Autor Wątek: [TPoW] Dragon  (Przeczytany 3792 razy)

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
[TPoW] Dragon
« dnia: 2011-01-04, 15:54 »
Smoki zakończyły medytacje i zgodziły się w końcu zejść z gór pokazać nowe sztuczki.

http://www.thedragonclan.com/index.php?board=19.0

"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
Odp: [TPoW] Dragon
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-01-04, 16:00 »
O, spowalniacz tempa dla monkow. Kensaj sredniawy, monk dobry, shugas dobry, duelist w miare sensowny, magistrate sredni.

Ogolnie cudow nie ma, ale zle tez nie jest :P
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-01-04, 16:11 »
Wotan niezly akcja kill i manipulacja fate'a. reszta taka sobie srednie preview...

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-01-04, 16:14 »
adzia TSUBASA :) GOOOOOL :P

Monk moim zdaniem bardzo dobry ( szkoda że nie water bo był by genialny:P)
Szugas Dobry ( wotan show no mercy :P)
magister hmm 5 chi to całkiem nieżle 9 golda dosyć duzo ale 4 f i całkiem niezła meta przeciwko dyshonorom może do mojej kontrolnej honorówki)
Walec

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-01-04, 16:21 »
ten experienced Monk to zło straszne
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-01-04, 16:37 »
Togashi Shiori XP - b. solidna pani, fajny koszt do F i do tego akcja która pięknie kładzie koksików czyli tych na których położeniu z reguły najbardziej nam zależy. 4/5
Tamori Wotan XP - rewelacja. Praktycznie dla samej zdolności limited mógłby wskoczyć do decku, a dodatkowo kill, który ciężki do odpalenia nie jest na domku monków. 5/5
Kitsuki Bokuko - b. fajna pani, aczkolwiek koszt może zadecydować o tym, że nie będzie często widziała gry. 3/5
Mirumoto Tsubasa - hmm przy tym jak aktualnie wyglądają kensai'e to mamy taniego typka, który praktycznie zeruje innego personala (8F to już niespecjalny problem). Wygląda fajnie, aczkolwiek w smoczkach już jest ciasno jeśli idzie o postacie. Do przetestowania 3,5/5.
Mirumoto Kijima - blah... jakoś mam wstręt do boxów. Koleś jest oczywiście potencjalnym 4-5F/za 4g... ale nie widziałem jeszcze fajnego blitza smoczego w tej edycji. Może on to zmieni ale jak dla mnie 1/5
Panther Tattoo - hmmm... niby fajne, ale ograniczenie do Tattoo i fakt, że akcja nie jest kiho... nie wiem. Karta mnie nie przekonuje, na pewno ma potencjał. 2/5
Iainuki - a ja głupi myślałem, że dla Kensai już zobaczyliśmy to co mieliśmy zobaczyć. B. fajna akcja. 4/5
Awed Witness - fajna akcja, do honorówki na duelach... tyle czy tam jest jeszcze miejsce na takie karty? Jakoś wydaje mi się, że większy pożytek z tej karty będzie miał Crane i Phoenix. 3/5
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

gokish

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-01-04, 16:45 »
Ciekawe preview ;)  ogólnie to podoba mi się akcja do duelówki i myślę , że coś takiego teraz stworze u niebieskich pidżam :D

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-01-04, 17:12 »
no, spowalniacz tempa nieslaby bo monki czesto nie moga za bardzo wyjsc do obrony wczesnie, poza tym pozniej golda jest juz duzo a prowek zeby sie sypac malo. na pewno wejdzie.
wotan... ja nie wiem, on mi sie nie podoba. ale do monkow pewnie wejdzie bo ma fojer.
bokuko- to jest dla mnie rewelka tego setu. bardzo mi sie podoba, LSD ftw.
tsubasa- dokladnie to samo skojarzenie, ta glupia bajka o pilce noznej gdzie kolesie biegli przez boisko przez 2 odcinki, a pilka w locie splaszczala sie totalnie. do mnie ze 2 kopie zmieszcze na luzie, dobry kolo
awed witness- fajnie ze kolejny duel i fajnie ze do naporu. mnie sie nawet podoba, ten token sie na pewno nie zmarnuje
duelista- bez zdolnosci, do bani.
iainuki- nie wiem, mietka jakas ta akcja, targetuje tylko zbowowanego... nie wiem, malo solidna sie wydaje.
shiori- no miekko nie wyglada, sa kolesie ktorzy bardziej sie boja nie-performowania niz bowa (kraby itp.)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-01-04, 21:28 »
tak se
I can swim.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-01-04, 22:05 »
czytam i czytam i se mysle ze od jakiegos czasu DT nie bardzo wie jakie karty wydawac dla Dragona.

