Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
A, B i C) Jak chcesz zacząć wałować, zacznij od starannego poznania przedmiotu wałowania, a nie przeczytaj dwa słówka i ciesz się z comba
Cytat: sejmitar w 2012-11-14, 04:02A, B i C) Jak chcesz zacząć wałować, zacznij od starannego poznania przedmiotu wałowania, a nie przeczytaj dwa słówka i ciesz się z combaDo czego bijesz? Coś źle przeczytałem? A z "wałowaniem" sobie daruj. Chce poznać zasady po mieliśmy podobne sytuacje i nie byliśmy pewni jak rozwiązać.
Cytat: TomaK w 2012-11-14, 16:08Cytat: sejmitar w 2012-11-14, 04:02A, B i C) Jak chcesz zacząć wałować, zacznij od starannego poznania przedmiotu wałowania, a nie przeczytaj dwa słówka i ciesz się z combaDo czego bijesz? Coś źle przeczytałem? A z "wałowaniem" sobie daruj. Chce poznać zasady po mieliśmy podobne sytuacje i nie byliśmy pewni jak rozwiązać.Generalnie w legendzie inaczej niż w Magicu, wszelakie przekierowania muszą być legalne przed przekierowaniem (a także wszelakie przekierowania definiują kiedy mogą być użyte, np. Ryoshun's Guidance dotyczy każdej karty, a Benten's Blessing tylko postaci). Poza tym zasada lokacji mówi, że dana akcja musi celować w cel w danej lokacji, być peformowana w danej lokacji i potrzebujesz co najmniej jednego unitu w danej lokacji - chyba, że karta mówi inaczej i nie dotyczy to kart wrzucajacych unit do bitwy, bo one tworzą prezencje i spełniają zasadę lokacji.
Dzięki jeszcze tylko dla pewności - zasada lokacji dotyczy jedynie akcji Battle, czy też np. Reakcji?[/url]
trzeba zaczac od czytania kart na "przekierowaniach" zwykle pisze kiedy mozna ich uzywac oraz ze cel musi byc legalny. sa reakcje ktore powoduja ze akcja przeciwnika idzie w piach.
in champion in court mozesz zagrac na dowolnego yojimbo na dowolnej lokacji jezeli przeciwnik spelni warunek (czyli zabije wrozke badz courtiera)
Tylko BA.
Cytat: quas w 2012-11-16, 08:06trzeba zaczac od czytania kart na "przekierowaniach" zwykle pisze kiedy mozna ich uzywac oraz ze cel musi byc legalny. sa reakcje ktore powoduja ze akcja przeciwnika idzie w piach.chodzi mi o zasady ogolne, a nie szczegolowe, a to ze warunki zmieniaja sie z karty na karte to oczywiste. Plus zamieszanie zrobiło to, że 'if legal' jest w efektach a nie w kosztach wpisane.