Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: Raven w 2010-12-11, 13:08odwołam sie do czytania ze zrozumieniem, używanie blokady w ninjach to wymiana 4g za 4g a jeśli nie to prosze przytoczyć dlaczego... bo odp wyżej wymienionego nie jest konstruktywną odpowiedzią ergo nie wnosi nic do dyskusji, i nie czepiam się tylko chętnie poczytam konkretyzreszta Twoja odp wnosi dokładnie tyle samo co misiaczkaOdwołam się do pisania i czytania ze zrozumieniem. Zadałeś pytanie (czy jet build), misiaczek odpowiedział (ninja). Notabene, też uważam, że w ninjach ta karta może okazać się zmorą, nie dlatego że jest chory kasowy build, tylko dlatego, że jest to rozbudowa ninjowego pilnowania tego co wyłazi z prowincji. Wolno ci uważać, że w w ninjach ta karta nic nie wnosci i będzie słaba (albo : nie tak mocna, jak żądany przez ciebie przykład decku). Ale wówczas pisze się 'nie, w ninjach to nie będzie mocne' (a jakbyś napisał dlaczego nie to w ogóle cacy). Jeżeli zamiast tego wyskakujesz z tekstem 'trzymaj się tematu', to czas na to, byś zrobił powtórkowy kurs czytania ze zrozumieniem... a rolą admina jest to, by cię przywołał do porządku, bo nie dyskutujesz tylko pyskujesz jak ci sie odpowiedź nie podoba. Zakładam, że ci się nie podoba, ponieważ w ogóle post misiaczka zlałeś. Co do mojego posta, jak admin/moderator pisze ci w wątku, że piszesz źle, to jest to zawsze na temat, ta zasada obowiązuje na większości forum... Jak ja ci piszę że jest źle, to przepraszasz albo milczysz (do wyboru), ale nie komentujesz - i to jest zasada która obowiązuje na tym forum od bardzo dawna. Co do merytoryczności twoich postów powtórzę się : zadałeś pytanie, ktoś na nie odpowiedział, zamiast się ustosunkować czepiłeś się, admin wypunktował ci gdzie się mylisz, z uporem godnym lepszej sprawy idziesz w zaparte ( i nie rozumiem, dlaczego post, w którym ktoś popiera punkt widzenia innego forumowicza 'nic nie wnosi do sprawy'). A teraz albo przytocz (kontr)argumenty na cienkość/moc tej karty w różnych buildach, albo komentuj mantisowe previu, do wyboru, ale trzymaj się tematu i zachowuj się grzecznie. Breaker : przeciwko innej militarce to też może być wredne. Niektóre talie mają cienko ze złotem i wrzucenie czegoś takiego w dobrym momencie może poważnie utrudnić życie. Niekoniecznie też zgodzę się z tym 'na 2 turę' - to jeszcze czas, gdy ma się te 4 prowincje (raczej ) a ciągle opcja kupienia golda jest sensowna. Zresztą, karta sama z siebie jest jaka jest, mocy nabiera dopiero z mantisowym domkiem, czy inną metodą płacenia w cudzej turze - wtedy stać mnie na to by za nią zapłacić - jak zobaczę co idzie z prowincji, albo z czymś, co pozwoli oblookać co idzie z prowincji, żeby nie bić w ciemno. Na przykład - ninja, którzy jedną postać zjadą, a drugą zablokują.
odwołam sie do czytania ze zrozumieniem, używanie blokady w ninjach to wymiana 4g za 4g a jeśli nie to prosze przytoczyć dlaczego... bo odp wyżej wymienionego nie jest konstruktywną odpowiedzią ergo nie wnosi nic do dyskusji, i nie czepiam się tylko chętnie poczytam konkretyzreszta Twoja odp wnosi dokładnie tyle samo co misiaczka
właśnie czy ktoś mi może dać przykład gdzie ta blokada będzie tak masakrować oprócz mantisa i decka na magistrach, a nie będzie po prostu wymianą 4g za 4g?
2) fudo zupełnie do mnie nie przemawia musisz mieć na stole 2 holdingi z 3 żeby mieć troche więcej golda zaznaczam ze 2 fudo są uniqe a trzeci singular
chyba ze kempes sugerujesz żeby olać klocki fudo i włożyć tylko brzuszek
i tak chodzi tu głównie o gold scheme i o to by najlepiej za tą blokadę nie płacić wcale, ponadto jeśli przykładowo ktoś zadaje pytanie"czy niebieskie spodnie pasują do czerwonej bluzki?"natomiast druga osoba odpowiada "niebieski jest fajny"
misiaczek: chodziło mi o jakieś konkrety, np dlaczego akurat w ninjach zagrywało by sie to łatwiej niz u innych no dobra jak gramy na magistrach to mamy 7 holdingów jak nie to 4moze jestem w błędzie ale wydaje mi sie ze to dużo zachodu żeby to grać pożyjemy zobaczymy pamiętam ze enticementem też sie wszyscy tak jarali i w końcu leży mi w klaserze