Autor Wątek: Kotei Nurnberg This week  (Przeczytany 8015 razy)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Kotei Nurnberg This week
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-06-07, 19:06 »
testament-ok.
insight-3 zaniza focusa (o nizszy focus pokusic sie moze chyba tylko feniks)
changing- nie pomaga w wystawieniu voida. a tak po prawdzie jak wystawiasz RoF z shugasa, aira to fizycznie brakuje kart pod RoV (bo do tej pory poszly same kiho/spelle)

inna sprawa- oswiecenie lwa to rownie ciekawy deck jak oswiecenie mantisowe (chociaz tam jest jakis stronghold i sa shugasy)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Tsu

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-06-07, 19:33 »
w tej bitwie pod voida poszly 2 cowedy negujace moje routy , 3-go zgral na swoja akcje a 4 strategi juz nie kojarze

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-06-07, 21:57 »

Eeee?

Pokaż mi duel deck albo jażeniówkę która ma tylko 4ki w decku...

20-parę to top na ogół, reszta to własnie 3ki. Jakie zaniżanie?
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-06-07, 23:00 »

Eeee?

realne oswiecenie jest w feniksie i w dragonie. reszta to takie rzezbienie w gownie czy tez jak to ladnie TSU ujol: "deck na przegrywanie".
zeby wystawic RoF musisz focusa miec o 3 wyzszego (przy zalozeniu tego samego C) na 4 kartach. mozesz to osiagnac albo uzywajac dopalek do focusa (bywa sliskie, sam sie naciolem pare razy na low stance) albo miec generalnie wysoki FV.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-06-07, 23:18 »
Eeee?

Ja mam w decku 9 trójek (SoS, IC i AW) i 3xShadow Token, reszta to 4FV. Spisuje się znakomicie  ;D
Mogę wrzucić...
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-06-08, 02:04 »
Marek nie mial az tak duzo 4-ek a i tak dawal rade, low stance? Chyba zartujesz ta karta nic teraz nie robi, owszem trafisz na turnieju moze jeden deck co gra ten shit, ale normalnie 99,9% dobrych deckow tego nie gra, wiec weight the cost ftw. Low stance moze wszedlby do deckow gdyby byl minimalny handsize 70-80;).

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-06-08, 06:47 »
Marek nie mial az tak duzo 4-ek a i tak dawal rade, low stance? Chyba zartujesz ta karta nic teraz nie robi, owszem trafisz na turnieju moze jeden deck co gra ten shit, ale normalnie 99,9% dobrych deckow tego nie gra, wiec weight the cost ftw. Low stance moze wszedlby do deckow gdyby byl minimalny handsize 70-80;).

W każdym military duelingu Low Stance jest żeby mieć szanse wyruchać Ambasadę w jej openowych/limitedowych duelach.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-06-08, 09:39 »
Ambasadę i tak wyruchasz w openowym duelu (low stance nie potrzebny). W duelowych deckach trzymasz low stance, żeby móc cokolwiek zrobić jak ci wyskoczy w bitwie Ochiai/Tamago/Daigotsu, którzy na wszystkie twoje genialne duele ziewają i mówią strike  ;D ;
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-06-08, 10:59 »
Ambasadę i tak wyruchasz w openowym duelu (low stance nie potrzebny). W duelowych deckach trzymasz low stance, żeby móc cokolwiek zrobić jak ci wyskoczy w bitwie Ochiai/Tamago/Daigotsu, którzy na wszystkie twoje genialne duele ziewają i mówią strike  ;D ;
ambasade z +1 focusa ciezko przeskoczyc. low stance+duelowy deck sprawia ze najprawdopodobniej wygrasz ten duel.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-06-08, 11:29 »
Doświadczenie mówi mi co innego (honorówki/dyshonory mają w decku takie śmieci, że wygrać duel to niemal cud i wydaje im się, że twierdza załatwia sprawę  :D). Ale to indywidualna kwestia, kto jak gra ten tak ma... czy jakoś tak.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-06-08, 11:59 »
Doświadczenie mówi mi co innego (honorówki/dyshonory mają w decku takie śmieci, że wygrać duel to niemal cud i wydaje im się, że twierdza załatwia sprawę  :D). Ale to indywidualna kwestia, kto jak gra ten tak ma... czy jakoś tak.

co wlozysz do decku to masz.
dla przykladu-teczowy FV 2+3+4 i masz z twierdzy 3+4+5 czyli calkiem solidny FV. jak zbierzesz low stance to duel raczej wtopisz.