Autor Wątek: Różne różności z [EaW]  (Przeczytany 33349 razy)

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
Odp: Różne różności z [EaW]
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-08-09, 15:09 »
nie tylko z lionem
I can swim.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-08-09, 15:12 »

Endless Rain - chwila przecież to jest akcja do kraba pod tytułem zbowuj tego 0f folower z we stand ready i sprzatnij kogoś powtórz dopuki ktoś jest w zasięgu RA

a to te scouty maja jakies powtarzalne obnizania sily?
bo strzal za 2 to troche takie "miziu-miziu"

event-> jak walec powiedzial. z punktu widzenia lwa tez trzeba bedzie forewarningi trzymac.
z punktu widzenia lwa?! a krab? breeder?
I can swim.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-08-09, 15:53 »
Nie kiwa zerka, także nie ma co się przejmować :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-08-09, 17:15 »
To prawda , ten event mowi : "dostan dodatkowa ture" z kilkoma klanami , co w przypadku gry z lionem = "wygraj gre" ;)

no to chyba naked.
bo dowolna aberracja z att. i total gold cost jest >6.
paragonow rusza to tak srednio-pol decka i tak jest wieksza
w ostatecznosci mozna sie przyzwyczaic ze fate ma 37kart i forewarningi.

ps.szkoda ze naked jest przykrecany "mlotkologicznie" a nie przez wydawanie ciekawej "opcji" dla klanu.
pps.jest jeszcze kwestia mientusa gdzie gold cost jest "negocjowalny" ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-08-09, 17:42 »
no ale zobacz jak to kosi fenola również

ojej, czyzbym zapomnial (:?

poooozdr

W czym problem koles odslania 4 karty w pierwszej turze, 3 w 2giej, 1 w 3ciej w sumie 8 kart dynastii ;) .
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-08-09, 18:35 »
Szkoda, że drugie pół decka się kiwnie. Szkoda, że banda debili zamiast pomyśleć nad opcjami usiłuje młotkiem okręcić to co spierdolili. Kolejna karta upierdalająca 6g, kolejny event upierdalający 6g.  Co będzie dalej, karty Open: Remove from play all Personalities with gold cost 6 or less?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-08-09, 19:21 »
karty mety ktore wyszly i mialy z zalozenia walic w breedera nie przeszkodzily breederowi wygrac Genconu.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-08-09, 19:35 »
bo to taka sama meta jak "na dyshonor" w samuraju. czyli fajnie jak wyjdzie...ale w 80% gier robi gowno.
no i w lokalnych srodowiskach sie to sprawdza,na duzym podworku juz jakby mniej. wiec sie to wymienia za bardziej uniwersalne karty.
pomijamy ze meta jest raczej eventowa...wiec jak cie to strasznie bije to upychasz forewarningi

tez coraz bardziej sie sklaniam do podejscia horrora -> wypieprzyc cala mete i wlozyc na to miejsce karty "mojej talii" ulatwiajace mi gre. z zalozenia albo narzuce swoj styl gry i wygram albo wpierdul.

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-08-09, 19:52 »
co wy tak dramatyzujecie, można się wrzucać przy tym przecież; jasne że mocno uwala Liona, ale w złożeniu ma tłuc w Breedera najbardziej IMHO
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-08-09, 20:33 »
Misiaczek
Jesli nie rozumiesz to Ci wytlumacze:
Obecnie mojim deckiem wygrywam tylko jak narzuce swoje tempo , w momencie gdy przeciwnikowi uda sie choc troche mnie zatrzymac zwykle jest po grze. Tym wygrywa Lion - tempem.
To ze sie nie bede mogl bronic to pikus , bo i tak tego sie raczej nie robi , chodzi oto ze wiekszosc mojich postaci nie moze atakowac , a zarowno z militarka jak i honorowka strata jednej tury do ataku = koniec gry w przypadku decku opartym na tempie jakim jest lion.
Owszem karta udupia breedera bardziej , ale ten spokojnie moze 3mac forewarningi , do tego w przypadku breedera strata jednej tury nie boli tak bardzo pod warunkiem ze przezyjesz ta ture (czas gra na korzysc breedera w wiekszosci przypadkow).
Podobnie sprawa ma sie z fenolem , tu teoretycznie tez event udupia , ale decki fenolow zwykle maja spelle:)
Co do craba to event uwala scouty dosc mocno i tu nie ma co dyskutowac.
Zgodze sie ze nie trzeba koniecznie grac nakedem , ale imo to jest zdecydowanie t1 liona a ta karta jest najwiekszym hatem jaki do tej pory wyszedl na ten wlasnie deck.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-08-09, 20:40 »
a celestial disfavor Ci bardziej nie przeszkadza? no niby wylacza tylko jednego... ale co ture...

