Autor Wątek: Turniej L5R Gryf- Warszawa 18.08.2012r  (Przeczytany 12356 razy)

Brolly

• blank Personality
Turniej L5R Gryf- Warszawa 18.08.2012r
« dnia: 2012-08-13, 14:03 »
Chciałbym zaprosić na kolejny Turniej L5R.

Oto garść podstawowych informacji:

Legality: Emperor
Data: 18.08.2012r
Zapisy: 12.30
Start: 13.00
Limit miejsc: 32
Organizator: Sklep Gryf
Miejsce: Nutki 1a
Kontakt: tel. 22 603 448 146

Wpisowe: 15 zł
Nagrody:
(pula boosterów, ustalana jest na miejscu)
Redraft

Sklep jest czynny od godziny 10 rano, do około 22. Najczęściej jednak do ostatniego klienta ;)

W przypadku jakichkolwiek pytań, proszę kontaktować się PM lub Tel.603 448 146.

MasaYa

• Crab Clan
  • Personality
  • *
  • Exp MarcOs ? KamiKadze
Odp: Turniej L5R Gryf- Warszawa 18.08.2012r
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-08-13, 16:04 »
szkoda że w tym samym czasie jest w Grallu w BC
Mantis Clan ? KamiKadze ? Samurai ? Naga ? Fudo ? Exp MarcOs

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-13, 21:11 »
ano szkoda, bo frekwencja nam się rozpołowi, albo przesunie w jedno z tych miejsc. Jako, że turniej w Graalu już ogłoszony od dawna i gdzie się da - Brolly, dałoby się przełożyć ten w Gryfie na 25 sierpnia?
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-14, 00:09 »
Co!? Dwa turnieje tego samego dnia? Przecież to zupełnie bez sensu! Nie lepiej tydzień po tygodniu? Wtedy każdy wybierze sobie termin, który mu bardziej odpowiada (albo pójdzie na oba jak ma dużo wolnego czasu). A tak na każdy przyjdzie po 3-4 osoby i będzie, za przeproszeniem, ..ujnia z grzybnią.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-08-16, 21:49 »
A tak swoją drogą to ten gryf to gdzie jest ?
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-08-16, 22:36 »
Nutki 1a, rzut beretem od metra Ursynów.

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-08-17, 11:21 »
Stazi - podejrzewam, że gracze z okolicy Gryfa rzadko zaglądają na turnieje Graalowe/Wargamerowe, i vice versa...

taka to już nasza natura - lenistwo :) po co męczyć się pół godziny z dojazdem jak można sobie turniej pod nosem dla 5ciu osób zorganizować :) no ale Strongholdy rosną w siłę! :)
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-08-17, 11:41 »
Stazi - podejrzewam, że gracze z okolicy Gryfa rzadko zaglądają na turnieje Graalowe/Wargamerowe, i vice versa...

Mylisz się Elendilu,
ostatnio na "turnieju" w Wargamerze poza organizatorami i dziadami (czyli nami)
był właśnie rodzynek z Gryfa. Bardzo fajny gość grający Lionami.

Moim zdaniem ciągle jest problem z informacją.
Bardzo dziwnie zachowują się też same sklepy.
Dla mnie wygląda to tak jakby obawiały się integracji środowiska.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

elendil

• Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-08-17, 11:46 »
był rodzynek.. no no...
 :D

o, przypomniałeś mi o liście warszawskiej....

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-08-17, 11:56 »
o, przypomniałeś mi o liście warszawskiej....

To zabieraj się za robotę a nie stękasz ;)
Hitomi Monroouke

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-08-17, 12:19 »

taka to już nasza natura - lenistwo :) po co męczyć się pół godziny z dojazdem jak można sobie turniej pod nosem dla 5ciu osób zorganizować :) no ale Strongholdy rosną w siłę! :)

no ja to w sumie rozumiem z natolina na nutki to się jedzie jakieś 15min ja liczyć wyjście z domu i kupienie gazety . A do blue city to przez całe miasto się jedzie .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-08-17, 12:30 »

no ja to w sumie rozumiem z natolina na nutki to się jedzie jakieś 15min ja liczyć wyjście z domu i kupienie gazety. A do blue city to przez całe miasto się jedzie.

