Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Na przyszly turniej zrobilbym cos z punktacja, u nas w grupie doszlo do dziwnej sytuacji bo wyszedl z niej Rafciu, ktoremu udalo sie dorwac horrora w odroznieniu od kempego, gdyby zas kempemu udalo sie dorwac horrora, a mi nie to ja bym nie wyszedl.Troche paranoja zwlaszcza, ze gdybym nawet przegral z horrorem to mialbym wejscie na 100 % wiec oplacaloby mi sie oddac walkowerem gre horrorowi zeby wyjsc z grupy. To samo mogl zrobic kempy, jednak fair play zadzi;p Troche paranoja imo;)Moze po prostu ludzie, ktorych nie dalo sie dorwac pomimo kilku prob powinni dostawac automatycznie autolos-a, z kazdym graczem w grupie? Albo jakis inny pomysl
Ja bym jeszcze jednak spróbował motywu z zwykłym turniejem swissowym, przy czym czas na rozegranie meczu wynosiłby 3 dni. Za brak reakcji na kontakt przegrana, za niedogadanie się double loss. Przy 8-16 graczach wystarczyłoby 5 rund co dało by na oko dwa tygodnie (tak samo jak teraz). Nie mówię, że to dobra opcja dla wszystkich, szczególnie dla osób dostępnych wyłącznie w weekendy, ale może warto przetestować?
Uważam, że jeszcze raz powinniśmy spróbować rozegrać to w podobny sposób jak miało to miejsce z tym iż będzie specjalny temat, do którego wszyscy wpisują swoją "dostępność". Gracze w ten sposób nie umawiają się prywatnymi wiadomościami, ale właśnie na forum. Wtedy będziemy wszystko widzieć dokładnie, kto i z jakiego powodu nie zagrał. Bo teraz niestety ja np. nie jestem w stanie stwierdzić z jakiego powodu gra się nie odbyła.
a ja jednak uważam że swiss zupełnie nie nadaje się do rozgrywek ligowych. Najprostszym przykładem niech będzie to, że niektórzy gracze mogą grać np. tylko w weekendy lub np. mogą zawsze poza weekendami. Poza tym czasem zdarza się, że dana osoba przez te X dni jest niedostępna. Poza tym nie wierzę, że nie będzie takich sytuacji, że ktoś umówi się na dany termin i w ostatnim momencie coś mu wypadnie, a w tak krótkim okresie czasu jak 3 dni umówienie się i zagranie w pasującym terminie może okazać się bardzo trudne.
a ja jednak uważam że swiss zupełnie nie nadaje się do rozgrywek ligowych. Najprostszym przykładem niech będzie to, że niektórzy gracze mogą grać np. tylko w weekendy lub np. mogą zawsze poza weekendami.
mirumo ciężko powiedzieć... najrozsądniej byłoby dać tydzień czasu, ale wszyscy wiemy jaki teraz jest okres dlatego deadline wyjątkowo ustaliłbym na 6.I.2013