Autor Wątek: Q1 2013 OP Kit Holding: Jiramu?s Court + Personality: Seppun Jiramu  (Przeczytany 6503 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
Sensej jest mocno jeb..ęty.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Tani i przegięty! :O

Edit: już widzę, że chyba się tymi kartami nie pogra wcale ;)
« Ostatnia zmiana: 2013-01-15, 21:50 by Yrq »
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Matsushiro

• temptation Personality
No wreszcie będę mógł spowrotem grać swoim turbo honorem, holding posysa, ale ziomek jest uber must have w większości honorówek :)

Gdzie mogę dostać ?
I od kiedy legalne ?

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
No wreszcie będę mógł spowrotem grać swoim turbo honorem, holding posysa, ale ziomek jest uber must have w większości honorówek :)

Gdzie mogę dostać ?
I od kiedy legalne ?

Ziom, z tym pytaniem do operatora swojego SS. :)
Na drugie pytanie odpowiesz sobie sam  - wystarczy odrobina spostrzegawczości.
« Ostatnia zmiana: 2013-01-15, 19:44 by kempy »

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
O!
Dawno nie było dobrych kart OP Kicie.
Holding fajny, tylko ciężko będzie zmieścić.
Postać super, szkoda tylko, że ma 10HR do skorpa nie wejdzie :(

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Sensei z pewnością lepszy niż żurowy, ale to żadna sztuka.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Jeszcze troszeczkę i imperialny deck da się zrobić :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
postac zdrowo pieprznieta.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Czyżby? Musisz mieć 10 honoru oraz 6 kasy żeby go wystawić... I od tego momentu możesz zrobić proclaima 2x na turę, przy czym za niego proclaima raczej nie dostaniesz (chyba, że ci się wstrzeli Open Recruitment). Pieprznięty by był jakby był Courtier & Shugenja.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Gdzie mogę dostać ?

Zrobimy turniej w Graalu, zgłosimy do AEG i będa promki ;D

Holding fajny, tylko ciężko będzie zmieścić.
Postać super, szkoda tylko, że ma 10HR do skorpa nie wejdzie :(

Żadna z tych kart do Skorpa nie wejdzie. Postać - wiadomo, holding - jest Yorimi, Hidden Defenses, albo generalnie nie ma po co wstawać kurtierami w Action Phase.
Ktoś mi może wyjaśnić, po co AEG banuje turbohonor, a potem wrzuca tak posranego senseja?
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Bo w tym senseiu nie ma nic specjalnego. Kiedy chcesz go wystawić? W trzeciej turze najprędzej - co oznacza, że zgarniesz dwa proclaimy w czwartej turze i ewentualnie w piątej, kiedy przeciętne honorówki i tak zdaje mnie się dobijają do 40. A to wszystko jeśli masz dobre podejście z dwiema tanimi i wysokohonorowymi postaciami w czwartej turze, bo na dwie za 7g raczej cię stać nie będzie, biorąc pod uwagę, że turę temu kupiłeś senseia i kogoś z proclaimem.

Tak czy inaczej specjalnie gry z militarką nie przyspieszy, a może znacznie spowolnić, bo z marszu się go nie kupi, a jak się pojawi na ostatniej prowce to pozdro, poćwicz i potrenuj.

On jest przeciętny.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
A nie jest tak, że z Jiramu możesz użyć 2xProclaim z jednej postaci?

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
A nie jest tak, że z Jiramu możesz użyć 2xProclaim z jednej postaci?
Nigdzie nie jest napisane, że nie można. W końcu to zwykła reakcja, a z Jiramu działa tak samo jak w przypadku abilek "twice per turn..."
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
Gdzieś kiedyś widziałem rulsa który właśnie zapobiegał że jeśli tą samą reakcję można użyć 2x to aby nie można jej było użyć na tą samą rzecz.. acz ani nie mogę znaleźć teraz tego rulsa ani nie jestem pewny czy to jeszcze w CE nie było...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Gdzieś kiedyś widziałem rulsa który właśnie zapobiegał że jeśli tą samą reakcję można użyć 2x to aby nie można jej było użyć na tą samą rzecz.. acz ani nie mogę znaleźć teraz tego rulsa ani nie jestem pewny czy to jeszcze w CE nie było...

wlasnie tez tak sobie szukalem i nie znalazlem:/
stad wychodziloby mi ze mozna-wiec postac jest rabnieta. jezeli takie rozwiazania sa niedopuszczalne to szczeznie w odmetach klasera.

btw, 10 wymogow w honorowce to pikus, chlopek jest do kupienia w 2 turze.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
można uzyć proclaima na tą samą postać 2 razy tak czesto robia z tym małym kranem
pozatym kupujac go w trzeciej przecież już w trzeciem moge uzyć podwójnego proclaima
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *

wlasnie tez tak sobie szukalem i nie znalazlem:/
stad wychodziloby mi ze mozna-wiec postac jest rabnieta. jezeli takie rozwiazania sa niedopuszczalne to szczeznie w odmetach klasera.

btw, 10 wymogow w honorowce to pikus, chlopek jest do kupienia w 2 turze.

Używanie reakcji raz na trigger (a konkretniej - używanie jednego "wydrukowanego" egzemplarza reakcji) było ograniczone do CE włącznie. W EE z tego ograniczenia zrezygnowali, ponieważ (nie licząc The Fires of War) nie było możłiwości, aby tę samą reakcję użyć 2x. Tę samą - czyli np. reakcję z domku, nie o takim samym tytule. 

Kakita yojimbo (na pewno) i ten pan (pawdopodobnie) pozwalają proclaimować 2x. Przynajmniej dopóki nie zmienią proclaima :)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Oh faktycznie... Sam powinienem o tym pamiętać (mój błąd), zatem do erraty sensei jest kozakiem - nie da się ukryć.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Sorry, dla mnie ciągle nie. 10HR i 6GC. Jak się w pierwszej wystawia zioma, to w drugiej po kupieniu tego pana zostaje max 3G. Po drugiej turze ma się 16 honoru (i w tym jeden wygospodarowany "z palca" albo "z kakity", bo pierwszoturowa postać to raczej 3 niż 4), złoto 4+2+3 i 2 3 blankowe postacie, z czego max 2 to shugasi. Jakby pan był shugasem, to tak. I to wszystko przy założeniu, że chłopaki odpowiednio podejdą, bo jak zabraknie 1h na wystawienie pana w 2giej turze - to co to za interes...