Autor Wątek: [Personality:Spider] Daigotsu Susaiken  (Przeczytany 3228 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: [Personality:Spider] Daigotsu Susaiken
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-05-01, 18:32 »
Nie do konca rozumiem kiedy mozna uzyc jego zdolnosci. Tylko zaraz po wykupieniu karty z prowincji?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-05-01, 18:42 »
Chyba w dowolnym momencie, gdy prowincja się refilluje - czyli po wszystkich guidencach, eventach, regionach i wychodziłoby, że także do wykupieniu normalnej dynasti (czy też innych your clan needs you)

btw - czemu monk jest samurajem-conquerorem?

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-05-01, 18:49 »
Bo nie jest monkiem. Te szaty to dla zmyłki - facet jest shadowlandsem, ale wszyscy myślą, że każdy spider ubrany w szaty monka jest pure. No i dzięki temu może senseiować w domu i podbijać (do panienek).
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-05-01, 19:27 »
Mnie się wydaje, że w dowolnym momencie, raz na turę. Ciekawa opcja do mielenia dynastią. Było by to dobre do jakiegoś swarma, ale decku z duża ilością eventów. Czy coś takiego się w spiderze szykuje? Bo do takich zwyczajnych talii to nie wiem czy jest sens go wsadzać, chyba, że ma to pozwolić grać spiderowym militarkom na nowym BK, mimo większej ilości holdingów...

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-05-01, 19:55 »
jego najwiekszym mankamentem jest to że nie ma praktycznie żadnego z traitów potrzebnych w deckach ( paragon ninja shugars monk lub kensai :/) bo zdolnośc jest ciekawa zawsze przyśpieszanie dynasti jest fajna, nie jest to coprawda cragowy sensei ale już dawno zauwazyliśmy że craba trzeba mierzyć osobną miarą
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-05-01, 22:29 »
uczciwie musze przyznac ze lwi tez zagosci w wielu roznych taliach. ale nawet wtedy brakuje mu do krabiszona.
fajna zdolnosc ale bez traitow. wiec chlopek pojawia sie dla samego statyka. a wtedy juz moze nie byc tak rozowo.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-05-02, 00:14 »
koleś wydaje mi się wskoczy do kilku decków, ma fajny przelicznik F/G i traita bardzo przyzwoitego. To jest jak dodatkowa prowincja bez prowincji :]
Kupię typa i zobaczę co tam idzie jeszcze... Do tego wszystkiego Conqueror. Zdecydowanie nie widzę powodów do narzekań.

PS. Crabowy sensei ma nawalonych tych przydatnych keyword'ów, że hey!
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-05-02, 05:26 »
koleś wydaje mi się wskoczy do kilku decków, ma fajny przelicznik F/G i traita bardzo przyzwoitego. To jest jak dodatkowa prowincja bez prowincji :]
Kupię typa i zobaczę co tam idzie jeszcze... Do tego wszystkiego Conqueror. Zdecydowanie nie widzę powodów do narzekań.

PS. Crabowy sensei ma nawalonych tych przydatnych keyword'ów, że hey!
Vasquez albo ja tez cobie uszkodziłem okulary albo może coś krzywo potrze bo ja nie widzę tego dobrego f/g ratio
Walec

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-05-02, 11:59 »
Vasquez albo ja tez cobie uszkodziłem okulary albo może coś krzywo potrze bo ja nie widzę tego dobrego f/g ratio
ok cofam, 4F za 5g nie jest "fajne" jest gówniane na maxa patrząc na spiderowe postacie. W tej edycji lepszy przelicznik (postacie, które wchodzą za 5g) mają:
- Daigotsu Matsuda (blank) 5 za 5
- Daigotsu Shikenuro (blank - conqueror) 5 za 5
- Daigotsu Negishi (b. fajna zdolność) 5 za 5
oraz
- Fukuzo 5 za 5... (ciekawe dlaczego widać go w tylu dekach)