to ma wade w postaci dzialania jedna ture... jak wyjdzie w pierwszej to nic, a pozniej to juz za pozno raczej

a fenola na blitzu bardziej gwalci on all sides
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-08-09, 20:40 »
@ klepek - Dobrze, punkt widzenia i wyjaśnienia przyjęte. Masz rację, i co z tym zrobimy ? popłaczemy, zabierzemy grabki i pójdziemy z piaskownicy ? Chyba nie, trzeba bedzie troszkę przemodelowac deck i żyć z tym, poza tym nie widzieliśmy chyba jeszcze wszystkiego z tego dodatku, więc można chwilkę poczekać jeszcze i zobaczyć co tam dorzucili. Może nie jestem jakimś uber pro graczem, ale jak rzucają kłody pod nogi to kombinuje, zmieniam i poprawiam żeby sobie z tym dać radę. Moje 2 koku w temacie

pnp

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-08-09, 21:04 »
a moze i event jest debilny, ale dzieki temu decki, ktore potrzebuja czas na rozpedzenie sie maja wieksze szanse, a dla mnie to ciekawe, bo jakos nie bawi mnie konczenie gry w okolicach 4 tury, tylko dlatego ze ktos gra blitzem... fajnie jak sa bitwy i cos sie dzieje

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-08-09, 21:13 »
karty mety ktore wyszly i mialy z zalozenia walic w breedera nie przeszkodzily breederowi wygrac Genconu.
może to umiejętności i szczęsie zadecydowały a napewno nie siła teraz  spidera jak by był silniejszy to było by go wiecej a to dragony 2 były w top 4 i jeden w winners choice
popatrzcie na rozkład
top 16
2 Crab
3 Dragon
4 Lion
2 Mantis
3 Phoenix
2 Spider
top 8
1 Crab
2 Dragon
3 Lion
1 Mantis
1 Spider
czy to niby siła spidera bo było ich aż 2 w top 16 i jeden w top 8
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-08-09, 21:28 »
Walec, patrzę no rozkład i widzę, że krejn jest w dupie. Czy mógłbyś dla mnie nie zgadzając się również z tym twierdzeniem przeprowadzić rozumowanie prowadzące do wniosku, że nie jest :) ?

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-08-09, 21:30 »
a moze i event jest debilny, ale dzieki temu decki, ktore potrzebuja czas na rozpedzenie sie maja wieksze szanse, a dla mnie to ciekawe, bo jakos nie bawi mnie konczenie gry w okolicach 4 tury, tylko dlatego ze ktos gra blitzem... fajnie jak sa bitwy i cos sie dzieje

walcowi pewnie chodzi o to ze jak juz koniecznie chca zwalniac gre to mogliby to zrobic lepiej niz pakowac debilny event do spowalniania za szybkich deckow. no ale niestety panowie z DT rozpedzili ta edycji do predkosci legendy 5ciu tur (zeby 5ciu... ::), czesto 4ech) a potem nagle wymyslili ze chca nacisnac hamulec... niestety prawa fizyki nie obejdziesz i troche czasu na hamowanie jest niestety wymagane

@gaijin-  ;D
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-08-09, 21:31 »
Misiaczek - obecnie dotarliśmy do etapu gry, w którym albo grasz lwem na niskich kosztach i ryzykujesz, że ktoś ci sprzeda pół tony mety, albo podkręcasz koszt (i przy okazji tracisz kilku naprawdę dobrych ziomków), przez co drastycznie spada ci tempo oraz jakość postaci i wtapiasz z militarkami. Wtedy p porównujesz np. dancemastera (Hero Kensai 5F ataku za 6g) i nową imitację command.com (commander 3F w ataku, RA ability za 7g) i stwierdzasz "to ja to pierdolę i gram nakedem" (czy wariacją)... a potem znowu będzie więcej hate.

A nie prościej by było dać zamiast kart, które upierdalają 3 konretne talie (Lion, Spider, Phoenix), przy czym w przypadku ostatnich dwóch talii jako alternatywa zostaje ileś innych, a w przypadku pierwszej - można sobie zrobić deck na ninja, bo nie będzie działał dużo gorzej niż oficjalnie wspierane tematy. Ja chcę dostać jakiś fajnych commanderów i zrobić takiego decka, albo herosów, coś do MOICH themów. Na razie theme dla Lwa to 'zabij 6g'.

