Autor Wątek: [2012 Kotei] Atlanta, Georgia, USA - March 3  (Przeczytany 5555 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: [2012 Kotei] Atlanta, Georgia, USA - March 3
« Odpowiedź #20 dnia: 2012-03-06, 19:13 »
A co do 6ciu courtierów, ja stosuję zasadę siedmiu wspaniałych. Musi być minimum 7 postaci dostępnych za domek + holding z wymaganym keywordem, inaczej będzie ich za mało.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

tysonek22

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2012-03-06, 19:17 »
nie ma za co dziekować drogi sejmitarze :) , zawsze do usług

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2012-03-06, 19:38 »
Cytat: Gendo
Deck wygrał i już. Nie ważne jak.
A jak facet wygrywa turniej dając w łapę przeciwnikom to jest fe i brzydki? ^^

Cytat: Walec
a ile to tez złej kontroli masz w openie?
Tak z pamięci to:
Spirit of the Truth
Watchful Eye Dojo
Bayushi Waru
Duel of Haiku
Visitation
Ambush
Yoritomo Hotako
Kakita Munemori
Capturing the Soul
Firm Censure
Yoritomo Sachina
itd...

Że o Governorze i No Hidingu nie wspomnę.

Cytat: Walec
poza tym Shiba Samoshii to anglik który ma bardzo długi staż w legendzie bo spotkałem go już na koteiu w krakowie w 2004
A czy ja powiedziałem, że jest słabym graczem czy cieniasem? Zwyczajnie twierdzę, że deck jest bez sensu i tym gorzej świadczy to o koteiu, który wygrał.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #23 dnia: 2012-03-06, 20:16 »
Przypominam sobie deck Jabbasa na wróżkach, który wygrał kotei... jak na to patrzyłeś to się wydawało, że ten deck nie ma szans wygrać... a działał i Jaba wygrał Kotei u nas i miał z tego co pamiętam BARDZO przyzwoite wyniki również na obczyźnie. Moim zdaniem takie komentarze można prawić po tym jakby taki deck wziął w swoje ręce dobry gracz i zagrał nim przeciwko Tobie kilka gier, wtedy mógłbyś stawiać takie tezy :)
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2012-03-06, 20:23 »
Przypominam sobie deck Jabbasa na wróżkach, który wygrał kotei... jak na to patrzyłeś to się wydawało, że ten deck nie ma szans wygrać... a działał i Jaba wygrał Kotei u nas i miał z tego co pamiętam BARDZO przyzwoite wyniki również na obczyźnie. Moim zdaniem takie komentarze można prawić po tym jakby taki deck wziął w swoje ręce dobry gracz i zagrał nim przeciwko Tobie kilka gier, wtedy mógłbyś stawiać takie tezy :)

+1

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2012-03-06, 20:24 »
Spirit of the Truth
Watchful Eye Dojo
Bayushi Waru
Duel of Haiku
Visitation
Ambush
Yoritomo Hotako
Kakita Munemori
Capturing the Soul
Firm Censure
Yoritomo Sachina
itd...

Że o Governorze i No Hidingu nie wspomnę.
czyli wymieniłeś kartu które jak zsumijesz to masz max 2 (chodzi o rodzaj a nie ilośc w deku)
co jest zdecydowanie za mało zwłąszczz ę cześc akcji zagrywasz w swoim ltd przed akcją przeciwnika
no governor jest taki niebezpieczny ojojo sam decydujesz kogo sobie tapniesz hmm nie wiem pewnie postać z której mogę zagrać akcję no to chyba najlepsze rozwiazanie

pozatym w inkwizycji też dużo akcji idzie z magistrów lub szugasów która postać wyłączysz jak nie wiesz co ma przeciwnik na ręku?

Nie wiem czym to jest spowodowane, prawdopodobnie większy odsetek ludzi składa się tam talie bardziej swobodnie niż u nas, bez starannego planowania każdej karty i wielotygodniowych testów i bez zwracania większej uwagi to co się dzieje w środowisku.
tu akurat całkowicie się z tobą nie zgadzam te play grupy ze stanów która znam przeprowadzając takie testy deków które nigdzie w europie nikt nie robi ( przykład grupa Ornatowa)

Walec

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2012-03-06, 20:44 »
Aaaa co to ma do rzeczy? Jaba jest słynnym wygrywczem amerykańskich koteiów ostanio?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2012-03-06, 22:55 »
Nie jest, ale o jego decku dokładnie to samo mówiono co ty o tym decku z Atlanty.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2012-03-11, 19:45 »
Nie wiem czy gralem z tym typem, ale swego czasu na jajku testowalem z praktycznie identycznym buildem i calkiem niezle sie krecil.
O ile grajac unicornem przejezdrzalem to bez problemu i nawet na poczatku myslalem ze gram z jakims amatorem;p, to lionem niewiele moglem zrobic, byc moze dlatego ze gosciowi zawsze dochodzili courtierzy i co najmniej 2 retoryki. Zwyklym paragon switchem bylo jeszcze gorzej.
Deck jest fajny. Na hard-core, trzeba przy nim troche szczescia, ale czasem bez ryzyka nie ma efektow;p

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2012-03-11, 20:11 »
O ile grajac unicornem przejezdrzalem to bez problemu i nawet na poczatku myslalem ze gram z jakims amatorem;p, to lionem niewiele moglem zrobic, byc moze dlatego ze gosciowi zawsze dochodzili courtierzy i co najmniej 2 retoryki. Zwyklym paragon switchem bylo jeszcze gorzej.

dla lwa retoryka (i 4C na courtierze) i dismissal jest masakra.

pozatym w inkwizycji też dużo akcji idzie z magistrów lub szugasów która postać wyłączysz jak nie wiesz co ma przeciwnik na ręku?

jak widze 2 wrozko-magistrow i jednego courtiera to skrzywdze tego drugiego. przynajmniej ja mam taka tendencje.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2012-03-27, 11:20 »
tak wracając do tego że w stanach graja inną grę i 6 kurtierów to za mało i bez sensu mój wynik 10-2 na koteiu chyba rozwiewa wątpliwości
co prawda nie grałem wersją kupującą postać w pierwszej turze bardziej stabilną
Walec

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2012-03-27, 11:43 »
To tak jak w moim dyshonorze 4 wróżki (z czego 3 z kosztem 10) to za mało żeby grać spella ;)
A jakoś grałem i śmigał :P
Shoju na prezydenta! :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2012-03-27, 16:11 »
Oj przestalibyście się wreszcie znęcać nad człowiekiem, który nie umie grać w tę grę ^^
Bezsprzecznie przekonałem się w Szczyrku, że można grać akcje pod courtierów i przy trzech w decku.