Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Niby proste, ale co jeśli masz dwóch Tatsuzo? I dwa razy targetujesz jednego gościa. Albo dwóch różnych, którzy pojechali do jednej bitwy? A co w przypadku gdy pojechali do różnych bitew? Rules Junta z pewnością nas czymś tu zaskoczy ^^
"YOU MAY.". Efekt - poza ograniczeniem (na battlefieldzie ofiary) nie mówi, jaka akcja mu podlega. Możesz sobie wybrać. Jak masz odpalone 5 takich akcji w jednego zioma, to na dowolną akcję, z prezencją czy bez, możesz "spalić" od zera do wszystkich pięciu. RTFC - przeczytajcie na spokojnie tekst karty. Żury (oraz kombinatrix Klepek), a nie potrafią Politicala odczytać...
Cytat: Klepek w 2013-01-23, 22:16Czy ktos mi powie o co chodzi w tym typie? Co znaczy w jego przypadku current batlefield, skoro odpalamy ta akcje w openie? Co jesli jeden chlop bedzie w 2 batlefieldach w ciagu jednego fazy ataku? Na ktory batlefield bedzie dzialac ta zasada?Co jesli najpierw odpalimy akcje posiadajac prezencje? Czy fraza "After action ends, end this action's effects on him" dotyczy tylko i wylacznie akcji podjetej bez prezencji?Akcja tworzy delayed effect, który działa do pierwszego trigera czyli do rezolucji akcji, nie ważne czy prezencja jest czy jej nie ma, więc jeśli odpali akcje na jednym battelfieldzie, na drugim już efekt na nim nie działa.
Czy ktos mi powie o co chodzi w tym typie? Co znaczy w jego przypadku current batlefield, skoro odpalamy ta akcje w openie? Co jesli jeden chlop bedzie w 2 batlefieldach w ciagu jednego fazy ataku? Na ktory batlefield bedzie dzialac ta zasada?Co jesli najpierw odpalimy akcje posiadajac prezencje? Czy fraza "After action ends, end this action's effects on him" dotyczy tylko i wylacznie akcji podjetej bez prezencji?
Czyli tak na chłopski rozum. Koleś dostaje "wirtualne origami", które mogę zużyć, aby jebnąć akcję bez prezencji na bitwie w której on jest. I tyle