Autor Wątek: [SC] Efortless Counteratack  (Przeczytany 5536 razy)

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [SC] Efortless Counteratack
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-08-02, 11:03 »
Swift counterattack w lepszej wersji - bo można odesłać przeciwnika lub siebie zamiast jakiejś badziewnej +1F w openie - w jednej sztuce do lwich paragonów wymuszające dodatkowe akcje iron willem

powiedzcie mi - czy jak mam tylko jedną postać to mogę sam siebie odesłać?

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-08-02, 11:09 »
Jeśli jest unbowed bez attachy to czemu nie?;)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-08-02, 11:42 »
zwłaszcza, że już troche akcji z dopiskiem "take additional battle action" jest coraz wiecej

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-08-02, 11:47 »
alez to jest mrok w połączeniu z Iron Will  :o

Rise above.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-08-02, 13:29 »
O_O Mrok i zlo. My preciouss...
Time is precious. Waste it wisely.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-08-02, 14:30 »
ciekawa akcja. wolalbym zeby negowalo akcje a nie tylko efekt ale i tak mozna potestowac.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-08-03, 01:01 »
Przecież negowanie efektu, i to odpalane na trigger rezolucji jest o niebo lepsze... Wybrałeś targety? Zapłaciłeś koszty ? No to teraz ci powiem, że nic więcej się nie dzieje.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-08-03, 08:48 »
narazie koszty tych add.akcji nie sa az takie wielkie; za to wolalbym nie negowac efektu akcji kiedy moze wejsc nastepna akcja. ale to juz takie detale.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-08-03, 09:26 »
Quasu? jaka następna Akcja?z domku dragonowego to i tak nie ma znaczenie bo nawet jak skancelujesz to i tak możesz zagrać nastepną
a jak negujesz effekty to wszystkie efekty jak akcja sama z siebie daje add action
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-08-03, 11:01 »
Quasu? jaka następna Akcja?z domku dragonowego to i tak nie ma znaczenie bo nawet jak skancelujesz to i tak możesz zagrać nastepną
a jak negujesz effekty to wszystkie efekty jak akcja sama z siebie daje add action

no to gites.jakos tak mi sie uwidzialo ze jak jest np bow. add action to cancel idzie w bow
bledne zapetlenie.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-08-03, 11:23 »
fajna meta na dragony i sneaka :>

EDIT: O przepraszam pomylilem karte. Myslalem ze Sneak daje Dodatkowa battle akcje przed broniącym. Mój błąd. Pewnie źle zapamiętałem albo może mi się z jakąś kartą pomyliło
« Ostatnia zmiana: 2011-08-03, 11:34 by Mlody »
I can swim.

Ciut Rozwarty Lotos

• boxable Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-08-03, 12:43 »
ta karta to żaden szał. Odesłanie postaci bez attachmentów w dobie crabowej twierdzy do scoutów, greatful reward, ashigaru recruits, vigiliant riders, itp, nie powala. Owszem jak się pojawią jakies kiho z piekła rodem to może dać rade (mowie o nowej nastepnej edycji). W porównaniu Entrenched Position, ta karta okazuje sie słabsza. Z tym Iron Will i negacją additionala, to ja nie wiem. Juz Scorpion na Ninjaaaach podobnie kombinował. I co? i nic? A Swift Counter attack z dopałką w openie dla postaci i followerów słaby? Jak posatc ma 4F a follower 3F lub dwóch za 1F z Ide Kin'a to dawało radę na Craba w trzeciej turze, i nie musiałes kisić battlemaidneki z riding in harmony.

A reakcji dobrze robiacych juz jest dość.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-08-03, 13:19 »
ta karta to żaden szał. Odesłanie postaci bez attachmentów w dobie crabowej twierdzy do scoutów, greatful reward, ashigaru recruits, vigiliant riders, itp, nie powala. Owszem jak się pojawią jakies kiho z piekła rodem to może dać rade (mowie o nowej nastepnej edycji). W porównaniu Entrenched Position, ta karta okazuje sie słabsza. Z tym Iron Will i negacją additionala, to ja nie wiem. Juz Scorpion na Ninjaaaach podobnie kombinował. I co? i nic? A Swift Counter attack z dopałką w openie dla postaci i followerów słaby? Jak posatc ma 4F a follower 3F lub dwóch za 1F z Ide Kin'a to dawało radę na Craba w trzeciej turze, i nie musiałes kisić battlemaidneki z riding in harmony.

Zawsze z uwaga czytam to co Ciut Rozwarty Lotos ma do powiedzenia.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-08-03, 13:33 »
Zawsze z uwaga czytam to co Ciut Rozwarty Lotos ma do powiedzenia.
Nie ma tego duzo ale jak juz cos powie/napisze to mu kula do lufy nie wraca ;]

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Ciut Rozwarty Lotos

• boxable Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-08-03, 15:11 »
oj tam, oj tam