Autor Wątek: Kraków Bard 26.2.2011 Constructed  (Przeczytany 11749 razy)

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
Odp: Kraków Bard 26.2.2011 Constructed
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-01-18, 22:40 »
Gram w karcianki od około 10 lat i jestem przyzwyczajony że sklep do którego uczęszczam nie traktuje klientów jak dojne krowy tylko pomaga graczom jak może rozwijając otoczkę hobbystyczną w każdej grze która jest w tymże sklepie dostępna , dlatego tak bardzo mnie zraziła taka bezczelna próba wypchania staroci kosztem graczy.Gdyby to był jeszcze magic , albo wow byłoby ok bo tam drafty są świetne , ale to l5r i sprzedawcy nawet sami chyba nie wiedzą jak taki format w legendzie wygląda.

p.s. Pracuję w handlu od 5 lat i wygląda to tak - szanujesz klienta , przyniesie ci kasę , na odwrót to jeszcze nie widziałem żeby zadziałało

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-01-18, 22:46 »
nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale w zasadzie to za 20 zl dostajesz dwa boostery z nowego dodatku plus 6 z jakiegos chujowego dodatku, dzieki ktorym mozesz zagrac drafta. 10 zl za booster to nie jest chyba kompletnie nieprzystepna cena, przynajmniej tak mi sie zdaje. jak sie myle to mozecie mnie poprawic.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-01-18, 23:06 »
nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale w zasadzie to za 20 zl dostajesz dwa boostery z nowego dodatku plus 6 z jakiegos chujowego dodatku, dzieki ktorym mozesz zagrac drafta. 10 zl za booster to nie jest chyba kompletnie nieprzystepna cena, przynajmniej tak mi sie zdaje. jak sie myle to mozecie mnie poprawic.

Horror, plakat jest już na turniej constructed w lutym do którego ludzie nie mają pretensji. ;)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Rafał Zygadło

• blank Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-01-19, 11:36 »
Marek podał Ci podstawy marketingu, ktore powinny byc stosowane w kazdym sklepie;P
Jest wiele teorii marketingu, ktore sprowadzaja sie w skrocie do jednego zdania : "klient nasz pan".

Mylisz idiom z prawem marketingu. To co napisałeś było by prawdą, ale w okresie przed nadejściem "nowej "nowej' ekonomii", która obecnie rządzi rynkiem. Tak się składa, że według praw Marketingu podstawą sprzedaży jest odpowiedni dobór segmentu docelowego klientów. Nie chciał bym zagłębiać się w ten temat (książkę można by było napisać, lub po prostu zacytować), ale pragnę zwrócić uwagę co poniektórych, że tak się składa, iż orientuję się w poruszonym temacie.

Proszę też, żebyście wrzucili na luz i zapoznali się z tematem od początku. Popatrzcie:
Po raz pierwszy w życiu wszedłem na to forum, za pośrednictwem konta mojego kolegi z pracy - Rafała, co zresztą napisałem (przedstawiłem się).
Poświęciłem sporo pracy, w dobrej intencji - przygotowując plakat turnieju, wpisując go do kalendarza imprez Krakowskiego sklepu.
Nie miałem pojęcia, że drafty w L5R wam nie podchodzą, bo na głowie mam kilka karcianek, bitewniaków i nie każdy z tych systemów znam jak własną kieszeń, a nigdy nikt z was nie przyszedł do mnie i nie powiedział co o temacie sądzi.
Wyszedłem naprzeciw grupie (na tym forum - a nikt z pracy nie wymaga tego ode mnie).

Teraz wasz odbiór:
wala mnie drafty, qwtedy pewnie bede w bb.

pnp

I co ja w takiej sytuacji powinienem pomyśleć? Z kim ja właściwie mam tu do czynienia? Dalej czytamy:
umiesz liczyc, licz na siebie ziąąą

pnp

Chłopaki - na wasz 'sprzeciw' zareagowałem od razu. Wyznaczyłem termin zapoznania się z opiniami grupy z tego tematu, zareagowałem i zmieniłem zarówno niechciany format, jak i wpisowe, a do tego TERMIN, który nie pasował ze względu na turniej w INNYM MIEŚCIE. Nie możecie zarzucić mi, że nie wykazałem najlepszej możliwej woli.
ZAUWAŻCIE, że praktycznie nikt z was nie zareagował na zmianę nazwy tematu (dobry format i data), na zmianę plakatu i na mój post, w którym napisałem - że uległy one zmianie. Część z tutejszych pieniaczy była bowiem zajęta dalszym atakowaniem mnie.
1. drafty w l5r ssa
2. ti wy (bard) sprzedajecie, a my (gracze) robimy wam łaske kupujac (tak mowia profesorowie na uczelni)
3. jak jzu pwoiedzialem my robimy wam łaske. jakei macie podejscie- jor biznes. i sklep w krakowie (bardu) jest czescia wszytskich sklepów (bardu)

pozdro i słabo kminicie

marek m.

