Autor Wątek: problem kart promo, a zycie wewnetrzne bakterii coli  (Przeczytany 8917 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
Tak szczerze mówiąc to l5r z MtG mogłoby ściągnąć brak promosów oraz fixów. Oraz regularne wychodzenie dodatków, a nie to co teraz :(
I już byłoby okej.
Dzięki temu każdy mógłby w nią grać, a tak to tylko dla wybrańców :(

Ale wracając do kiłordów to AEG już nie wypuszcza flufowych kiłordów, a tym bardziej na promosowej broni :D

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
problem kart promo, a zycie wewnetrzne bakterii coli
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-08-30, 00:43 »
Tak szczerze mówiąc to l5r z MtG mogłoby ściągnąć brak promosów

AEG ma taki pomysł na grę, że promosy mają ściągać ludzi na turnieje tj. dać zarobić Stronghold Store / TO a w dalszej kolejności im samym (Promo paczki w sklepie).
« Ostatnia zmiana: 2012-08-30, 00:45 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-08-30, 08:40 »
Nikt nie broni AEGowi robić promosów FULL BLEED czy alternate art. "Inna" Barleyka cieszyła się ogromną popularnością. W WOWie część promek to standardowe karty w innym wydaniu. AEG zamiast tego stawia na megauberpromosy - tak jakby uważał, że tylko takie karty przyciągną graczy. Zapominając jednocześnie, że sam np. wprowadził koku, które spokojnie mogłoby się stać nagrodą turniejową...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-08-30, 10:03 »
Mocno się zgadzam.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-08-30, 10:15 »
Właśnie. Czy ktoś w ogóle podrzucił AEG pomysł nagradzania zwycięzcy sankcjonowanych (zgłoszonych/przyznanych) turniejów właśnie też w koku? Bo może była taka dyskusja i mi gdzieś umknęła?

Co do promek, to nie możecie przyznać, że niektóre z nich robią całe turnieje (frekwencyjnie)?

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-08-30, 11:21 »
jakby fixety i promki, były z alt. art to i tak bym przychodził na turnieje.
Wszak Wizardzi jak coś wypuszcza z alt artem, to albo i przepiękne, albo jest warte kupę kasy. Często i jedno i drugie.
Ci z AEGa może i maja jakiś pomysł, ale zero przedsiębiorczości, ani znajomości rynku.
Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. 
Który może być naprawdę sympatyczny.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-08-30, 11:26 »
Ostatnio dzwonił do mnie znajomy i pytał czy warto wejść do L5R, odradziłem mu to, ze względu na koszty fixów i promek, zaleciłem NetRunner'a. 

Z serii bogowie markietinga.

Gratuluję. Poleciłeś komuś grę która może być interesująca porównując ją do tej która jest interesująca. Z tego co wiem cena nie jest najważniejszą cechą produktu na którą zwraca uwagę kupujący.

Z takim podejściem na pewno nasza liczebność będzie się zwiększać. Jeszcze raz gratuluję!
« Ostatnia zmiana: 2012-08-30, 11:31 by kempy »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-08-30, 11:47 »
jakby fixety i promki, były z alt. art to i tak bym przychodził na turnieje.
Wszak Wizardzi jak coś wypuszcza z alt artem, to albo i przepiękne, albo jest warte kupę kasy. Często i jedno i drugie.
Ci z AEGa może i maja jakiś pomysł, ale zero przedsiębiorczości, ani znajomości rynku.
jak to drogie promki?
ja na promki prawie nic nie wydaje pack świateczny i pojawianie sie na turniejach to tyle co robie pozatym że 90% promek i tak nie mieści sie w dekach
zestawy fixowane też nie są wcale takie drogie jak sie kupi w pare osób my kupilismy 2 sety na 3 osoby (Shadow embrace) ale równie dobrze mogliśmy wiąść jeden bo nie pokrywa sie nam zadna karta a w trójke mamy zlożene chyba z 9 różnych deków.
FL jest bardziej potrzebny ale można grac bez niego a im dalej w edycje tym więcej zamienników dla tych kart jest
Walec

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-08-30, 12:06 »

Gratuluję. Poleciłeś komuś grę która może być interesująca porównując ją do tej która jest interesująca. Z tego co wiem cena nie jest najważniejszą cechą produktu na którą zwraca uwagę kupujący.

Z takim podejściem na pewno nasza liczebność będzie się zwiększać. Jeszcze raz gratuluję!

No dla niektórych cena jest dosyć dużym wyznacznikiem, Net Runner kiedyś był rewelacyjny, i ten znajomy zna tę grę, dlatego też zaleciłem mu ją.
A obecny koszt wejścia do L5R jest dosyć spory tak szczerze mówiąc. A całe to zamieszanie jest spowodowane TSE. Dobrze ze chociaż premiera SoD jest przesunięta do przodu :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-08-30, 12:09 »

No dla niektórych cena jest dosyć dużym wyznacznikiem, Net Runner kiedyś był rewelacyjny, i ten znajomy zna tę grę, dlatego też zaleciłem mu ją.
A obecny koszt wejścia do L5R jest dosyć spory tak szczerze mówiąc. A całe to zamieszanie jest spowodowane TSE. Dobrze ze chociaż premiera SoD jest przesunięta do przodu :)

Zakładam, że wiesz, że akurat dla niego cena jest najważniejsza. A czy zagrał chociaż jakąś grę czy dwie? Czy pasują mu klimaty orientalne (a może)? I tak dalej, i tak dalej. Najgorsze to tak odpuszczać na starcie już.

