Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Jestem szczerze ciekawy multiplacka, jak to wygląda.Ashigaru tez mogło by być, śmieszne decki wyjdą.A czy możesz jeszcze wyjaśnić co to jest format Oni?
@zapasnik. To są jakieś lokalne odmiany.Od kilku lat na naszych kotei dwu lub trzygłowy Oni to nic innego jak system gry w którym po jednej stronie staje x graczy (x = ilość głów) i każdy z nich rozgrywa pojedyńczą grę z wybranym przeciwnikiem. Pary walczących ze sobą głów wybierane są naprzemiennie - i oczywiście wygrywa Oni, którego zwycięskich głów w danym meczu jest więcej.
w wersji, którą mi opisał MasaYa, to był po prostu pojedynek drużynowy. Zresztą pisał też o tym bardziej szczegółowo na forum parę miesięcy temu, jak znajdę linka, dokleję.
W WoH też bym chętnie zagrał (nie miałem jak dotąd okazji), jednak biorąc pod uwagę to, co powyżej, oraz parametry WoH - max 4 osoby przy stole i 60 min rozrywki (jeśli wierzyć producentowi) - to temat na zupełnie inny wątek.
W WoH nie ma ograniczenia graczy jednak przy pięciu i więcej graczach z taliami mid-game trzeba sobie zarezerwować jakieś dwie godzinki. Ale to nie jest zasada - dobrze rozegrane sojusze (wymuszone kartami lub nie) potrafią wyeliminować bardzo szybko.
Nawiasem mówiąc chciałbym pograć/poprowadzić WoH w Bielsku w przyszłym roku jako sobotnio-wieczorowy side-event.
Cytat: kempy w 2012-12-09, 13:25Nawiasem mówiąc chciałbym pograć/poprowadzić WoH w Bielsku w przyszłym roku jako sobotnio-wieczorowy side-event.Już mogę się zgłosić?
Środowisko jest dojrzałe (mam nadzieję) i nie sądzę, żeby odwróciło się do Graala plecami (tym bardziej, kiedy jest możliwość nabycia tańszych boosterów czy zniżka na cenie seta na turniej - tego w najlepszej knajpie nie znajdziemy).
W sobotę generalnie jest turniej dla początkujących w Magic'a i cały sklep jest zajęty przez dzieciarnię 10-12 lat.Dodatkowo w Gryfie w L5R gram już tylko ja, bo reszta wróciła do MTG (o presji środowiska że powinienem zmądrzeć zostawić tą śmieszną grę i wracać do nich nie wspomnę), zaś szefostwo sklepu stwierdziło że raczej L5R boosterków nie będzie miało w sprzedaży bo sprowadzać dla jednego klienta się nie opłaca. Więc właściwie ja bym odpuścił Gryfa jako lokację powiązaną w L5R.