogolnie taki se
asakazu- kosmicznie drogi naporowy duelista.... ja podziekuje, juz sie w to bawilem raz i wystarczy
tobushi- o, calkiem spoko dostawca mieczy ktore sie bedzie przekladalo na inne postacie i dawalo zabic tego ciecia.  ;)
blade of perfection- no i to jest najlepsza karta calego preview, absolutnie perfect i flawless. nie wyciagne go z decku do konca edycji
duel- hmmm to tego wychodzenia jest tak duzo ze potrzeba duelu z kontra na to?  :o  ;D aaa tym mozna civility kosic  ;D
sudden strike- openowy bow... ciekawe do czego cos takiego sluzy...

a teraz pytanie- nie ma mnicha?  :o >:( no chyba ze ten 7dmy ktorego nie pokazali to mnich...) ale w sumie nie dali jeszcze drugiego uniqua... no chyba ze nie bedzie... ale skorp dostal, wiec?

1. Nie ma lepszego domku dla smokow niz TKM chwilowo, 8PS i manipulacja dynastia sa bardzo fajne. Kensai czy nie, gralbym na TKM.
2. Kuroko nawet ok, fajnie zrobili, ze na 3 sposoby mozna zaplacic za jej akcje, poza tym troche kupowa.
3. Asakazu jest w sumie bardzo fajny, drogi co prawda ale ma dobre staty i przydatna reakcje pod duele, ze 2 moznaby zmiescic od biedy...
4. Kenzo to miszcz nad miszcze, dobre staty, znosny trait i mocna akcja w bitwie.
5. BoP wyglada na nader przydatne :P
6. Reszty nie ma nawet co komentowac bo to jakies filler cards.
« Ostatnia zmiana: 2010-07-31, 04:42 by Manit0u »
Time is precious. Waste it wisely.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-07-31, 08:33 »
1. Nie ma lepszego domku dla smokow niz TKM chwilowo, 8PS i manipulacja dynastia sa bardzo fajne. Kensai czy nie, gralbym na TKM.
Manipulacja dynastią, ciekawie...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-07-31, 08:47 »
Manipulacja dynastią, ciekawie...

No jak mozliwosc podgladania, przekladania i dobierania ze spodu to nie manipulacja to nie wiem :)
Time is precious. Waste it wisely.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-07-31, 09:07 »
ale sierotko nie dynastią
ale zgadzam się że TKM jest lepsze 8 ps już na dzień dobry dyskredytuje inne domki z miejszym ps
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-07-31, 09:11 »
domek-imo fajny.
majchrow i tak sporo...dolaczyc mozna nawet jak sie nie jest opposed. a jak sie jest-zawsze mozna uzyc bow no i draw

ergo->+F z bow enemy z draw a card zwykle za 1 holding. IMO calkiem ok.

o postaciach sie nie wypowiadam. nie gram smokiem.
ale hitem sezonu jest ten majcher. bajka.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-07-31, 11:29 »
Weeee, robiacy cos shugas! Weeee, robiacy cos domek! I reszta tez calkiem sensowna, dojdzie pare opcji na zlozenie decku po tym dodatku. Preview na duzy plus.

1. Nie ma lepszego domku dla smokow niz TKM chwilowo

lol
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-07-31, 12:20 »

TKM to najgorszy shit, tylko SSK jest chyba gorsze. 8ps to detale

reese zapodal jeszcze zaginionego monka na forum dragonclanu

Togashi Furai
4/3
0/7/2
Dragon Clan ? Fire ? Monk ? Tattooed
Furai has +1C while he has any Fire tokens.
Battle: Ranged 2 Attack, with +2
strength if Furai has any Fire tokens.
?Do not think me a mere nursemaid. The
fires of compassion burn within me, and
I will defend our clan to the death!?

taki se, ale pasuje mi do decka. mysle ze zmieszcze
« Ostatnia zmiana: 2010-07-31, 12:22 by Breaker »
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-07-31, 12:34 »

reese zapodal jeszcze zaginionego monka na forum dragonclanu

Togashi Furai
4/3
0/7/2
Dragon Clan ? Fire ? Monk ? Tattooed
Furai has +1C while he has any Fire tokens.
Battle: Ranged 2 Attack, with +2
strength if Furai has any Fire tokens.
?Do not think me a mere nursemaid. The
fires of compassion burn within me, and
I will defend our clan to the death!?