Jee, meta na breedera nie przeszkodziła breederowi wygrać genconu. Meta na breedera mniej boli breedera niż Lwy.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-08-09, 21:50 »
Misiaczek - obecnie dotarliśmy do etapu gry, w którym albo grasz lwem na niskich kosztach i ryzykujesz, że ktoś ci sprzeda pół tony mety, albo podkręcasz koszt (i przy okazji tracisz kilku naprawdę dobrych ziomków), przez co drastycznie spada ci tempo oraz jakość postaci i wtapiasz z militarkami. Wtedy p porównujesz np. dancemastera (Hero Kensai 5F ataku za 6g) i nową imitację command.com (commander 3F w ataku, RA ability za 7g) i stwierdzasz "to ja to pierdolę i gram nakedem" (czy wariacją)... a potem znowu będzie więcej hate.

A nie prościej by było dać zamiast kart, które upierdalają 3 konretne talie (Lion, Spider, Phoenix), przy czym w przypadku ostatnich dwóch talii jako alternatywa zostaje ileś innych, a w przypadku pierwszej - można sobie zrobić deck na ninja, bo nie będzie działał dużo gorzej niż oficjalnie wspierane tematy. Ja chcę dostać jakiś fajnych commanderów i zrobić takiego decka, albo herosów, coś do MOICH themów. Na razie theme dla Lwa to 'zabij 6g'.

Jee, meta na breedera nie przeszkodziła breederowi wygrać genconu. Meta na breedera mniej boli breedera niż Lwy.
Patrząc na rozpiskę w tym wątku top 16 i top 8 to odpowiednio jest 9 i 4 decki klanów, które podobno czołgają się pod naporem mety, a wygrywa deck, który nie ma podobno prawa się nawet czołgać tak straszna meta szaleje po wsiach i miastach...ciekawa sprawa. Zgadzam się, że to jest mocno nie fair, ze upierdala się jakiś theme i nie specjalnie jakiś nowy kierunek wymyśla (nie znam się na Lionach, ale Deathseekerzy może będą teraz nieźli). Wniosek mam jeden, trzeba sobie radzić z tym co jest i tyle. Wymyślać kombinować, nie wiem. Przykra sprawa ze takie karty wychodzą, ale są to karty które ktos musi zmieścić, a po drugie muszą się pojawić w odpowiednim momencie.

pnp

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-08-09, 22:19 »
A nie prościej by było dać zamiast kart, które upierdalają 3 konretne talie (Lion, Spider, Phoenix), przy czym w przypadku ostatnich dwóch talii jako alternatywa zostaje ileś innych,
ileś? tyle samo co w przypadku liona deck na followerach gwiżdze na ten ivent honorówka pocześci ale tam jest parę 7 kosztu
speder ma inne oniaczy czy odbiedy paragonów lub kensai ale ani paragoni i kensaie nie zbliżają się nawet do t2 a natomiast followerzy lionowi to solidne t2 z aspiracjami na t1 tak jak oniacze spiderowi

w fenolu wszystkie skuteczne deki opierają się na dużej liczbie tanich postaci spele pomagają ale dokłądanie ich przed bitwą to jak granie z przeciwnikiem w otwarce karty,
lion nie jest w gorszej ani lepszej sytuacji

Walec, patrzę no rozkład i widzę, że krejn jest w dupie. Czy mógłbyś dla mnie nie zgadzając się również z tym twierdzeniem przeprowadzić rozumowanie prowadzące do wniosku, że nie jest Uśmiech ?
nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz jeżeli to zaczepka to słaba a by the way nie mam humoru ostatnio na takie zabawy

Tak z innej beczki legenda tak naprawdę nie jest szybsza niż była kiedyś obcięcie rozgrywki z pierwszej tury ( w której zazwyczaj nic się nie działo) na to nie wpływa pamiętam dobrze diamentowe honorówki fenolowe gdzie w turze 3 (pierwsze kupowanie postaci) dobijało się do 21 honoru w turze 4 miało się koło 30 i jeżeli cię ktoś zaatakował to miałeś szanse na skończenie albo począteku lotusa gdzie cran w turze 4 robił do 40 przewijając fajta parę razy
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-08-09, 23:30 »
(nie znam się na Lionach, ale Deathseekerzy może będą teraz nieźli). Wniosek mam jeden, trzeba sobie radzić z tym co jest i tyle. Wymyślać kombinować, nie wiem. Przykra sprawa ze takie karty wychodzą, ale są to karty które ktos musi zmieścić, a po drugie muszą się pojawić w odpowiednim momencie.

1)deathseekerzy dzialaliby lepiej na "swoim domku"; moze sie doczekam.
teraz maja przykra tendencje do zacinania sie (choc 10honoru z 1 akcji to fajna sprawa)
2)war of the dark fire tez sie musi pojawic w dobrym momencie...a pieknie upieprza.
3)kombinowanie w przypadku lwa to zwolnienie tempa- jako ze drozsi kolesie wcale nie sa lepsi to oznacza att.
4)powkladanie typow z "doskokiem" na sobie. ale tam najczesciej trzeba byc opposed