Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Tak szczerze mówiąc to l5r z MtG mogłoby ściągnąć brak promosów
Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. Który może być naprawdę sympatyczny.
jakby fixety i promki, były z alt. art to i tak bym przychodził na turnieje.Wszak Wizardzi jak coś wypuszcza z alt artem, to albo i przepiękne, albo jest warte kupę kasy. Często i jedno i drugie.Ci z AEGa może i maja jakiś pomysł, ale zero przedsiębiorczości, ani znajomości rynku.Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. Który może być naprawdę sympatyczny.
Cytat: Matsushiro w 2012-08-30, 11:21Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. Który może być naprawdę sympatyczny.Z serii bogowie markietinga.Gratuluję. Poleciłeś komuś grę która może być interesująca porównując ją do tej która jest interesująca. Z tego co wiem cena nie jest najważniejszą cechą produktu na którą zwraca uwagę kupujący.Z takim podejściem na pewno nasza liczebność będzie się zwiększać. Jeszcze raz gratuluję!
Cytat: kempy w 2012-08-30, 11:26Cytat: Matsushiro w 2012-08-30, 11:21Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. Który może być naprawdę sympatyczny.Z serii bogowie markietinga.Gratuluję. Poleciłeś komuś grę która może być interesująca porównując ją do tej która jest interesująca. Z tego co wiem cena nie jest najważniejszą cechą produktu na którą zwraca uwagę kupujący.Z takim podejściem na pewno nasza liczebność będzie się zwiększać. Jeszcze raz gratuluję!No dla niektórych cena jest dosyć dużym wyznacznikiem, Net Runner kiedyś był rewelacyjny, i ten znajomy zna tę grę, dlatego też zaleciłem mu ją.A obecny koszt wejścia do L5R jest dosyć spory tak szczerze mówiąc. A całe to zamieszanie jest spowodowane TSE. Dobrze ze chociaż premiera SoD jest przesunięta do przodu
No dla niektórych cena jest dosyć dużym wyznacznikiem, Net Runner kiedyś był rewelacyjny, i ten znajomy zna tę grę, dlatego też zaleciłem mu ją.A obecny koszt wejścia do L5R jest dosyć spory tak szczerze mówiąc. A całe to zamieszanie jest spowodowane TSE. Dobrze ze chociaż premiera SoD jest przesunięta do przodu
Cytat: Matsushiro w 2012-08-30, 12:06No dla niektórych cena jest dosyć dużym wyznacznikiem, Net Runner kiedyś był rewelacyjny, i ten znajomy zna tę grę, dlatego też zaleciłem mu ją.A obecny koszt wejścia do L5R jest dosyć spory tak szczerze mówiąc. A całe to zamieszanie jest spowodowane TSE. Dobrze ze chociaż premiera SoD jest przesunięta do przodu a tak przy okazji to nie wiadomo jak cenowo wychodzić bedzie netrunner bo np zeby miec wszystkie karty z core setu to trzeba kupic 3x podstawkę
jak to drogie promki?ja na promki prawie nic nie wydaje pack świateczny i pojawianie sie na turniejach to tyle co robie pozatym że 90% promek i tak nie mieści sie w dekach zestawy fixowane też nie są wcale takie drogie jak sie kupi w pare osób my kupilismy 2 sety na 3 osoby (Shadow embrace) ale równie dobrze mogliśmy wiąść jeden bo nie pokrywa sie nam zadna karta a w trójke mamy zlożene chyba z 9 różnych deków.FL jest bardziej potrzebny ale można grac bez niego a im dalej w edycje tym więcej zamienników dla tych kart jest
Wczoraj grałem z nowym w BB - ekipa złożyła mu deck na smoczych kensaiach za ok. 200zł. Brakuje mu tam tylko chyba Cursed Relic (do pominięcia), Creating Order, A Brave New World i Traveling Peddler (to akurat błąd w sztuce, do skompletowania na dniach) z kart muszęichmieć (tm). I jest śmigający, bardzo dobry turniejowy deck. Jak ktoś lubi smoki oczywiście. Można się tak przerzucać argumentami na koszty w nieskończoność.
Szczerze mówiąc natłok promosów jest przygniatający - przydałaby się jakaś rozpiska na jaki event jaką promkę oferuje, bo nie ogarniam tej kuwety - prelease, lev1/5/10/15, itp. itd.
Walec - Nutrunner będzie wydawany przez FFG, więc będzie LCG a nie CCG, kupujesz zestaw, masz wszystko po 3 sztuki... więc jeśli cenowo będzie to porównywalne z ich innymi LCG tej firmy to będą to grosze w porównaniu z tym co wkładasz w Legendę...