Wotan - wydaje sie ze tylko do enlighmentu. ten fire i void w monkach daje mu niewiele. tatuaz w sumie najbardziej przydatny jesli chodzi o traity ale trzy forsa nie jest kolosalna mordercza iloscia ktora niszczy provki. szczerze mowiac to w monkach nie mam zbyt wielu kart ktore klada inne karty, w zasadzie tylko order of the wooden blade, ktory i tak zabija a nie kladzie.

Bokuko (prawie jak pokupo) - o w koncu 4F na magistrze do pocisku. troche tego czasami brakuje zeby pyknac provke. fajnie jakby miala jakas battle akcje, bo tak to w naporze moge tylko ziewac i poogladac sobie karty. brakuje mi magich z fajnymi battle akcjami jak maja mantisy. 9 zlota jednak niestety robi sie problematyczne jak chcemy wystawic dwie postaci do naporu. w zwiazku z czym prawdopodobny klaser. zeby chociaz miala dueliste - w koncu kosztuje 9 zlota.

Kijima - bez zdolnosci duelista. czego oni sie boja? ale fajnie bo moze w koncu uda mi sie zlozyc blitz duelujacy. furumaro i reszta chlopakow za pol darmo.

Tsuabasa - kensai - poeta, to az zal cisnac takiego chlopka do bitwy, niech lepiej uklada haiku na chacie. czy mozna dodac cos jeszcze? jak ktos dawno temu zauawazyl (burak chyba) na ch...FFG... ci obnizanie forsa jak jest justly w srodowisku i ciezko sie z tym nie zgodzic. zeby jeszcze bylo cos, co w reakcji jak w battle maidenkach strzela albo mowi, ze nie performujesz, a tak to masz pewnosc, ze justly nie zobaczysz tylko z breederem.

Shiori - 8 GC zachowane- jest calkiem spoko. 5 F fajne - kladzie sie pod unfamiliar ground. zdolnosc w polaczeniu z bowem, ktora mowi ze nic nie robisz jest calkiem w pytke. w sumie najfajniejsza postac w dodatku do moich mnichow. tylko kto wymyslil ze ma byc voidem? jak juz jest sensowna postac to nie moze miec fire albo water? nie rozumiem. powinien byc holding ktory nadaje elemental traity. no ale daje rade, pomimo mojego gderactwa.

Pantera (Cowboys from Hell yeah) - szkoda ze nie kiho. rzeczywiscie do ostatniej bitwy jak znalazl, czesto mam tyle zlota ze nie wiem co z nim zrobic i wtedy dolozyc klienta do bitwy znaczy wygrac. brakowalo czegos takiego jak civility dla mnichow no to teraz juz jest. nie wiem tylko czy znajde na to miejsce

Ja i  Nuki - czy jest  w deku kensaiowym, ktory juz jest wypchany 16 ataczami, miejsce na akcje ktora nie zabija, a byc moze bowuje? byloby tak troszeczke lepsze gdyby negowalo odjechanie nawet jak koles nie ma 0 forsa. wstanie unitu jest dobre ale od tego jest kilka postaci w tym deku i superior mobility wiec szkoda miejsca w fejcie na cos takiego.  dla mnie ta karta trafia tam gdzie jest miejsce dla innych kart kensaiowych - obok Split the Reed, Swift Sword Cut czy Pinned Down do Domu Spokojnej Starosci dla Nieuzywanych Kart.

