Autor Wątek: [tDOW] Mantis  (Przeczytany 8123 razy)

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Odp: [tDOW] Mantis
« Odpowiedź #20 dnia: 2010-12-09, 23:20 »
Dawno nie widziałem w tej grze takich srogości  :o :o :o

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #21 dnia: 2010-12-09, 23:32 »
po tym prev zmieniam klan na mantisa.
deck na pieniadzach i kontroli bedzie mnie teraz bawic ]:->

pnp
To Marku musisz zrobic wszyscy wiemy co ;]
PnP

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2010-12-09, 23:36 »
mam jedno pytanie do blokady- czy ona dziala w sumie do konca tury czy permanentnie dopoki ktos nie zaplaci 4g?

jak zaplacisz haracz to ebane piraty se poplyna. do nastepnego razu.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2010-12-10, 00:41 »
Aramasu's Vigilance - Super, bardzo mocny ;]
Tsuruchi Toburo - Pewnie wejdzie.. naval za 6G bez wymagań itd. Zdolność kiepska, nieużyteczna
Moshi Kinyo - Bardzo fajna, wejdzie na pewno.. ;]
Yoritomo Ai - Super, umiejętność przydatna wedle potrzeb, wejdzie na pewno
Yoritomo Eihiko - SUPER, Pan przegięty, szkoda że unique =D
Tsuruchi Seisha - Też fajny, też wejdzie i też na pewno ;]
Southern Blockade - SUPER, szkoda że pewnie tą kartę szybko zbanują lub zerratują bo na moje to potrafi wygrać grę
Touch of Thunder - e tam.. Lipne
Concentrated Fire - Też lipne, scouty siedząc w domu mają mało F, zabija bez attachy, bowuje scouty, kosztuje... Nie....

Ogółem: SUPER =]

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2010-12-10, 07:57 »
Concentrated Fire - Też lipne, scouty siedząc w domu mają mało F, zabija bez attachy, bowuje scouty, kosztuje... Nie...

no prosie, w końcu ktoś zauważył, że ta karta jest cienka... dobra to ona jest tylko na papirze...
Shoju na prezydenta! :)

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2010-12-10, 12:47 »
Southern Blockade->z nowym domkiem masakra. o tym ze jak podejda 2 na poczatek to przeciwnik jest w masakrycznej dupie wspominac nie trzeba....zwlaszcza ze nie kazdy zaplaci za zdjecie blokady strongholdem :/

no właśnie nie jest w dupie bo na 100% ma 8 golda żeby ściagnąć obie

właśnie czy ktoś mi może dać przykład gdzie ta blokada będzie tak masakrować oprócz mantisa i decka na magistrach, a  nie będzie po prostu wymianą 4g za 4g? Pytam bo moze jest jakis przejebany gold scheme o którym nie wiem

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #26 dnia: 2010-12-10, 12:50 »
W dekach na rich coffersach i fudo holdingach
itp
Walec

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2010-12-10, 12:53 »
nie widziałem szczerze mówiąc zeby schemat na fudo robił jakąś furorę natomiast rich coffers to dalej wymiana 4g za 4g bo ściąganie blokady to limited

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2010-12-10, 12:53 »
Raven:
3x kuferek.
fudo.
nowy mientusowy domek na ktorym mozna zrobic kilka ciekawych buildow.

edit. walec mnie ubiegl
edit2. wystarczy ze jeszcze jakies fudo wyjdzie i mozna sie bedzie tym pobawic. nie chodzi o to ze sciaganie to limited tylko ze zakladanie to open. przeciwnik albo splukuje sie na piratow albo zaczyna grac w bierki. nowy mantis moze ci zalozyc locka z 2 takich gier i masz 1-2 tury w plecka (holding+holding+blokada, w twojej blokada i sie baw)
« Ostatnia zmiana: 2010-12-10, 12:57 by quas »
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2010-12-10, 12:55 »
Raven:
3x kuferek.
fudo.
nowy mientusowy domek na ktorym mozna zrobic kilka ciekawych buildow.

