Autor Wątek: Wargamer !?!  (Przeczytany 3962 razy)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Wargamer !?!
« dnia: 2012-12-10, 17:52 »
Mam pytanie do stałej grupy Wargamerowej.
Ostatnimi czasy nie da się Was tam zastać, czy coś się zmieniło w kalendarzu?
Czy może są jakieś inne powody Waszej nieobecności? Zniknął tez AgraveiN, czy ktoś wie co się z nim dzieje?
Pytam bo miało powstawać to nasze lokalne forum (niestety niewielu z nas zagląda na Chikana), a tu cisza.
Wygląda więc na to, że trzeba wrócić do pomysłu z listą mailingową co by być na bieżąco z informacjami.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Wargamer !?!
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-12-10, 17:58 »
pracuję nad skryptem który będzie kradł informacje z forumów zewnętrznych (z pozdrowieniami dla pewnego forum :P ) ale jeszcze nie jest to dopracowane... Lista mailingowa? Aż tak źle? Ale w razie czego z listy łatwiej kraść info niż z forum.

Komentarz z zupełnie innego poziomu : lista mailingowa ? Aż tak wam tu źle :P ?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-12-10, 19:36 »

No pewnie, ciągle ktoś przeszkadza  :P

A tak naprawdę to tak jak napisałem wielu ludzi ma jakąś awersję do pisania na Chikanie.
Jak przyjdzie mailik do skrzynki to się taki gołabek nie wywinie.
Działało kiedyś to i teraz zadziała. Nie przewiduję też zmniejszenia naszej bytności na tym forumie.
Tak więc spoko, nadal będziemy Was męczyć swoja obecnością  ;D
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-12-10, 23:38 »
Zniknął tez AgraveiN, czy ktoś wie co się z nim dzieje?
Pytam bo miało powstawać to nasze lokalne forum (niestety niewielu z nas zagląda na Chikana), a tu cisza.
AgraveiN ponoć wyjeżdża z kraju. Nie wiem, jak jego plany związane z L5R, ale pojawiać się w Wargamerze raczej nie będzie :P

Na Chikana zagląda mniej więcej tylko połowa stale grającego środowiska w Wawie.
Lista mailingowa jest dobrym pomysłem, zawsze im więcej ludzi poinformowanych, tym szybszy (i, na dłuższą metę lepszy jakościowo) rozrost środowiska.
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-12-10, 23:52 »
Kwestia gustu. Moim zdaniem to forum zdecydowanie wystarcza do dyskusji. Nie ma tylu ludzi żeby robić konkurencyjne media. Maila sprawdzam raz na tydzień. Na chikana wpadam znacznie częściej. Co kto lubi.

Co do Wargamera to faktycznie siadło chyba trochę. Rzadko mam okazję pograć w tygodniu, w ubiegłym w Wargamerze jak akurat miałem czas był tylko Auro. Ale coby oddać sprawiedliwość - w BC wcale nie jest lepiej z tego co mi sprzedawcy mówili, więc to chyba taki powakacyjny trend.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-12-11, 00:19 »
Co do Wargamera to faktycznie siadło chyba trochę. Rzadko mam okazję pograć w tygodniu, w ubiegłym w Wargamerze jak akurat miałem czas był tylko Auro. Ale coby oddać sprawiedliwość - w BC wcale nie jest lepiej z tego co mi sprzedawcy mówili, więc to chyba taki powakacyjny trend.

Bo trzeba na nowo wybrać odpowiedni termin, tak żeby większości było dogodnie. Po prawie roku mamy ustabilizowane środowisko i dojrzeliśmy do pewnych zmian...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-12-11, 10:49 »
Kwestia gustu. Moim zdaniem to forum zdecydowanie wystarcza do dyskusji. Nie ma tylu ludzi żeby robić konkurencyjne media. Maila sprawdzam raz na tydzień. Na chikana wpadam znacznie częściej. Co kto lubi.

Zaraz, zaraz gołąbeczku, a powiedz mi, kiedy ostatnio dałeś znać czy będziesz lub nie na nadchodzącym turnieju?
A przecież zajawki pojawiają się regularnie na łamach tegoż forumu? O ileż łatwiej byłoby orgom gdyby znali ilość chętnych na dany event.

Niestety Wargamer zamiera, tak to widzę.
Co prawda staramy się tam pojawiać, ale co tydzień jest to niemożliwe.
Ze smutkiem przyjmuję informację, że jak my nie przychodzimy to nie ma nikogo.

Bo trzeba na nowo wybrać odpowiedni termin, tak żeby większości było dogodnie. Po prawie roku mamy ustabilizowane środowisko i dojrzeliśmy do pewnych zmian...

Dobrze gada, dać mu wó... ale to najbliższym większym turnieju ;)
Trzeba się zebrać w sobie, bo coś ostatnio się to wszystko rozłazi. A przecież trochę nas w tej stolycy jest ;)

Hitomi Monroouke

Auro

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-12-11, 17:33 »
Ej ej ja ostatnio co tydzień jestem :D (nie wiem czy uda mi się być w najbliższy czwartek, musze rozplanować ten tydzień dokładnie)
Aczkolwiek powiem szczerze ze wolał bym spotkać się w jakimś pubie niż w WG czy BC :P z tym ze inne miejsce niż sklepy nie sprzyja rozwojowi legendy w wawie :/
wyobraźnia to jedyne ograniczenie...

