Autor Wątek: [SC] Slanderer  (Przeczytany 3462 razy)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
[SC] Slanderer
« dnia: 2011-08-11, 11:40 »
Żródło: http://homeofthecraneclan.com/index.php?PHPSESSID=bfe814f7f618c04411e19cd8754b2be5&topic=4486.0

Slanderer

GC 6

Retainer

Bow this card: Produce 5 Gold.

Political Limited: Choose your performing Courtier or Magistrate, bow this card, and target a Personality: Dishonor him.

I can ruin you with a word," she said. Her voice wrapped around him like a warm caress. He was not fooled by her charms.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: [SC] Slanderer
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-08-11, 12:27 »
to chyba Mantis sobie tylko na to pozwoli - drogo kosztuje zdyshonorowanie... coz, wypada poczekac i zobaczyc jakie beda inne dostepne opcje w EE - bo w tej chwili jest to dosyc drogie... chociaz nie powiem, nie ma zadnych restrykcji, wiec karta interesujaca

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-08-11, 12:44 »
W Yasuki decku pewnie się znajdzie dla niego miejsce
Squeek

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-08-11, 13:29 »
to chyba Mantis sobie tylko na to pozwoli - drogo kosztuje zdyshonorowanie... coz, wypada poczekac i zobaczyc jakie beda inne dostepne opcje w EE - bo w tej chwili jest to dosyc drogie... chociaz nie powiem, nie ma zadnych restrykcji, wiec karta interesujaca

to robi opcje-a czasami to czy postac jest honorowa czy tez nie to wybor pomiedzy "byc a nie byc".  styknie. jak nie potrzeba to robisz 5 kasy-wystarcza na wiekszosc postaci.
narazie z 6gc pokazanych holdingow jest: SH dziala po bow, +1sila prowincji, to i chyba jeszcze jeden.  wszystkie robia 5 kasy.
nie-lwy beda mialy calkiem ciekawy wybor
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-08-11, 13:37 »
ninje będą miały używanie. tak wielki retainer nie zdoła umknąć. mam nadzieję, że będą inne sposoby na dishonorowanie.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Gurney

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-08-11, 13:49 »
przy honorze jaki maja ninja mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby go wystawiac i tyle  :)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-08-11, 14:03 »

to robi opcje-a czasami to czy postac jest honorowa czy tez nie to wybor pomiedzy "byc a nie byc".  styknie. jak nie potrzeba to robisz 5 kasy-wystarcza na wiekszosc postaci.
narazie z 6gc pokazanych holdingow jest: SH dziala po bow, +1sila prowincji, to i chyba jeszcze jeden.  wszystkie robia 5 kasy.
nie-lwy beda mialy calkiem ciekawy wybor
Jest jeden za 6 o 1 tańszy za każdą postać ;)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-08-11, 14:09 »
Kolejny holding za 6G, zdecydowanie za dużo ich...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-08-11, 14:12 »
ninje będą miały używanie. tak wielki retainer nie zdoła umknąć. mam nadzieję, że będą inne sposoby na dishonorowanie.

przy tak wielkich holdingach moze sie okazac ze przeciwnik nie bedzie mial wystarczajacej ilosci holdingow by mu cos podpalic.
samem ninje tez wygladaja na min.1 ture wolniejsze.

Paku, akurat ten wydaje mi sie najslabszy. ale na ocene koncowa bedzie wplywac zaproponowany przez AEG schemat golda.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hattori Hanzo

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-08-11, 14:18 »
i tak bedzie grali na małych holdingach żeby ich łatwo wyciągać wątpię ze będziecie grać na dużych holdingach

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-08-11, 23:14 »
i tak bedzie grali na małych holdingach żeby ich łatwo wyciągać wątpię ze będziecie grać na dużych holdingach

ja na pewno. 3 kasy na domku to opcji prawie brak

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-08-11, 23:48 »
uwaga ale mozna powiedziec ze to jest exp diamond mine'a :P 6gc 5 robi i akcja.
I can swim.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-08-12, 00:29 »

przy tak wielkich holdingach moze sie okazac ze przeciwnik nie bedzie mial wystarczajacej ilosci holdingow by mu cos podpalic.

Asset Denial

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.