podam nazwisko jak bedzie trzeba dalej cos pisac

To co zacytowałem było by zgodne z prawdą, gdyby nie fakt, że mało kto u nas L5R kupuje, sporo osób ściąga boostery zza granicy - a od nas wymagają IG3, promek, turniejów i podcierania pupki. I tu przyznam - w teorii macie do tego prawo i nie zamierzam w to ingerować. Pragnę jedynie zwrócić na to uwagę. Żebyście nie czuli się panami życia i losu sprzedawcy, któremu nie dajecie zarobić (mam na myśli konkretnie swoją osobę, nie naszą firmę).

Na szczęście znam sporą grupę z Was. Ludzi, którzy do Krakowskiego Barda przychodzą, poświęcają czas tej grze i wspomagają swoje hobby kupując u nas. Ludzi, którzy nie są roszczeniowi, za to kulturalni są i okazują to. Nie wszczynają takiej polemiki na forach - szanują mnie i w zamian ja szanuję ich. To jest uczciwa relacja między 'sprzedawcą', a 'klientem' oparta na wzajemnym szacunku bez słów 'bo mi się należy' w asortymencie. Wiem, że nie wszyscy prezentujecie postawę z powyższych cytatów. Po raz kolejny wyrażam gotowość do współpracy z ludźmi na poziomie, którzy wiedzą dokładnie o co im chodzi, mają konkretne propozycje odnośnie terminów, formatów i zasad turniejów U MNIE w sklepie. Zapraszam na Batorego, chętnie wysłucham każdego poważnego rozmówcy.

Natomiast z tym forum współpracę zmuszony jestem zakończyć. Dalsze dyskusje spowodują tylko dalszy smród, a jest go tu sporo. Pomimo 7 przykazań ukazujących się podczas rejestracji - mało tu zdrowych relacji między użytkownikami, co zaobserwowałem również w innych tematach. Po tym co zobaczyłem i czego doświadczyłem - Rafał dostaje ode mnie kategoryczny zakaz publikowania na tym forum wszelkich informacji związanych z turniejami w Krakowskim sklepie. Zainteresowanych zapraszam na stronę Barda, do działu Sklepy Firmowe, Imprezy Kraków - tam pod koniec każdego miesiąca publikowany będzie plakat informacyjny.

Pozdrawiam.
Kulesza Maciej

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-01-19, 11:59 »
Najprosciej jest schowac głowe w piasek.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-01-19, 12:16 »
Ja tym razem zgodzę się z panem Kuleszą , który po krytyce zmienił turniej na format który wszystkim odpowiada , nagrody z nowego dodatku jak chciał ogół i w niczym nie zasłużył sobie na dalszą krytykę w tym temacie

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-01-19, 12:35 »
Maciek, to nie jest do końca tak jak mówisz, popatrz na to z perspektywy gracza próbowałeś zrobić "turniej draft" który polegał na tym że sprzedajesz każdemu graczowi 2 boostery do DoW i dajesz mu śmieci (powiedzmy sobie szczerze) do pogrania, patrząca nawet na to obiektywnie to słaby deal, tak samo turniej constructed ja rozumiem ze Kraków jest moze bardziej "prestiżowym" miastem niż Katowice ale jakoś u nas da się zrobić taki turniej za 75% waszej ceny, nie wnikam juz czy to jest kwestia waszej polityki wobec graczy czy samego nastawienia graczy ale myśle że warto nad tym pomyśleć

odnosnie boosterów gracze katowickiej playgrupy zaopatrzają się już od ok 3 setów w bardzie

oczywiście chwała Ci za to że wyszedłeś naprzeciw oczekiwaniom i wykazałeś dobrą wolę tego nie neguję
« Ostatnia zmiana: 2011-01-19, 13:28 by Raven »

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-01-19, 13:13 »
nadal mam posmak ig3 za ktory musialem zaplacic w krakowskim bardzie

znaczy- przyjsc na turniej z wpisowym, ktory datowo mi nie odpowiadal i zagralem tylko r1

acha i free booster day zapowiedziany z takim wyprzedzeniem i tak precyzyjnie ze litosci.

i nikt nie kupuje w bardu przez podejscie bardu i ceny.

i jako ze nikt z bardu tu nie zaglada, to gdy bede w tymze zacnym miejscu na batorego powtorze im to cożem tu napisał, gdyz auto-ban bardu na ccg mnie dosc zadziwil.

pnp
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-01-19, 15:23 »
i jako ze nikt z bardu tu nie zaglada, to gdy bede w tymze zacnym miejscu na batorego powtorze im to cożem tu napisał, gdyz auto-ban bardu na ccg mnie dosc zadziwil.

