Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
jezeli dobrze cos pamietam z dzisiaj czytanego podrecznika BoKT to jezeli ta postac byla zdyshonorowana a potem zostala ztargetowana albo performowala to moze sie odhonorowac.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Cytat: Mlody w 2011-03-05, 20:33jezeli dobrze cos pamietam[/u] z dzisiaj czytanego podrecznika BoKT to jezeli ta postac byla zdyshonorowana a potem zostala ztargetowana albo performowala to moze sie odhonorowac.Naprawde zanim cos napiszesz powinienes sprawdzic na rulsach!Prawda jest taka ze zaden z nich nie zadziala poniewaz w momencie targetu (czyli okienka w ktorym wykonujesz reakcje) postacie byly honorable w mysl zasady:1. Announce2. Target3. Pay costs (if any)4. ResolveLINK Z PODOBNYM PRZYPADKIEM ale rules jest jasny.W przypadku Tessena zachodzi delayed honor.
jezeli dobrze cos pamietam[/u] z dzisiaj czytanego podrecznika BoKT to jezeli ta postac byla zdyshonorowana a potem zostala ztargetowana albo performowala to moze sie odhonorowac.
moim zdaniem to co tu czytam to nic innego tylko jojczenie graczy którzy grają honorówkami i nie moga zrozumieć że na honorówki też moze być dobra meta, bo tak naprawdę ta karta boli honory i nie wiem czy kogoś poza tym, jak nie chcesz tracić honoru w bitwie to graj Defensive screen i cofaj wszystkich zdyshonorowanych albo courtesy wyratujesz jednego i go zrehonorujesz, moze i jesteś 6-8 honoru w placy ale nie ma chyba takiego momentu w turze kiedy honorówka nie robi honoru, a u crane'a nawet w turze przeciwnika, moze czas zrozumieć że skończyły sie czasy gdy honorówka ma odpowiedź na wszystko
Courtesy wymaga honorowego samuraja wiec slabo sie tym rehonorujenie chodzi o mete na honorowki wkladasz 3 karty do fate i rozpierdzielasz wszystkie honorowki tak po prostu a z innymi dajesz -6ftroche to glupie moim zdaniem zwlaszcza ze wszyscy tego uzywajano ale tessen i heavens to przynajmniej dadza te 2 honoru wiec bede mniej do tyluskoro rehonor sprawdza sie jak zapowiada akcje co by bylo gdyby ta postac z armorem/tessenem byla dyshonorowa i przeciwnik ja zabija?
Raven->defensive screen- musze wyslac 3 chlopow po to zeby zgrac 1 akcje, stracic 1 postac i miec kolejne 2 zdyshonorowane na stole? ozesz w morde...extra deal.courtesy- nie zagram bo potrzebuje samuraja z honorem.
a tak z innej beczki żeby nie było już nieścisłości co do shadowed courtahttp://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=89303
tak ja wiem ze chcielibyście karte która tych 2 typów zrehonoruje da honor i jeszcze kopnie przeciwnika można pomarzyćfakt masz 2 zdyshonorowane postacie na stole ale są to 2 ŻYWE postacie które mozesz zrehonorować w limitedzie i NIE STRACIĆ z nich honoruale skoro uważasz ze to słaby deal a lepszym jest pojechać 2 typami tylko po to żeby zagrać 1 akcję cofnąć sobie i zrehonorować 1 typa i stracić i przy okazji 3 lub 4 honoru to chyba dyskusja staje sie jałowa bo ja zawsze myslałem ze w honorówce trzeba ten honor zbierać a nie go tracić
reinforce-tak naprawde nie daje zadnej przewagi : tyle ze jak bozia przykazala pierwsza akcje ma obronca. wsio.
Cytat: quas w 2011-03-06, 19:22reinforce-tak naprawde nie daje zadnej przewagi : tyle ze jak bozia przykazala pierwsza akcje ma obronca. wsio.znajduję na luzie jeszcze kilka zastosowań reinforce'a