Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Komentarz z zupełnie innego poziomu : lista mailingowa ? Aż tak wam tu źle ?
Zniknął tez AgraveiN, czy ktoś wie co się z nim dzieje?Pytam bo miało powstawać to nasze lokalne forum (niestety niewielu z nas zagląda na Chikana), a tu cisza.
Co do Wargamera to faktycznie siadło chyba trochę. Rzadko mam okazję pograć w tygodniu, w ubiegłym w Wargamerze jak akurat miałem czas był tylko Auro. Ale coby oddać sprawiedliwość - w BC wcale nie jest lepiej z tego co mi sprzedawcy mówili, więc to chyba taki powakacyjny trend.
Kwestia gustu. Moim zdaniem to forum zdecydowanie wystarcza do dyskusji. Nie ma tylu ludzi żeby robić konkurencyjne media. Maila sprawdzam raz na tydzień. Na chikana wpadam znacznie częściej. Co kto lubi.
Bo trzeba na nowo wybrać odpowiedni termin, tak żeby większości było dogodnie. Po prawie roku mamy ustabilizowane środowisko i dojrzeliśmy do pewnych zmian...
Niestety Wargamer zamiera, tak to widzę.Co prawda staramy się tam pojawiać, ale co tydzień jest to niemożliwe. Ze smutkiem przyjmuję informację, że jak my nie przychodzimy to nie ma nikogo.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2012-12-11, 10:49Niestety Wargamer zamiera, tak to widzę.Co prawda staramy się tam pojawiać, ale co tydzień jest to niemożliwe. Ze smutkiem przyjmuję informację, że jak my nie przychodzimy to nie ma nikogo.Aczkolwiek powiem szczerze ze wolał bym spotkać się w jakimś pubie niż w WG czy BC z tym ze inne miejsce niż sklepy nie sprzyja rozwojowi legendy w wawie :/
Zaraz, zaraz gołąbeczku, a powiedz mi, kiedy ostatnio dałeś znać czy będziesz lub nie na nadchodzącym turnieju?A przecież zajawki pojawiają się regularnie na łamach tegoż forumu? O ileż łatwiej byłoby orgom gdyby znali ilość chętnych na dany event.
CytujZaraz, zaraz gołąbeczku, a powiedz mi, kiedy ostatnio dałeś znać czy będziesz lub nie na nadchodzącym turnieju?A przecież zajawki pojawiają się regularnie na łamach tegoż forumu? O ileż łatwiej byłoby orgom gdyby znali ilość chętnych na dany event.Otóż, gołąbeczku, daję znać za każdym razem gdy mam możliwość i chęć się na turnieju pojawić, np. cośtam na początku października, redraft TSE w grudniu (mam nadzieję że w styczniu też mi nic nie wypadnie). Nie widzę sensu w niepotrzebnym nabijaniu postów pt. "mnie nie będzie".I nie bardzo widzę związku pytania z listą mailingową. Ta raczej nie skłoni mnie do częstszego pisania. Nie wspominając o tym, że forum jest znacznie lepszą platformą do wszelkich ogłoszeń i wymiany kart (IMO).
(...) Nie widzę sensu w niepotrzebnym nabijaniu postów pt. "mnie nie będzie".(...)
Dlatego nie widzę sensu w argumencie "nie chcę sobie nabijać postów, więc ..." .
Osoba nie będąca (głupia forma, ale chyba wiadomo o co chodzi ) unika często serii telefonów z pytaniami oraz (nieświadomego) siania konfuzji.