Autor Wątek: Turniej L5R Gryf- Warszawa 22.09.2012r  (Przeczytany 3357 razy)

Brolly

• blank Personality
Turniej L5R Gryf- Warszawa 22.09.2012r
« dnia: 2012-09-14, 20:34 »
Chciałbym zaprosić na kolejny Turniej L5R.

Format: Construct EE
Data: 22.09.2012r
Zapisy: 11:00
Start: 11.30
Limit miejsc: 32
Organizator: Sklep Gryf
Miejsce: Nutki 1a
Kontakt: tel. 22 603 448 146

Wpisowe: 15 zł
Nagrody:
(pula boosterów, ustalana jest na miejscu)
Redraft + 1 miejsce 3 x Den of Iniquity.

Sklep jest czynny od godziny 11 rano, do około 20. Najczęściej jednak do ostatniego klienta.

W przypadku jakichkolwiek pytań, proszę kontaktować się PM lub Tel.603 448 146.
« Ostatnia zmiana: 2012-09-14, 20:42 by Brolly »

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Turniej L5R Gryf- Warszawa 22.09.2012r
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-09-18, 10:13 »
Wpadajcie potestować decki przed worldsami (chyba ostatni - albo przedostatni - turniej w Wawce bez SoD) ;-)
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

AgraveiN

• blank Personality
  • Warsaw Community
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-09-19, 01:06 »
22go jest fajny turniej w Bydzi
ja planuje tam pojechac autkiem wiec pewnie mnie nie bedzie
A.//

PS. kiedy bedize u nas draft FL? nie 22go wlasnie?
Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-09-19, 11:08 »
ciężko powiedzieć, czy w ogóle będzie u nas ten draft. Ogromna większość ma już karty z FL, w przeciwieństwie do właściciela tego FL "do drafta". :) Z tego co wiem, zastanawiał się nad opcjonalnym wykorzystaniem tego seta. ;) Po drugie niebawem wchodzi SoD, który pozwoli na obejście konieczności posiadania mnóstwa kart w FL w wielu deckach. Ostateczna decyzja należy do niego.
Zagramy po prostu tak czy siak pre i Hunt for The Dark Naga (lvl 1), a kolejny duży turniej z nagrodami specjalnymi szykujemy na grudzień
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-09-19, 16:51 »
Po drugie niebawem wchodzi SoD, który pozwoli na obejście konieczności posiadania mnóstwa kart w FL w wielu deckach.
Ciekawe jakie karty masz na myśli bo ja, dla siebie, nie widzę za wiele alternatyw w SoD-zie. Poza tym nie zgodzę się z opinią, że większość osób już ma z FL-a wszystko co potrzebuje. Sam znam co najmniej 5 osób z których każda chętnie zasyciłaby kilkanaście kart z FL-a. W związku z tym jestem jak najbardziej "za" turniejem z draftem FL-owym.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-09-19, 21:23 »
Po drugie niebawem wchodzi SoD, który pozwoli na obejście konieczności posiadania mnóstwa kart w FL w wielu deckach.
Ciekawe jakie karty masz na myśli
A weźmy takich smoczych kensajów. W Fate 2 karty z FL, w Dynasty 5 (plus bk i bambusy). Łącznie poniżej 10%. Smocze monki - odpowiednio 6 i 4. SoD legal, rzecz jasna. Z tego, co było pisane w previewsach, sporo ludzi postrzega SoD podobnie - jako alterrnatywę dla FL.
Jeśli jest zapotrzebowanie na karty, nie mam nic przeciw redraftowi. Sprawa leży w gestii właściciela seta, bo to tak naprawdę byłby jego turniej. Mam nadzieję, że do piątku dowiem się, czy dojdzie do skutku, czy nie. Jeśli tak, to pewnie w okolicach połowy / drugiej połowy pażdziernika.
Poza tym po Twojej skuteczności w Lucidzie nie było widać w Twoim decku braku jakichkolwiek kart ;) :P
« Ostatnia zmiana: 2012-09-19, 21:49 by Zapasnik »