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-05-02, 12:21 »
ok cofam, 4F za 5g nie jest "fajne" jest gówniane na maxa patrząc na spiderowe postacie. W tej edycji lepszy przelicznik (postacie, które wchodzą za 5g) mają:
oraz

Jak się zabierasz do porównywania to porównuj do tego samego poziomu, a nie do czegoś co jest "lepsze".
Jak przejżysz postacie z gr 4F/7G to zobaczysz że jest różnica. Bo takich chłopków w ciaponkach jest ogółem już 8 sztuków i (niespodzianka), oprócz synergii keywordów z taliami, mają oni jeszcze zdolności, niektórzy całkiem przyjemne.
Ten kolo nie ma właściwie synergii z ŻADNĄ pajęcza talią, a jego statyk jest upośledzoną wersją jednego z domków z poprzedniej edycji. Co więcej jak chcesz korzystać z tego statyka to go do bitwy raczej nie wystawisz. Bo radośnie sobie tam zdechnie i tyle Twojej uciechy z przewijania decka.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-05-02, 13:52 »
oraz
no to moze porównajmy do krabów które jeszcze maja ph i czesto zdolności (7 za 6 5 za 6 8 za 7 8 za 8 8 za 9 7 za 7 i to cześć z nich ze zdolnościami jak bede dostawał porównywalne f/g z krabami to mogę zacząć mowić że jest to fajne f/g ratio)
to ze spider dostaje gówniane postacie to znaczy ze mam sie cieszyc z 4 f? w która wszystko wchodzi?
w deku na paragonach jest tylko 6 kart z 4 f i to tylko dlatego że a) nie ma wiecej paragonow i mają zdolności ( RA i Bow )
pozatym reszta postaci w paragonach to np. miki 8 f za 6 g ( to jest fajne gold ration) bofana 7 f za 8 golda 
albo nowa ninja 6 za 6
Walec

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-05-02, 15:31 »
Jak się zabierasz do porównywania to porównuj do tego samego poziomu, a nie do czegoś co jest "lepsze".
Argument był taki, że 4F za 5g to nie jest nic fajnego... więc pokazałem WSZYSTKIE postacie które mają lepszy stosunek F/G.

Jak przejżysz postacie z gr 4F/7G to zobaczysz że jest różnica. Bo takich chłopków w ciaponkach jest ogółem już 8 sztuków i (niespodzianka), oprócz synergii keywordów z taliami, mają oni jeszcze zdolności, niektórzy całkiem przyjemne.
I na chwilę obecną każdy z nich wchodzi w komplecie do swojego way'a.

Reszta waszych wypocin...
Jeżeli nie zobaczę go w 90% militarek spiderowych to będę bardzo zdziwiony. Koleś ma 4F za 5g co moim zdaniem jest tak jak napisałem "fajnym" stosunkiem f-g, jeżeli uważacie inaczej to wasza sprawa... 5g w tej edycji to bardzo fajna liczba, ze względu między innymi na duże holdingi. Koleś ma na sobie na dobrą sprawę dwie zdolności... zrefiluj prowincję i wróć prosty z battla. Mało? Nie podoba się to go nie grajcie, ale troszkę śmieszne jest narzekanie na postać którą i tak w ostateczności wrzucą gracze do decków...

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-05-04, 21:43 »
Vasquez chciałem zauważyć że jak dałem Ci moich paragonów spiderowych to zrobiłeś kilka modyfikacji ale jak ich dokonywałeś to miałeś niezłego zgryza co do kart bo to sie przyda i tamto też więc nazbierało sie tego troche a zrezygnować było Ciężko tak samo było z postaciami wiem że wrzuciłeś do decka ninjaska z FL przez którego przegrałeś ze spiderowymi commanderami bo niemiał za wiele możliwości do zagrania oprócz swojego battla dla którego go wrzuciłeś, nawiązuje do tego że sensei jest taki sam z jak będzie siedział w domu to dostanie strzała z ukrycia a jak nie to zawsze jest ambush jak by poszukać to może sie pewnie jeszcze by coś znalało