Autor Wątek: [Personality:Crane] Doji Tatsuzo  (Przeczytany 5280 razy)

thingrim

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: [Personality:Crane] Doji Tatsuzo
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-01-23, 22:28 »
Niby proste, ale co jeśli masz dwóch Tatsuzo? I dwa razy targetujesz jednego gościa. Albo dwóch różnych, którzy pojechali do jednej bitwy? A co w przypadku gdy pojechali do różnych bitew? Rules Junta z pewnością nas czymś tu zaskoczy ^^

Możliwe, że zaskoczy, jednak z tego co kojarzę, chociażby ze zdolności Kensho-in expa z Celestiala a nie zmieniło się to, to effecty się stakujące odpalają się po kolei, więc jeśli odpalisz jedną akcję ztriggeruje pierwszy delayed effect a drugi już nie ma triggera... przynajmniej tak to rozumiem, ale mogą oczywiście zaskoczyć ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-01-23, 22:31 »
 ::) "YOU MAY.". Efekt - poza ograniczeniem (na battlefieldzie ofiary) nie mówi, jaka akcja mu podlega. Możesz sobie wybrać. Jak masz odpalone 5 takich akcji w jednego zioma, to na dowolną akcję, z prezencją czy bez, możesz "spalić" od zera do wszystkich pięciu. RTFC - przeczytajcie na spokojnie tekst karty. Żury (oraz kombinatrix Klepek), a nie potrafią Politicala odczytać...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-01-23, 22:34 »
Tak tylko ta fraza current batlefield mnie troche zmylila, bo zdarzaja sie sytuacje gdy postac jest na kilku batlefieldach;)

Gosc pojechal na bitwe 1, Crane nie zagral tam zadnej akcji, goscia odjechalem do domu np z SK , doslalem go do bitwy 2, czyli tam tez dalej ta akcja dziala? Czyli generalnie dziala na wszystkie batlefieldy na ktorych gosc potencjalnie moze byc dopuki nie odpale akcji bez prezencji?

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

thingrim

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-01-23, 22:39 »
Klepek, efekt utrzymuje się do końca tury lub trigera.

::) "YOU MAY.". Efekt - poza ograniczeniem (na battlefieldzie ofiary) nie mówi, jaka akcja mu podlega. Możesz sobie wybrać. Jak masz odpalone 5 takich akcji w jednego zioma, to na dowolną akcję, z prezencją czy bez, możesz "spalić" od zera do wszystkich pięciu. RTFC - przeczytajcie na spokojnie tekst karty. Żury (oraz kombinatrix Klepek), a nie potrafią Politicala odczytać...

Czy ktos mi powie o co chodzi w tym typie? Co znaczy w jego przypadku current batlefield, skoro odpalamy ta akcje w openie?
Co jesli jeden chlop bedzie w 2 batlefieldach w ciagu jednego fazy ataku? Na ktory batlefield bedzie dzialac ta zasada?
Co jesli najpierw odpalimy akcje posiadajac prezencje? Czy fraza  "After action ends, end this action's effects on him" dotyczy tylko i wylacznie akcji podjetej bez prezencji?

Akcja tworzy delayed effect, który działa do pierwszego trigera czyli do rezolucji akcji, nie ważne czy prezencja jest czy jej nie ma, więc jeśli odpali akcje na jednym battelfieldzie, na drugim już efekt na nim nie działa.

Już poprawiam.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-01-23, 22:41 »
Dopóki nie "zużyjesz" tego wirtuala. Bo może być tak, że gościu dostał z Tatsuzo, był na 15 battlefieldach, odsyłasz go bez prezencji z Favora (bo Doji's Guidance), dokładasz Flooded Pass,  i dopiero wtedy zużywasz "virtuala" z Tatsuzo na Sundering Strike.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-01-23, 22:43 »
A jak gościu nie odjedzie albo dojedzie bezopozycyjnie, a wisi na nim inny "virtual" Tatsuzo, to wtedy poprawiasz z kolejnego Sunderinga paląc kolejnego "virtuala".

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-01-23, 22:50 »
Czyli tak na chłopski rozum. Koleś dostaje "wirtualne origami", które mogę zużyć, aby jebnąć akcję bez prezencji na bitwie w której on jest. I tyle
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2013-01-23, 23:22 »
Czyli tak na chłopski rozum. Koleś dostaje "wirtualne origami", które mogę zużyć, aby jebnąć akcję bez prezencji na bitwie w której on jest. I tyle

w zasadzie akcji bez performa/perform na dowolnej lokacji. stad znaczne ograniczenie.
uzyteczna akcja-szczegolnie do lapania jakis BNW/cavs.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.