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-09-19, 22:51 »
Ciekawe jakie karty masz na myśli
A weźmy takich smoczych kensajów. W Fate 2 karty z FL, w Dynasty 5 (plus bk i bambusy). Łącznie poniżej 10%. Smocze monki - odpowiednio 6 i 4. SoD legal, rzecz jasna. Z tego, co było pisane w previewsach, sporo ludzi postrzega SoD podobnie - jako alterrnatywę dla FL.
Jeśli jest zapotrzebowanie na karty, nie mam nic przeciw redraftowi. Sprawa leży w gestii właściciela seta, bo to tak naprawdę byłby jego turniej. Mam nadzieję, że do piątku dowiem się, czy dojdzie do skutku, czy nie. Jeśli tak, to pewnie w okolicach połowy / drugiej połowy pażdziernika.
Poza tym po Twojej skuteczności w Lucidzie nie było widać w Twoim decku braku jakichkolwiek kart ;) :P
Nie podajesz dokładnych przykładów więc nie bardzo mogę się odnieść. Poza tym jak dla mnie alternatywa oznacza zamiennik więc jakie są w SoD zamienniki dla np. Creating Order, Game of Dice, Greatful Reward, Sundering Strike, Yojimbo's Duty, Ageless Shrine, BK exp czy Bamboo exp? A to tylko te których sam używam w moich pajęczych i koniowych dekach. Inne klany znajdą pewnie jeszcze inne karty "must have".
Co do moich kart - nie napisałem, że to mi brakuje coś z FL-a. Chyba nie myślałeś, że występuję w 5 osobach ;) .
Oczywiście nie będę nikogo zmuszał do oddania jego seta. Nie będzie chciał go draftować - jego wybór. Wykazałem tylko, że wbrew Twojej opinii wielu graczy nie ma jeszcze kart z FL-a i jestem pewien, że taki turniej będzie się cieszył dużym powodzeniem. Ja zagrałbym na nim właśnie dlatego, żeby wydraftować coś użytecznego i wspomóc znajomych. Dla mnie pozostałby fun z grania, picia, gadania, podziwiania kelnerek, przedszkolanek i innych atrakcji. Taki dodatkowy bonus, hehe.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-09-19, 23:49 »
Nie podajesz dokładnych przykładów więc nie bardzo mogę się odnieść. Poza tym jak dla mnie alternatywa oznacza zamiennik więc jakie są w SoD zamienniki dla np. Creating Order, Game of Dice, Greatful Reward, Sundering Strike, Yojimbo's Duty, Ageless Shrine, BK exp czy Bamboo exp? A to tylko te których sam używam w moich pajęczych i koniowych dekach. Inne klany znajdą pewnie jeszcze inne karty "must have".
Wiadomo, że mowa nie o Creating Order czy Game of Dice (a na pewno nie o BK exp czy Bambusach). Zamienniki będą różne w przypadku różnych decków, np. mi wpadła nowa klamka za Cursed Relic'a, nie duplikuje bynajmniej jego abilek, ale bardziej pasuje do decka, bo daje keyword kensai, a tym samym przy dociągu i grzebaniu w Fate, jakie oferuje ten deck, mogę zaeksperymentować z jednym czy dwoma Smokami nie-kensajami (np. Noboru). Wpadł np. Houken exp za jednego Yamazakiego, wyprost + dojazd i klanowa postać + 2 Yamazakich to dla mnie lepszy deal niż 3 Yamazakich. Wypadły 2 Sunderingi, bo klamka Black Dragona daje mi możliwość zniszczenia całego unita, o ile nie ma followerów, i nie muszę go skubać attach po attachu jak dotąd (a on będzie przyczepiał spell po spellu, jeśli któremuś z nas wyskoczy Shogun ;) ). Do wielokrotnego jej użycia jest Again! (który z kolei u mnie śmiga lepiej niż Yojimbo's Duty).
Parę decktypów SoD zmusił też do potężnej przebudowy (np paragoni Skorpa). Jeśli ktoś gra w decku Greatful Reward, to prawdopodobnie nie ma dla niego lepszej karty w SoD, ale SoD otworzył po prostu wiele możliwości pobawienia się deckiem.
« Ostatnia zmiana: 2012-09-19, 23:54 by Zapasnik »

AgraveiN

• blank Personality
  • Warsaw Community
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-09-20, 00:00 »
Zwał jak zwał FL nigdy mało;)
bo nie wiem czy do Bydzi jechac w sobote czy po prostu zasilac pule w Gryfie...
A.//
Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-09-20, 00:08 »
jak będą rozdawać Fudo i weźmiesz mi jednego, to jedź ;)
A na poważnie, redraftu FL w sobotę nie damy rady zrobić, za mało czasu żeby rozpuścić info po zaprzyjaźnionych społecznościach z innych miast... i pewnie nawet z Wawy ten i ów by się wkurzył, że tak późno dajemy znać. Ale można się ugadać wtedy na jakiś termin, napisałem do właściciela FL, wie już, że sprawa jest pilna ;)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-09-20, 11:37 »
Redraft będzie, są już ustalenia wstępne. Ze względu na to, że 29.09 do Szczecina jedzie sporo ludzi z Wawki, proponowany termin to 6 października, wpisujcie swoje za, a nawet przeciw.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-09-20, 11:42 »
Tylko pamiętajcie, że do rozegrania jest w tym okresie turniej pre SoD i Lvl 1 Event
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-09-20, 11:55 »
pre mieliśmy grać 13, może lvl 1 dać 6-go z redraftem? bo to prawie deadline dla lvl 1.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-09-20, 12:08 »
To juz by trzeba ogłosić i zobaczyć ile ludzi pisałoby się na oba eventy z uwagi na kasę...

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-09-20, 12:52 »
Są już ogłoszone.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-09-21, 23:32 »
Jakieś choróbsko mnie dopadło. Nie będzie mnie niestety...