taki se, ale pasuje mi do decka. mysle ze zmieszcze

czy ja wiem czy taki se z Dancem i One with the flame ubija chyba dowolną postać ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-07-31, 12:54 »
może nie umisz na nim grać nie jest to może najlepszy domek dragonowy ale jest bardzo bardzo dobry

a te jeden PS to bardzo czesto coś o co przegrywa się gry ( jeżeli gra się podjazdówką honorówki to tak naprawdę ani ziębi ani parzy)
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-07-31, 13:12 »
no widzisz, trafiles w sedno. 8 PS nie robi w ogole bo tylko lion wjezdza we mnie szybciej, tak to ja zaczynam i dyktuje warunki. a na honorowki nie robi nic i mam pod gorke. jakos dziwnie ilosc 8ps w tej edycji jest dosc czesta i kazdy blitz oraz swarm jest na tyle ustawiony wiec detale.

a co do dobrego grania TKM to nie piernicz bo regularnie patrze na gorna karte... no taka srednio przydatna, wale na spod i dostaje jeszcze gorsza na koniec tury. gdybym mogl spojrzec na 2 i wybrac to byloby lepiej. a wyciaganie ze spodu tez nie bylo takie super w edycji z 1 duelem bitewnym.

nowy stronghold jest lepszy, bo cos robi.
Mirumoto Breaker

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-07-31, 13:37 »
no widzisz, trafiles w sedno. 8 PS nie robi w ogole bo tylko lion wjezdza we mnie szybciej, tak to ja zaczynam i dyktuje warunki. a na honorowki nie robi nic i mam pod gorke. jakos dziwnie ilosc 8ps w tej edycji jest dosc czesta i kazdy blitz oraz swarm jest na tyle ustawiony wiec detale.
oj ja tu się mylisz swarm spokojnie wciąga 2 sidemki ale zazwyczaj tylko jedną 8
oniacze czy herosi spokojnie łykają w pojedynkę 7 z 8 jest gorzej czyli przy 7 ps mogą jechać w parę prowincji
po retrybycji zdecydowanie łatwiej strzelić 7 niż 8

powtórzę słowa ornatowa co z tego że coś robi ma tylko 7 ps

pozatym TKM działa zawsze a nowy domek praktycznie tylko jak jesteś opposed

a tak przy okazji są 3 duele bitewne ( z czego dwa zawsze się pojawią w dekach duelowych a jeden może być wykorzystywany bojednach jak masz itemy to f masz też dużego)
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-07-31, 13:49 »
teraz juz sa.... ale wczesniej nie bylo. wczesniej nie bylo opcji nowego domku. assault without finesse ma 1fv co powaznie przeszkadza wygrywac inne duele.

nowy domek robi bardzo wazna rzecz unopposed, zawsze mozna doczepic jakis majcher do postaci a czasem lykasz tego outera i nie ma co zrobic- teraz bedzie co.

ja tam proksy juz wydrukowalem i dzis zaczynam crush testy nowego sh, zobaczymy czy jest lepszy czy gorszy niz mysle. kensaie mi sie fajnie zlozyli wiec moze beda dzialac.
Mirumoto Breaker

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-07-31, 19:40 »
teraz juz sa.... ale wczesniej nie bylo. wczesniej nie bylo opcji nowego domku. assault without finesse ma 1fv co powaznie przeszkadza wygrywac inne duele.
mi nie przeszkadzało :P
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-07-31, 22:36 »
jestem po crush testach i jestem juz w stanie stwierdzic ze owszem, brak 8ps troszke mi przeszkadzal. mimo wszystko jednak chetnie przehandlowuje lookanie na gorna karte na attach weapona, bow i drawa. domek jest calkiem ok, nie jakis mega w kosmos ale solidne 8/10

oprocz tego znowu dochodze do wniosku ze duele sa z dupy. zaloze sie ze ten sam deck w wersji nieduelowej bedzie mi chodzil lepiej. aha i panienka shugenja trzaskajaca miecze jest MEGA, koles ktory wchodzi z 2ma giwerami lepszy niz myslalem. reszta jakos sie nie pojawiala zbyt czesto
Mirumoto Breaker

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-07-31, 23:50 »
dueling w kensaiach nie sprawdza sie. kensai bez dueling jest calkiem spoko