edit. walec mnie ubiegl

pisałem bez mantisa bo to oczywiste

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2010-12-10, 12:58 »
:D
paid off tez juz widzialem w akcji.

a economic warfare w takim wydaniu zaczyna byc bardzo uciazliwy.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2010-12-10, 13:02 »
nie wiem czy jest bardzo uciązliwy bo z nim nie grałem, ale widze ze wszystko sie sprowadza do kwestii "w nowym mantisie...", juz myślałem ze karta jest uniwersalna

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #32 dnia: 2010-12-10, 13:06 »
nie wiem czy jest bardzo uciązliwy bo z nim nie grałem, ale widze ze wszystko sie sprowadza do kwestii "w nowym mantisie...", juz myślałem ze karta jest uniwersalna

Ninja for example. Pozwiedzam, zgwałcę co mogę a na resztę Blokada ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2010-12-10, 13:10 »

tak tak dzięki za odpowiedź szkoda ze nie na zadane pytanie

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2010-12-11, 11:23 »
właśnie czy ktoś mi może dać przykład gdzie ta blokada będzie tak masakrować oprócz mantisa i decka na magistrach, a  nie będzie po prostu wymianą 4g za 4g? Pytam bo moze jest jakis przejebany gold scheme o którym nie wiem

Raven, jest pytanie jest odpowiedź. Nie podoba ci się odpowiedź - to polemizuj z ODPOWIEDZIĄ. Chyba, że czepiasz się tego, że misiaczek nie odpowiedział na pytanie z twojego ostatniego posta ... Hint : w twoim ostatnim poście nie było pytania, tylko stwierdzenie.

I faktycznie w ninjach to może zadziałać. Żurowy build na 7FP może to wcisnąć, ale nie wiem z jakim skutkiem...
« Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 11:29 by Seppun Admin »

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2010-12-11, 13:08 »
odwołam sie do czytania ze zrozumieniem, używanie blokady w ninjach to wymiana 4g za 4g a jeśli nie to prosze przytoczyć dlaczego... bo odp wyżej wymienionego nie jest konstruktywną odpowiedzią ergo nie wnosi nic do dyskusji, i nie czepiam się tylko chętnie poczytam konkrety

zreszta Twoja odp wnosi dokładnie tyle samo co misiaczka
« Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 13:40 by Raven »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2010-12-11, 13:36 »
przychyle posta ravenowi, ja rowniez nie widze builda poza nowym domkiem mantisowym gdzie ta blokada bylaby taka super hiper- mowienie ze rich coffersy itd. to juz niestety zbyt skomplikowane kombo i nie bedzie dochodzilo na tyle stabilnie zeby na tym polegac. a poza tym to jest karta typu tracisz karte i obaj tracicie po 4golda... dla mnie suaby deal.

zreszta ona dziala super tylko jak dojdzie na 2ga max 3cia ture, fajnie jak sie obudzisz np. w srodku bitwy albo tuz przed dobiegnieciem na honor/dyshonor z tym czyms na rece... epic fail
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2010-12-11, 19:58 »
odwołam sie do czytania ze zrozumieniem, używanie blokady w ninjach to wymiana 4g za 4g a jeśli nie to prosze przytoczyć dlaczego... bo odp wyżej wymienionego nie jest konstruktywną odpowiedzią ergo nie wnosi nic do dyskusji, i nie czepiam się tylko chętnie poczytam konkrety

zreszta Twoja odp wnosi dokładnie tyle samo co misiaczka

Odwołam się do pisania i czytania ze zrozumieniem. Zadałeś pytanie (czy jet build), misiaczek odpowiedział (ninja). Notabene, też uważam, że w ninjach ta karta może okazać się zmorą, nie dlatego że jest chory kasowy build, tylko dlatego, że jest to rozbudowa ninjowego pilnowania tego co wyłazi z prowincji. Wolno ci uważać, że w w ninjach ta karta nic nie wnosci i będzie słaba (albo : nie tak mocna, jak żądany przez ciebie przykład decku). Ale wówczas pisze się 'nie, w ninjach to nie będzie mocne' (a jakbyś napisał dlaczego nie to w ogóle cacy). Jeżeli zamiast tego wyskakujesz z tekstem 'trzymaj się tematu', to czas na to, byś zrobił powtórkowy kurs czytania ze zrozumieniem... a rolą admina jest to, by cię przywołał do porządku, bo nie dyskutujesz tylko pyskujesz jak ci sie odpowiedź nie podoba. Zakładam, że ci się nie podoba, ponieważ w ogóle post misiaczka zlałeś.

