Autor Wątek: [tDoW] Phoenix  (Przeczytany 8588 razy)

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
[tDoW] Phoenix
« dnia: 2010-12-23, 23:22 »
pojawiły się postacie do feniksa

http://www.thephoenixclan.com

Kamarou - kolejna kawaleria i ew. nawal, czyżby thunder spelle miały się zadomowić w feniksie? chociaż z brakiem jej wymagań, może zawędrować w gościnne występy i do mantisa... abilitka też nie głupia... zamiana miejscami + wyprost...
Furiko - RA 4... (zawsze to lepiej niż RA 2 :P)
Kuniki - ciekawe czy zmieści się do jakiegoś feniksowego honoru, abilitka wygląda całkiem fajnie, i trait dający +1F Revenge tokeny za tracenie honoru z cudzych akcji...
Kokiden - dobrze, że ma wymagania honorowe, bo tak to by ją skorpion z miejsca adoptował...
Gohiko - yoijimbo i duelista, prostujący domek...

« Ostatnia zmiana: 2010-12-23, 23:30 by Aki »
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

WielkieDŻ

• Personality
Odp: [tDoW] Phoenix
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-12-23, 23:43 »
Kamarou - nie wiem... akcja z przenoszeniem między lokacjami fajna, ale jakoś tak nie do końca mi się podoba
Furiko - słabe... i jeszcze wygląda to na erke... ratuję ją tylko faktycznie 4f za 7 co w naporowych wróżkach nie jest jakieś częste
Kuniki - 4 honoru sprawia, że może się zmieścić no i abilitka dobra. jeśli w końcu złoże honor to może go zmieszczę...
Kokiden - ta pani w feniksie nie robi wiele, ale podoba mi się wizja wsadzenie jej do decku na przegrywanie. no i drugi rodzimy imperial
Gohiko - czemu on nie ma 4f i 7gc... tak to się łapie na całą metę jaka jest na te przeklęte boksy...

Consumed by Fire - hmmm... w końcu coś co będzie odstrzeliwało te pierdolone typy siedzące w domu w deckach honorowych :D chociaż ra3 to trochę mało
Guardian of Earth - a to daje nadzieje na powrót blitzo/swarma fenolskiego.... jeśli się zmieści... jakiś fan na tym złoże :D

generalnie jestem zawiedziony... brak dobrego samuraja, wróżki dalej bez battle akcji i dalej w taliach na CoT trzeba będzie się sypać z ręki...

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-12-23, 23:46 »
polowa postaci powinna byc w innych klanach ale ja sie wypowiem tylko o spellu. Kuni Daigo i jakis hmm... whisper of jakis tam sun i krabowy SPC . 2x golem prosze!
I can swim.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-12-23, 23:53 »
polowa postaci powinna byc w innych klanach ale ja sie wypowiem tylko o spellu. Kuni Daigo i jakis hmm... whisper of jakis tam sun i krabowy SPC . 2x golem prosze!

Przeczytaj sobie ten czar jeszcze raz. Albo dwa.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-12-24, 00:01 »
Agasha Kokiden ... fajny scorpion, to postac o ktorej mowilem i non-unique, - 2 co ture, shugas air, magi, solidne statsy nom nareszcie powrot do mojego ulubionego pasywnego dishonoru :)

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-12-24, 00:01 »
wow.

naprawde wow

.

karty sa opcjonalne, wszystko mnie cieszy (poza fire co strzela za 4)

wszystko sie gdzies zmiesci, wszytskiego gdzies brakowalo.
wiadomo, nic do oswiecenia, ale, ale, ale tst/cot czy jakies dżodżimbo/shug deck dostau cośśśś

rzeklem
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-12-24, 00:04 »
Agasha Kokiden ... fajny scorpion, to postac o ktorej mowilem i non-unique, - 2 co ture, shugas air, magi, solidne statsy nom nareszcie powrot do mojego ulubionego pasywnego dishonoru :)

A brakujące 5FH dostaniesz pewnie z Oyo Seido. : D  : D  : D
« Ostatnia zmiana: 2010-12-24, 00:06 by kempy »

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-12-24, 00:11 »

spełniłem twoje życzenie, wisisz mi przysługę.
I can swim.

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-12-24, 00:12 »
wstawi 3 takie, zeby potem spokojnie styracic 6 ze swojego, nowego ulubionego oraca..

sad panda ;(
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-12-24, 00:19 »

A teraz wytłumacz jak chcesz mieć dwa golemy z jednego czaru.

I zaaplikuj kolejny facepalm.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2010-12-24, 00:23 »
Naprawdę mocne preview. Guardian i magistrate... e tam.. Rest, wicked.

Rise above.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #12 dnia: 2010-12-24, 00:25 »
wstawi 3 takie, zeby potem spokojnie styracic 6 ze swojego, nowego ulubionego oraca..

sad panda ;(

Chociaż chyba prościej markerem zamienić na domku 1 na 6. : D

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #13 dnia: 2010-12-24, 00:25 »

Kuni Daigo i jakis hmm... whisper of jakis tam sun i krabowy SPC
a facepalm specjalnie dla Ciebie kempiku /o.o\ _|_
                                                       \ v /  /\\
I can swim.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2010-12-24, 00:41 »
No właśnie i wszystko jasne. A kto się nie domyślił, że w międzyczasie odpalasz Ambush+Balanced Yari+Obfuscation ten nie powinien grać w tę grę. Przecież to jasne i łoczywiste.