Napawony Świadek - duel ktory kladzie. cudownie zaprojektowana i przemyslana synergia z wotanem. tworzy chlopka 2/2 co jest ok bo to zawsze wiecej chlopkow do umierania. pasuje mi do moich blitzowych duelistow. niech jeszcze wydaja lepsze focus efekty i karty z 4FV. bo takich jest wciaz zbyt malo. i wypieprza te cala mete na boxy.

all in all - nie jestem wdeptany w ziemie. widzialy moje galy lepsze karty w tym dodatku. smok nie dostal niczego co by powalalo. powiedzialbym ze drugie od konca w kategorii niezajedwabistosci. pierwsze dzierży zaszczytnie lew leon.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-01-04, 22:49 »
jak ktos dawno temu zauawazyl (burak chyba) na ch...FFG... ci obnizanie forsa jak jest justly w srodowisku i ciezko sie z tym nie zgodzic. zeby jeszcze bylo cos, co w reakcji jak w battle maidenkach strzela albo mowi, ze nie performujesz, a tak to masz pewnosc, ze justly nie zobaczysz tylko z breederem.
powiem tak bardzo się ta osoba myliła powtarzalne obniżanie f test niesamowicie skuteczne przy tej całej mecie na bow/kill/send home
może kill i był by lepszy ale moim zdaniem to jest bardzo SILNE ileż to gier mi wygrało to że mogłem z domku o FV obniżyć f

nie wiem w co wy gracie ale 90% deków justly nie wkłada bo albo za niski Fv w honorówkach bez sensu itp jedyny dek w którym czesto JEV to kensaie i ewentualnie jakieś deki na Followerach to by było na tyle pozatym JEV są tylko 3 a czasami bitwy wygrywa się o 1-2 oczka każda dodatkowa akcja powoduje przewagę
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-01-04, 23:21 »
jak ktos dawno temu zauawazyl (burak chyba) na ch...FFG... ci obnizanie forsa jak jest justly w srodowisku i ciezko sie z tym nie zgodzic. zeby jeszcze bylo cos, co w reakcji jak w battle maidenkach strzela albo mowi, ze nie performujesz, a tak to masz pewnosc, ze justly nie zobaczysz tylko z breederem.
powiem tak bardzo się ta osoba myliła powtarzalne obniżanie f test niesamowicie skuteczne przy tej całej mecie na bow/kill/send home
może kill i był by lepszy ale moim zdaniem to jest bardzo SILNE ileż to gier mi wygrało to że mogłem z domku o FV obniżyć f

nie wiem w co wy gracie ale 90% deków justly nie wkłada bo albo za niski Fv w honorówkach bez sensu itp jedyny dek w którym czesto JEV to kensaie i ewentualnie jakieś deki na Followerach to by było na tyle pozatym JEV są tylko 3 a czasami bitwy wygrywa się o 1-2 oczka każda dodatkowa akcja powoduje przewagę

nie koniecznie Przemku sie zrozumielismy. Owszem z breederem grajac byloby bledem cokolwiek mu zabic/odeslac/polozyc do lozka i najlepsza metoda jest powtarzalne obnizanie sily.

potrafia to pieknie battle maidenki i w zasadzie niewiele wiecej klanow robi to w taki dziewiczy, wysublimowany sposob.

U nas na przyklad JEV prowadzi kon,lew,krab i dragon (chyba mantis ale nie jestem pewien) - czyli praktycznie cale srodowisko militarne. teraz jesli ja zagram mu obnizenie sily to on mnie zabije a potem zagra sobie JEV. Jesli bede przygotowywal sobie grunt pod cos fajnego to zanim zagram swoje dwuakcyjne combo to pewnie zgine. po kiego grzyba obnizac komus sile jesli skutkiem bedzie piesc w bebechy. obnizanie sily to naprawde ostatnia rzecz o jakiej pomysle no chyba ze gram z breederem to wtedy mu bede obnizac ze az beda trzeszczec te trupie kosci :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-01-04, 23:52 »
Ależ przemku ja nie mówię grach z breederem:)
u nas kraby ( no moze poza berserkerami) JEV nie grają bo (w scoucie nie zabija w hero za niski FV) lwy zazwyczaj też nie mieszczą
w dragonie no kensaiach można grać ale w monkach się nie mieści, koń zależy od buildu ale są lepsze rzeczy
co do 2 akcyjnych kombosów to ja o nich nie mówię
jeżeli sie spotykają deki high F ( teraz najczęściej pojawiające się deki a po DoW będzie tego jeszcze więcej) to the kille wcale tak skuteczne  oraz wcale nie aż tak powszechne są (dużo negowania lub przekierowania) a bitwy właśnie F wygrywa a takie obniżenie f o 7-12f to naprawdę przewaga straszna
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-01-05, 08:34 »
na kolana nie powalilo ale tez o klase lepiej niz w lwie
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.