Co do mojego posta, jak admin/moderator pisze ci w wątku, że piszesz źle, to jest to zawsze na temat, ta zasada obowiązuje na większości forum... Jak ja ci piszę że jest źle, to przepraszasz albo milczysz (do wyboru), ale nie komentujesz - i to jest zasada która obowiązuje na tym forum od bardzo dawna.

Co do merytoryczności twoich postów powtórzę się : zadałeś pytanie, ktoś na nie odpowiedział, zamiast się ustosunkować czepiłeś się, admin wypunktował ci gdzie się mylisz, z uporem godnym lepszej sprawy idziesz w zaparte ( i nie rozumiem, dlaczego post, w którym ktoś popiera punkt widzenia innego forumowicza 'nic nie wnosi do sprawy'). A teraz albo przytocz (kontr)argumenty na cienkość/moc tej karty w różnych buildach, albo komentuj mantisowe previu, do wyboru, ale trzymaj się tematu i zachowuj się grzecznie.

Breaker : przeciwko innej militarce to też może być wredne. Niektóre talie mają cienko ze złotem i wrzucenie czegoś takiego w dobrym momencie może poważnie utrudnić życie. Niekoniecznie też zgodzę się z tym 'na 2 turę' - to jeszcze czas, gdy ma się te 4 prowincje (raczej :P) a ciągle opcja kupienia golda jest sensowna. Zresztą, karta sama z siebie jest jaka jest, mocy nabiera dopiero z mantisowym domkiem, czy inną metodą płacenia w cudzej turze - wtedy stać mnie na to by za nią zapłacić - jak zobaczę co idzie z prowincji,  albo z czymś, co pozwoli oblookać co idzie z prowincji, żeby nie bić w ciemno. Na przykład - ninja, którzy jedną postać zjadą, a drugą zablokują.
« Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 20:06 by Seppun Admin »

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #38 dnia: 2010-12-11, 20:31 »
A propo tej akcji  - rich coffersy  albo magistrate ofices. I juz taniej.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2010-12-11, 20:47 »
przychyle posta ravenowi, ja rowniez nie widze builda poza nowym domkiem mantisowym gdzie ta blokada bylaby taka super hiper- mowienie ze rich coffersy itd. to juz niestety zbyt skomplikowane kombo i nie bedzie dochodzilo na tyle stabilnie zeby na tym polegac. a poza tym to jest karta typu tracisz karte i obaj tracicie po 4golda... dla mnie suaby deal.

zreszta ona dziala super tylko jak dojdzie na 2ga max 3cia ture, fajnie jak sie obudzisz np. w srodku bitwy albo tuz przed dobiegnieciem na honor/dyshonor z tym czyms na rece... epic fail

Breaker: z kazda akcja limited tak jest-dociagasz karte na koniec tury, dostajesz chocby i turbo limited ale nie pomoze ci to w walce z barbarzyncami w najblizszej przyszlosci.
tak samo-jak zjedziesz 2-3 prowincje i w late game to zagrasz to efekt zaden. zgranie 2-3-pewien efekt juz jest. ale generalnie sredniawo (podobnie masz z retrybucja i gra przeciwko defensowi)

Raven: jak chcesz grac fajne karty ktore kosztuja to poskladasz inaczej holdingi i spokojnie mozna to juz zgrac za 0-2 kasy w openie (1 coffers/fudo/znizki dla mgr...mantisa juz zostawmy). jasne-de facto bez takiego podejscia zawsze bedzie to "4za4"

a Seppun Adminowi zaproponowalbym nerwosol....albo 1-2 setki dobrej wodeczki. tak na ukojenie.