Wczoraj grałem z nowym w BB - ekipa złożyła mu deck na smoczych kensaiach za ok. 200zł. Brakuje mu tam tylko chyba Cursed Relic (do pominięcia), Creating Order, A Brave New World  i Traveling Peddler (to akurat błąd w sztuce, do skompletowania na dniach) z kart muszęichmieć (tm). I jest śmigający, bardzo dobry turniejowy deck. Jak ktoś lubi smoki oczywiście. Można się tak przerzucać argumentami na koszty w nieskończoność.
« Ostatnia zmiana: 2012-08-30, 12:14 by kempy »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-08-30, 13:11 »

a tak przy okazji to nie wiadomo jak cenowo wychodzić bedzie netrunner bo np zeby miec wszystkie karty z core setu to trzeba kupic 3x podstawkę
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-08-30, 13:45 »

a tak przy okazji to nie wiadomo jak cenowo wychodzić bedzie netrunner bo np zeby miec wszystkie karty z core setu to trzeba kupic 3x podstawkę

I co gorsza - czy gra nie zniknie bo będzie za mało przystępna. Przecież pomimo swojej grywalności i megawydawcy (WotC) już raz upadła, aye?

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-08-30, 13:53 »

z tego co wiem to wizardzi ją zamkneli by nie zagrałała mtg
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-08-30, 15:51 »
jak to drogie promki?
ja na promki prawie nic nie wydaje pack świateczny i pojawianie sie na turniejach to tyle co robie pozatym że 90% promek i tak nie mieści sie w dekach
zestawy fixowane też nie są wcale takie drogie jak sie kupi w pare osób my kupilismy 2 sety na 3 osoby (Shadow embrace) ale równie dobrze mogliśmy wiąść jeden bo nie pokrywa sie nam zadna karta a w trójke mamy zlożene chyba z 9 różnych deków.
FL jest bardziej potrzebny ale można grac bez niego a im dalej w edycje tym więcej zamienników dla tych kart jest

w zasadzie nic dodac nic ujac.
kupilem seta z wszystkimi clanami, we 3 osoby wzielismy 4 clan packi i podzielilismy sie kartami bez wiekszych zgrzytow. reszta clan packow poszla na pniu mniejszajac realnie koszta zakupu.
wczesniej 2FL na 3 osoby. i wszyscy wszystko maja.  (z dodatkowym GoD bylaby juz pelnia szczescia).

i prawde powiedziawszy spokojnie mozna poskladac deck bez w/w (postaci nie licze- minimalne zaangazowanie i po prostu sie je ma). w lwie mam juz kilka rozwiazan w kazdym decku i pare mniej wiecej rownowaznych deckow (co z mojego punktu widzenia jest znaczacym plusem w stosunku do CE)

Wczoraj grałem z nowym w BB - ekipa złożyła mu deck na smoczych kensaiach za ok. 200zł. Brakuje mu tam tylko chyba Cursed Relic (do pominięcia), Creating Order, A Brave New World  i Traveling Peddler (to akurat błąd w sztuce, do skompletowania na dniach) z kart muszęichmieć (tm). I jest śmigający, bardzo dobry turniejowy deck. Jak ktoś lubi smoki oczywiście. Można się tak przerzucać argumentami na koszty w nieskończoność.

policze mniej wiecej ile kosztuje grywalny deck na wrozkach/scoutach/paragonach.
ale mam wrazenie ze daloby sie zmiescic w 300zl/szt
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-08-30, 16:53 »
Jest cała wuchta decków za 200-300 zł. Problem polega na tym, że jak się chce fajnie pobawić, to trzeba sobie zmontować całą serię części zamiennych, bo ten deck już za jeden dodatek może przestać być taki fajny. Pomijam już fakt, że cała radocha w tym, żeby sobie składać różne decki, na różne okazje.

Z tym że uczciwie mówiąc, od długiego czasu najlepsze wyniki kręcę maidenkami, których trzon od FLa pozostaje praktycznie niezmienialny....
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: problem kart promo, a zycie wewnetrzne bakterii coli
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-08-30, 17:09 »
sie uprasza piszacych o pisanie na temat kart promo tutaj

admin

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-08-30, 17:30 »
Szczerze mówiąc natłok promosów jest przygniatający - przydałaby się jakaś rozpiska na jaki event jaką promkę oferuje, bo nie ogarniam tej kuwety - prelease, lev1/5/10/15, itp. itd.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-08-30, 23:13 »
Szczerze mówiąc natłok promosów jest przygniatający - przydałaby się jakaś rozpiska na jaki event jaką promkę oferuje, bo nie ogarniam tej kuwety - prelease, lev1/5/10/15, itp. itd.

W domyśle Kempy zrób rozpiskę ? :P

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-08-30, 23:13 »
fakt, polityka AEG w kwestii promek jest zniechęcająca do zagłębiania się w karciankę.. do promek zaliczam też zestawy typu 1000 years of darkness czy FL... - jako zestawy dodatkowe...

Walec - Nutrunner będzie wydawany przez FFG, więc będzie LCG a nie CCG,  kupujesz zestaw, masz wszystko po 3 sztuki... więc jeśli cenowo będzie to porównywalne z ich innymi LCG tej firmy to będą to grosze w porównaniu z tym co wkładasz w Legendę...

Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-08-30, 23:44 »
Walec - Nutrunner będzie wydawany przez FFG, więc będzie LCG a nie CCG,  kupujesz zestaw, masz wszystko po 3 sztuki... więc jeśli cenowo będzie to porównywalne z ich innymi LCG tej firmy to będą to grosze w porównaniu z tym co wkładasz w Legendę...

Elendil zamiast mądrkować przeglądnij zawartość podstawki do Netrunnera.

Co to znaczy "grosze"?