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-12-11, 17:57 »
Aczkolwiek powiem szczerze ze wolał bym spotkać się w jakimś pubie niż w WG czy BC :P z tym ze inne miejsce niż sklepy nie sprzyja rozwojowi legendy w wawie :/
To nie tak... wszystko jest dla ludzi - granie po strongholdach i po mniej oficjalnych miejscach. W odpowiednich proporcjach, rzecz jasna -  ważne, żeby nie wylać dziecka z kąpielą. "Proporcje" definiuje się naszymi potrzebami w zakresie rodzajów grania, integracji, ilością wolnego czasu, itede, itepe, ale większość z nas ma też potrzeby rozwoju środowiska. Ergo, pyknąć na luzie w knajpce przy browarku nie zaszkodzi między jedną sobotą w Graalu a drugą. Osobiście wolałbym jakąś przytulny pub z dużymi, drewnianymi stołami (i oczywiście możliwością grania w karty / brakiem dziwnych spojrzeń zewsząd :) ).
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-12-11, 21:57 »
Zaraz, zaraz gołąbeczku, a powiedz mi, kiedy ostatnio dałeś znać czy będziesz lub nie na nadchodzącym turnieju?
A przecież zajawki pojawiają się regularnie na łamach tegoż forumu? O ileż łatwiej byłoby orgom gdyby znali ilość chętnych na dany event.

Otóż, gołąbeczku, daję znać za każdym razem gdy mam możliwość i chęć się na turnieju pojawić, np. cośtam na początku października, redraft TSE w grudniu
(mam nadzieję że w styczniu też mi nic nie wypadnie). Nie widzę sensu w niepotrzebnym nabijaniu postów pt. "mnie nie będzie".

I nie bardzo widzę związku pytania z listą mailingową. Ta raczej nie skłoni mnie do częstszego pisania. Nie wspominając o tym, że forum jest znacznie lepszą platformą do wszelkich ogłoszeń i wymiany kart (IMO).
« Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 22:03 by Assur »

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-12-11, 22:30 »

Otóż, gołąbeczku, daję znać za każdym razem gdy mam możliwość i chęć się na turnieju pojawić, np. cośtam na początku października, redraft TSE w grudniu
(mam nadzieję że w styczniu też mi nic nie wypadnie). Nie widzę sensu w niepotrzebnym nabijaniu postów pt. "mnie nie będzie".

I nie bardzo widzę związku pytania z listą mailingową. Ta raczej nie skłoni mnie do częstszego pisania. Nie wspominając o tym, że forum jest znacznie lepszą platformą do wszelkich ogłoszeń i wymiany kart (IMO).

Ojtam, ojtam,
informacja - "mnie nie będzie" jest smutna, lecz równie ważna dla organizatorów jak będę. ;)
Lista mailingowa jest o tyle fajna, że ... po pierwsze nie spamujesz forum, a po drugie wszystko masz na tacy.
Oczywiście członkostwo nie jest obowiązkowe. Niemniej jednak...
... na naszej starej liście (wciąż działającej) nadal piszemy do siebie mnóstwo maili.
Nie są to wątki warte forum, często są to informacje tylko dla nas. Tak też działało to kiedyś.
Tak mam nadzieję zadziała obecnie. Jeśli nie... to wciąż mamy Chikana, wszak nie wypisujemy się stąd ;)
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-12-11, 22:44 »
(...) Nie widzę sensu w niepotrzebnym nabijaniu postów pt. "mnie nie będzie".(...)

Nie sądzę, żeby jak największa liczba (czy jak najmniejsza) postów była dla kogoś istotna. Duża ilość  postów nie świadczy o ich jakości. Tak samo mała, średnia czy jakakolwiek inna. Ot, cyferka. Dlatego nie widzę sensu w argumencie "nie chcę sobie nabijać postów, więc ..." .

Informowanie o tym, że kogoś NIE będzie wbrew pozorom się bardzo przydaje. Osoba nie będąca (głupia forma, ale chyba wiadomo o co chodzi :) ) unika często  serii telefonów z pytaniami oraz (nieświadomego) siania konfuzji. Bo a może nie wiedział, a może się spóźni, a Zdzisiowi się wydawało, że Waldziu będzie na turnieju (a i owszem, będzie, tylko w innym sklepie i weźmie figurki). Dużo nie kosztuje, a BARDZO wyjaśnia sytuację. Pozwala też się odpowiednio przygotować pozostałym. Jak ktoś napisze, że będzie, to raczej będzie. Jak ktoś napisze, że go nie będzie, to raczej go nie będzie, ale WIE, że coś było - a pozostali WIEDZĄ, że dany kanał komunikacji działa, jest na bieżąco weryfikowany i nie trzeba potem się do kogoś dobijać reroutowanymi SMSami po to by poinformować o update w koku redemption.

Auro

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-12-11, 22:46 »
w razie gdyby zostało na liście mailingowej to i mnie tam dopiszcie - mail na forum jest dostępny więc łatwo znaleźć, a z racji że sieć jest moim drugim domem ;D to mail jest zawsze pod ręką czy na komie czy na tablecie :)
wyobraźnia to jedyne ograniczenie...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-12-11, 22:46 »
I mnie też (sejmitar@wp.pl) albo jakiś namiar dajcie...

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-12-12, 22:16 »
Dlatego nie widzę sensu w argumencie "nie chcę sobie nabijać postów, więc ..." .

Wszyscy spamerzy się ucieszą. A mój argument brzmiał raczej "nie ma sensu pisać niepotrzebnie". Bo trudniej wtedy wyszukać wartościową informację.

Osoba nie będąca (głupia forma, ale chyba wiadomo o co chodzi :) ) unika często  serii telefonów z pytaniami oraz (nieświadomego) siania konfuzji.

Do mnie bardziej przemawia zasada "jak ktoś się nie zapisał na turniej (nieważne przez jakie medium czy też pośrednika) to znaczy że go nie będzie". Ale co kto lubi.

Tak czy inaczej odbiegamy od tematu więc może skończmy ten wątek.