Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
A propos przyspieszania erraty - skoro to jest turniej w pełni legalny pod patronatem aeg-a to chyba musicie się trzymać regulaminu? Żeby nie było takiej sytuacji, że ktoś z zagranicy przyjedzie i powie, że on gra wg starych zasad bo nowe dopiero wchodzą za parę dni. Jak się wkurzy to może to przecież zgłosić do aeg-a i organizatorzy mogą mieć z lekka przejebane. Skoro respektujemy zasady aeg-a to wszystkie, a nie tylko te które nam odpowiadają.Jak tak legalizujecie to czy możecie przyspieszyć też SoD-a i najnowszego Gencon pack-a? Jak już macie gdzieś zasady aeg-a to na maksa.
Po przespaniu sie z problemem erraty i rozmowie z kilkoma osobami, dla ktorych litera prawa jest wazna rzecza postanowilem , że zamiast twardo stac na strazy erraty, ktora nie jest jeszcze legalna wg AEG(ale bedzie legalna na worldsach - taki absurd polegajacy na 30 dniowej zwyczejowej erracie, nie przestrzegany przez sam AEG) zwroce sie z prosba do graczy, ktorzy zamierzaja pojawic sie na turnieju, zeby grali stosujac sie do niej pomimo jej nie obowiazywania. Nie sadze zeby dla kogokolwiek stanowilo to wielki problem , skoro i tak za kilka dni trzeba bedzie zmieniac deki na te legalne, ale jesli dla kogos stanowiloby to powazne ograniczenie to prosilbym taka osobe, o ile dokonala przedplaty o kontakt a ja zwroce pieniadze za przedplate. Nie chcialbym zeby takie osoby o ile jakiekolwiek sa (do tej pory nic mi nie wiadomo o takowych) poczuly sie oszukane czy tez wystrychniete na dudka. Wiec w dobrej wierze i zgodnie z duchem a nie litera, prosze graczy by stosowali sie do erraty, a tych dla ktorych stanowiloby to problem, poprosze o dzielne kibicowanie tym ktorzy na turnieju graja. Mam nadzieje, ze udalo mi sie zaadresowac problem w sposob wlasciwy i jednoznaczny i ze nie bedzie zadnych osob ktore poczuly sie skrzywdzone z tego powodu. pnphorror
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Ale o co Wam dalej chodzi? nikt się nie złoży na Low Market ani na KL bo w pierwszym poście jak byk stoi, że erratum obowiązywać będzie. A komu się to nie podoba grać nie musi, może sobie przyjechać i pokibicować jeśli taka jego wola albo zostać w domu i płakać w poduszkę.
Cytat: Jar Jar w 2012-09-19, 12:18Ale o co Wam dalej chodzi? nikt się nie złoży na Low Market ani na KL bo w pierwszym poście jak byk stoi, że erratum obowiązywać będzie. A komu się to nie podoba grać nie musi, może sobie przyjechać i pokibicować jeśli taka jego wola albo zostać w domu i płakać w poduszkę.Chodzi o to, ze jak przyjedzie jakis niespodziewany burzyciel z zagranicy z czyms zbanowanym, zabroni mu sie tym czyms grac i ow gosc szepnie slowko np. na forum AEG to ten WC moze byc ostatnim w Szczecinie. Jak na razie to sa wewnetrzne, polskie ustalenia, nigdzie na zew. Informacja o dzialajacej erracie nie poszla, wiec nie ma klopotu. Ryzyko jednak jest.
Uzupełnienie : jakie promki się legalizują "na Barcelonę" ? Nie widzę żadnych wrześniowych czy październikowych na L5R...