Tia, autobusem od metra jakieś 10 - 15 minut dłużej.
Przypominam, że czasy dyliżansów już minęły.  ;)

Dla mnie normalne, że granie "na co dzień" powinno być skupione wokół "lokalnych" sklepów.
Jednak na turnieje powinno się jeździć "gdzie bądź". Granie w tym samym gronie uwstecznia.

Oczywiście trudne to jest do zrealizowania jeśli jednego dnia organizowane są turnieje w dwóch różnych miejscach.
Nie bardzo rozumiem taką politykę, ale widać się nie znam.
« Ostatnia zmiana: 2012-08-17, 12:35 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke

Brolly

• blank Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-08-17, 14:09 »
25 też mamy turniej jak co tydzień.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-08-19, 11:45 »
Dotarcie do Gryfa zajmuje mi 7 minut. Do Blue City około godziny, dodatkowo nie mam bezpośredniego połączenia, więc albo przesiadki i czekanie na autobusy, albo musiałbym jechać samochodem, a wątpię aby organizatorzy turnieju zwrócili mi za wachę.
Jeździć na turnieje gdzie bądź mogłem jak byłem studiującym szczawikiem teraz mój wolny czas jest bardzo limitowany i bardzo cenny i te 2h na dojazd w tą i z powrotem wolę spędzić grając w lokalnym sklepie.
Nawet gdyby nie było turnieju w Gryfie w tym samym czasie i tak nie pojawiłbym się w blue city z tego samego powodu 2h dojazdów spowodują że spędziłbym ten wolny czas z kobietą, czy przy kompie, nie w autobusie.

Nie mniej w Gryfie zagraliśmy turniej w 4 osoby. Każdy z każdym bez limitu czasowego.

1. Ja : Phoenix LoR Military : 3 - 0 : 9 pkt
2. Brolly : Scorpion Ninja Military : 2 - 1 : 6pkt
3. Mateusz : Unicorn BM Switch : 1 - 2 : 3 pkt
4. Bercik : Dragon Monk Military : 0 - 3 : 0 pkt

1st match: vs Bercik
2 tura Kojiro z Kudome via Yojimbo's Duty, z podczepionym Strength of Tsunami i Dragon's favor rozpoczyna zwiedzanie wrażych prowincji. Dołącza do niego Shunsuko z Masteringiem kopiującym Strength. Próby nawiązania walki za strony mnichów spotkały się z near miss. 4 rundy i nie ma smoka.

2nd match: vs Brolly
Bez blitz ręki na starcie więc normalny gold production i zaczynamy attrition war. Wymieniamy się prowincjami grając obaj z trzech, jednak ja mam retribution i ocalenie prowincji pozbawia go ręki, ja zaś mam peddlera i ToGT. Więc od tego momentu jest już z górki. Scorpion has been defeated.

3rd match: vs Mateusz
Po początkowym blitz do 3 wchodzimy w fazę długotrwałej wyniszczającej walki pozycyjnej, jednak ja mam Shiba's Guidance, GoTS, peddlera i ToGT, on mało draw i pomimo pozornie niekończącej się fali zmniejszeń Force moich Shugenja zdobywam powoli przewagę. W końcu przebijam się skutecznym Retribution, popartym w następnej rundzie all wjazdem z dwoma Sansesuke, zostawijąc wroga na jednej prowincji. Zaczyna się bronić i dobija błyskawicznie do 37 honoru, ale ostatecznie dobieram wszystkie Tsunami i Mastering i wobec tej potęgi przeciwnik się zwija.     

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-08-19, 12:42 »
Dotarcie do Gryfa zajmuje mi 7 minut. Do Blue City około godziny, dodatkowo nie mam bezpośredniego połączenia, więc albo przesiadki i czekanie na autobusy, albo musiałbym jechać samochodem, a wątpię aby organizatorzy turnieju zwrócili mi za wachę.
Jeździć na turnieje gdzie bądź mogłem jak byłem studiującym szczawikiem teraz mój wolny czas jest bardzo limitowany i bardzo cenny i te 2h na dojazd w tą i z powrotem wolę spędzić grając w lokalnym sklepie.
Nawet gdyby nie było turnieju w Gryfie w tym samym czasie i tak nie pojawiłbym się w blue city z tego samego powodu 2h dojazdów spowodują że spędziłbym ten wolny czas z kobietą, czy przy kompie, nie w autobusie.