Same, tez bym chetnie wytlumaczyl pare rzeczy.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-01-19, 15:52 »
Po raz pierwszy w życiu wszedłem na to forum, za pośrednictwem konta mojego kolegi z pracy - Rafała, co zresztą napisałem (przedstawiłem się).

Pomimo 7 przykazań ukazujących się podczas rejestracji - mało tu zdrowych relacji między użytkownikami, co zaobserwowałem również w innych tematach.

I tu się mylisz. Panuje tu całkiem dużo zdrowych relacji miedzy graczami/użytkownikami.

Ale ktoś kto nie ma własnego konta, tylko korzysta z cudzego i wedlug wlasnych słów po raz pierwszy wszedl na to forum 17 stycznia jest na pewno w stanie ocenić to obiektywnie. 

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-01-19, 19:36 »
lecz czemu najwięksi krzykacze tego topicu pojawiają się w na turniejach sporadycznie, a jeśli i to i tak się zawsze spóźnią...moja drobna rada - nie chcecie przyjść na drafta to nie przychodźcie i tyle - a nie srajcie żółcią we wszystko dookoła - w tym tempie i systematycznością będziecie skazani na wyjazdy do innych miast zawsze bo nikt z was nie robi nic by ktoś nowy chciał grać w krążki

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-02-01, 09:20 »
Co wy na to żeby turniej 26-go połączyć z bielską inicjatywą?
http://ccg.webd.pl/index.php?topic=3949.msg60992;topicseen#new

Ktoś będzie w Bardzie żeby o tym pogadać?

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-02-04, 19:39 »
lecz czemu najwięksi krzykacze tego topicu pojawiają się w na turniejach sporadycznie, a jeśli i to i tak się zawsze spóźnią...moja drobna rada - nie chcecie przyjść na drafta to nie przychodźcie i tyle - a nie srajcie żółcią we wszystko dookoła - w tym tempie i systematycznością będziecie skazani na wyjazdy do innych miast zawsze bo nikt z was nie robi nic by ktoś nowy chciał grać w krążki

Przepraszam, że w wątku krakowskim i przepraszam że 2 tygodnie po ostatnim poście, ale taka mała uwaga : nie wiem jak w Krakowie, ale ja we Wrocławiu muszę wyduszać wszystkie informacje czy support siłą z naszego Barda. Co z tego, że chłopaki lokalne mają bardzo dobre chęci, jak nikt ich nie informuje np. o tym, kiedy i na jakich warunkach będzie pre - pomimo tego, że pytają o to od grudnia 2010 roku... Albo jak dostajemy 3 sztuki starterów i 4 boxy boosterów, pomimo zamówienia które było zupełnie inne. Sorry, ale jak na razie Bard ma jeszcze sporo do nadrobienia w temacie Legendy.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-02-04, 21:26 »
w Kraku nigdy nie było problemu ani z nagrodami ani z towarem choć bywam w nim może raz na miesiąc - ale moja wypowiedź dotyczyła innej sprawy, osoby najczęściej wypowiadające się w tym wątku zaczęły wypowiadać się na tematy o których nigdy nie chciało im się porozmawiać w lokalnym środowisku w zasadzie z nikim, a tym bardziej ze sklepem - większa część graczy ma gdzieś, że ktoś zachlał pytę, zaspał, jest w korku i spóźni się jak zwykle na turniej a reszta towarzystwa kisi się na mrozie odbierając od nich telefony, zwłaszcza że gracze dojeżdżający z Wadowic i Tarnowa są niewiarygodnie wprost punktualni

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-02-24, 11:31 »
Hej

to tak moze co by odswiezyc - kto planuje sie pojawic i o ktorej.   bo nie specjlanie widzi mi sie zapieprzanie na 10 by zaczac pierwsza gre po 11.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-02-24, 11:33 »
Ja raczej będę, pojawię się w okolicach 10, ale masz rację pewnie zagramy o 11 :P

szKRABig

• Crab Clan
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-02-24, 12:49 »
ja też będę o 10tej

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-02-24, 13:43 »
Spolka bedzie o 11, jak zwykle zreszta.
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #38 dnia: 2011-02-24, 14:10 »
To moze spółka się ogranie i pojawi na czas?? Nie żeby mnie to specjalnie dotyczyło, ale troch wkurwiające było czekanie na was w bielsku w ubiegła sobotę. Jakoś wszyscy inni potrafią się zebrać na ustaloną godzinę oprócz was.
Squeek

szKRABig

• Crab Clan
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2011-02-24, 15:14 »
niech spółka przychodzi kiedy chce, siłą ich się nie zaciągnie ale proponuję żeby zacząć bez spóźnialskich, a jak dojdą to zaczną z przegraną z Bajem