A i żeby nie było.
Duelist mi się podoba (sam sobie płaci za Adjutykację  :)).
Defender spoko, ale wymaganie 9 może sprawić, że się zatnie.
Magistra się wciśnie do switcha (za jakieś dziesięć piętnaście dodatków) Cranowego i śmiga.
Aha i wszystkie wróżki fenola mają za dużo keywordów.
« Ostatnia zmiana: 2010-12-24, 00:46 by Chord »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #15 dnia: 2010-12-24, 00:46 »

Kuni Daigo i jakis hmm... whisper of jakis tam sun i krabowy SPC
a facepalm specjalnie dla Ciebie kempiku /o.o\ _|_
                                                       \ v /  /\\

Kłamałeś. Nie przeczytałeś czaru. Zrób to jeszcze raz. Powoli i ze zrozumieniem.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #16 dnia: 2010-12-24, 00:55 »
Na początek o grafach na praktycznie wszystkich kartach Fenola. ZAJEBISTOŚĆ.

Isawa Kuniki - Gdyby nie fakt, że ma 4PH zapewne miałby problemy ze zmieszczeniem się do honoru. A podejrzewam, że przy tym co aktualnie jest i tak będzie ciężko. 2/5
Isawa Furiko - Bardzo fajna postać do decku na spellach. Praktycznie za 5g, 4f i strzał za 4 to niezły deal. 4/5
Agasha Kamarou - ciekawa postać. Ale trzeba by potestować jak się sprawdza. W jakimś mixie z koksikami może bardzo fajnie działać. 3/5.
Shiba Gohiko - wow. Zajebisty koleś. Z automatu powinien wskoczyć do wszystkich decków na TST... (o ile kogoś nie boli że jest boxem). 4/5
Agasha Kokiden - postać która uruchomi dyshonor i magistrów w Fenixie?... 3/5 (gdyby to był Żuraw albo Scorp byłoby 5/5)
Guardian of Earth - zajebisty spelik... 4/5
Consumed by Fire - buhahaha... zajefajne 5/5
Inspired devotion - unopposed dopałka... ale jakoś nigdy tego typu karty mnie nie przekonywały. Chociaż trzeba przyznać że jest solidnie. 3/5

Ogólnie moim zdaniem jedno z najsilniejszych prewiev, brakuje tylko czegoś do honoru, ale nową unique postać już widzieliśmy i jeśli można na coś narzekać to tylko na to, że to tylko jedna karta.
Soldina dopałka do decku na spellach, ale może to i dobrze, bo od jakiegoś czasu ciężko było zobaczyć coś działającego.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #17 dnia: 2010-12-24, 00:56 »
dobrze kempy. przyznaję się, zpuchaniłem, już nie jestem godny nazywać siebie młodym... Od dziś mówcie mi student x.x
I can swim.

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2010-12-24, 00:58 »
Kamarou - nie wiem... akcja z przenoszeniem między lokacjami fajna, ale jakoś tak nie do końca mi się podoba
Furiko - słabe... i jeszcze wygląda to na erke... ratuję ją tylko faktycznie 4f za 7 co w naporowych wróżkach nie jest jakieś częste
Kuniki - 4 honoru sprawia, że może się zmieścić no i abilitka dobra. jeśli w końcu złoże honor to może go zmieszczę...
Kokiden - ta pani w feniksie nie robi wiele, ale podoba mi się wizja wsadzenie jej do decku na przegrywanie. no i drugi rodzimy imperial
Gohiko - czemu on nie ma 4f i 7gc... tak to się łapie na całą metę jaka jest na te przeklęte boksy...

Consumed by Fire - hmmm... w końcu coś co będzie odstrzeliwało te pierdolone typy siedzące w domu w deckach honorowych :D chociaż ra3 to trochę mało
Guardian of Earth - a to daje nadzieje na powrót blitzo/swarma fenolskiego.... jeśli się zmieści... jakiś fan na tym złoże :D

generalnie jestem zawiedziony... brak dobrego samuraja, wróżki dalej bez battle akcji i dalej w taliach na CoT trzeba będzie się sypać z ręki...

Ja za to jestem mega zadowolony.
Samurai idealnie wchodzi do mojego decka za Kotaro (jakby nie miał że tylko w przeciwnika turze to byłby w ogóle niszczycielem światów.
Earth Shugenja idealna do honorówki na CoT. Bronisz takim jednym zabijasz kogoś ze spella, dajesz +4 PS i jeszcze nie mogą cię zabić.
Imperial daje w końcu opcje grania kontroli na fenolach i może coś sie uskłada do deku Honor/Dishonor a przy tym ma 6 wymagań więc ciężko będzie skorpowi jej użyć.
Guardian of Earth na poziomie, teraz się złoży earth shugenja military i 12 speli które robią coś z niczego (mamy już Weapon, Armor, Followerów a to zrobi postać :) )
Najsłabsza fire shugenja, strzał za 4 nic nie robi.
Water, Thunder może zamienić Tanakę w niektórych dekach.
Dopałka do Yoijmbo też nie jest złe , zazwyczaj da te +4 f i w dodatku jako Open może być zagrane.

Suzan

• Wrocław
  • blank Personality
  • Agasha Suzu
« Odpowiedź #19 dnia: 2010-12-24, 01:13 »
Ja tam nie wiem... u mnie rogal od ucha do ucha. Zwłaszcza po tym, co widziałem u Lwa... :D ...piękny prezent pod choinkę.
Phoenix Clan ? Shugenja ? Bloodspeaker ? Experienced ? Unique