Generalnie... gratuluje podejścia.
Granie we cztery osoby w lokalnym, zamkniętym środowisku na pewno dostarczy Wam rozrywki na długo...
W każdym razie bawcie się dobrze.

No nic, mam nadzieję, że pomimo osób o podobnym podejściu uda się zintegrować stołeczne środowisko.
Mam nadzieję, że raz na miesiąc uda się zorganizować turniej na 15 -20 uczestników.
Pewnie jeszcze chwilę to potrwa (trzeba pokonać kilka trudności), ale moim zdaniem w końcu się uda.
W innym wypadku Legenda jako karcianka potrwa sezon, może dwa (już to przerabialiśmy).
Potem ludzie rozejdą się po innych kanciarkach/komputerach/kobietach (niepotrzebne skreslić).
Hitomi Monroouke

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-08-19, 12:47 »
Ja mam do gryfa jakieś 2g jazdy, do pozostałych sklepów również.
I jakoś jadę sobie.
Dla porównania do skajpa i Egg Of PanKu mam jakieś 30 s :)
Polecam odwiedzać inne sklepy choćby żeby spróbować pograć w innym środowisku.

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-08-19, 13:01 »

Zamiast biadolić wystarczyłoby zabrać tych 3-4 kolegów z którymi grasz i zawieźć samochodem do np. Blue City. Wacha po podzieleniu na 4-5 osób wyszła by taniej niż bilet autobusowy (no i oczywiście byłoby o wiele szybciej). Wątpię czy wyszło by więcej niż jakieś 3-4 zł na głowę. Wystarczy myśleć pozytywnie, a rozwiązanie zwykle się znajdzie.

elendil

• Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-08-19, 13:15 »

hahahaha! o tym właśnie pisałem w poprzednich postach :)
całą tę wypowiedź można streścić jednym zdaniem:
"teraz jestem starym rozleniwionym koniem, ruszenie dupy 100 metrów poza moje mieszkanie jest zbyt energochłonne i skomplikowane logistycznie żeby mi się chciało"
pozwoliłem sobie pogrubić rewelacyjną wypowiedź świadczącą o tej mentalności :) gratulacje :]

cóż...
jeśli miałby Łaskawiec pojawić się na pogrywki gdzieś dalej i stękać, to lepiej niech gra z dwoma kumplami....
mniej fenoli do koryta (fenolskich kart) również :)

PS. zdarza mi się jechać dłużej niż godzinę by pograć od czasu do czasu z różnymi ludźmi, spotkać stare mordy, napić kulturnie z nimi przy partyjce, bo jak wiadomo, nie samą kobietą i komputerem człowiek żyje....

zdravim!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-08-19, 13:21 »

hahahaha! o tym właśnie pisałem w poprzednich postach :)
całą tę wypowiedź można streścić jednym zdaniem:
"teraz jestem starym rozleniwionym koniem, ruszenie dupy 100 metrów poza moje mieszkanie jest zbyt energochłonne i skomplikowane logistycznie żeby mi się chciało"
pozwoliłem sobie pogrubić rewelacyjną wypowiedź świadczącą o tej mentalności :) gratulacje :]

cóż...
jeśli miałby Łaskawiec pojawić się na pogrywki gdzieś dalej i stękać, to lepiej niech gra z dwoma kumplami....
mniej fenoli do koryta (fenolskich kart) również :)

PS. zdarza mi się jechać dłużej niż godzinę by pograć od czasu do czasu z różnymi ludźmi, spotkać stare mordy, napić kulturnie z nimi przy partyjce, bo jak wiadomo, nie samą kobietą i komputerem człowiek żyje....

zdravim!

No cóż,
elendil jak to elendil, skomentował w swoim stylu ;)
Ostro, nieco brutalnie, ale... w sumie celnie   :-[
Hitomi Monroouke

elendil

• Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-08-19, 13:37 »
za stary już jestem na niańczenie ludzi Tara :)
tym bardziej jak czytam o jakże drogocennym czasie Jaśnie Hrabiego...
wiadomo... my przecież, studenckie szczawiki, czasu tego mamy w bród :)