Autor Wątek: [Personality:Dragon] Mirumoto Kyoshiro  (Przeczytany 3817 razy)

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
[Personality:Dragon] Mirumoto Kyoshiro
« dnia: 2013-01-26, 18:14 »
Mirumoto Kyoshiro
Personality - UNCOMMON

Force: 3
Chi: 3
Honour Requirement: 5
Gold Cost: 6
Personal Honour: 3

Dragon Clan * Courtier * Duelist * Magistrate

Open: Target another player's Doji Iza: Kyoshiro duels her. Destroy the duel's loser.

"I will not rest until I see you breathe your last, felled by my blade."
« Ostatnia zmiana: 2013-01-26, 18:19 by Epik »

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: [Personality:Dragon] Mirumoto Kyoshiro
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-01-26, 19:00 »
Epik, jak by Ci tu powiedzieć? Już lepiej było jak nie linkowałeś kart  :P
O Rany, co to kur.... a jest? Ja pierdziu, niech już lepiej dziś nie pokazują więcej kart "dla" Dragonów.
No, chyba,  że Doji Iza jest 0F/1C i trait: If she (Iza to chyba Ona, nie) survives, you win the game i my jako jedyni mamy taką oto metę ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-01-26, 19:02 »
to po prostu box jest.
jak na boxa ma dobre staty i traity. wsio
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-01-26, 19:39 »
Jak Doji Iza ma staty 3/5 na przykład to gość jest mega ^^
Ale obawiam się, że to oznacza, że mój facebookowy magister będzie gównianym boxem z 3 Chi albo i mniej. Podziękuję za takie śmieci.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-01-26, 19:42 »
Ale obawiam się, że to oznacza, że mój facebookowy magister będzie gównianym boxem z 3 Chi albo i mniej. Podziękuję za takie śmieci.

Ale no co ty Chord, wtedy zapewne będzie boxem a to oznacza, że będzie miał niezłe staty i traity jak na boxa i wsio ;)
A, że potrzebny Wam jak dziura w moście (czyli tak jak rzeczony Mirumoto nam) ? no cóż, nikt nie jest doskonały.
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-01-26, 19:46 »
Jeee, będzie ona i IZA :D ? Świetna metoda na wciąganie Izabel do gry :D "Patrz, jaka ładna, to ty" :)

3/3/3 CMD box, naprawdę nie ma na co narzekać. Zwłaszcza, jak Iza nie będzie miała opena który (potencjalnie) wyłącza tego gościa.

I za samą akcję plus. DOBRE. Trochę więcej takich kwiatków (zwłaszcza, jak np. Doji Iza nigdy nie wyjdzie jako personalka :) ) i fluff skoczy w górę z jakością.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-01-26, 19:57 »
Open: Target an enemy Personality: Rename him as Doji Iza untli the end of turn.

^^
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-01-26, 20:17 »
Open: Target an enemy Personality: Rename him as Doji Iza untli the end of turn.

^^

Sąd to wiesz? to była tajemnica. To ponoć ma być zdolność na najnowszym strongholdzie Dragonów ;)
Hitomi Monroouke

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-01-26, 21:08 »
Ale no co ty Chord, wtedy zapewne będzie boxem a to oznacza, że będzie miał niezłe staty i traity jak na boxa i wsio ;)
A, że potrzebny Wam jak dziura w moście (czyli tak jak rzeczony Mirumoto nam) ? no cóż, nikt nie jest doskonały.
pieprzyc opena-> masz boxa 3/3/3, lepszy od obecnych boxow moim zdaniem. a kilka tanich postaci w decku sie przydaje.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-01-26, 21:42 »
pieprzyc opena-> masz boxa 3/3/3, lepszy od obecnych boxow moim zdaniem. a kilka tanich postaci w decku sie przydaje.

Do którego Way'a ? Magistrato/Duelowego? Wybacz, ale już nasz Overconfident (Kitsuki Minori) jest zdecydowanie lepsza.
Ten nie oferuje nic godnego uwagi, bo przecież nie te trzy force'a, które przy magistratach nie mają większego znaczenia.
Dlatego jeśli nie Minori (zrozumiała awersja do oddawania kart przeciwnikowi) to Kitsuki Kinaro (4Chi) wchodzi do decku.

Hitomi Monroouke

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-01-28, 12:28 »
on jest wjazdowa wersja za tego palanta 0/4. a minori ssie.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-01-28, 12:40 »
on jest wjazdowa wersja za tego palanta 0/4. a minori ssie.

Co kraj to obyczaj. Standard dyskusji tez jakby nieco inny ;)
Jednakże faktycznie możliwy jest powrót wjazdu Kitsukich, być może ten box się tam znajdzie.
Hitomi Monroouke

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-01-28, 14:10 »
a co tu pisac?- zdolnosci brak, max przecietne parametry i keywordy takie sama jak reszte kitsukich. a minori ma 2 kosmiczne drawbacki ktore uniemozliwiaja jej uzycie (6 wymagan i overconfident) wiec tez nie ma o czym mowic
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-01-28, 14:25 »
a co tu pisac?- zdolnosci brak, max przecietne parametry i keywordy takie sama jak reszte kitsukich. a minori ma 2 kosmiczne drawbacki ktore uniemozliwiaja jej uzycie (6 wymagan i overconfident) wiec tez nie ma o czym mowic

Ja aż tak rygorystycznie do niej nie podchodzę.
No, najlepsza nie jest, to fakt. Niemniej jednak przemogłem się i wrzuciłem tą damę Kitsukich do decku.
I muszę przyznać, że w obecnej chwili jestem z niej zadowolony. Owszem ma drawbecki o których wspomniałeś.
Jednakże ma też zalety których mi w honorówce brakowało. Jest tania, nawet bardzo tania i ma 4 PH.
A to oznacza, że ładnie kombuje się wychodząc z Horume i pięknie układa wiersze (ku rozpaczy przeciwnika).
Zawzięcie też kiwa niegodziwców po dodaniu Spirit of the Truth. Do bitew oczywiście nie jeździ, ale dzielnie radzi sobie na stole.
Hitomi Monroouke

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-01-29, 13:30 »
wybacz, nie lubie blankow. dla mnie jak postac nie ma zdolnosci to musi miec wykrecone w kosmos parametry i zestaw keywordow zebym na nia w ogole spojrzal.
Mirumoto Breaker

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-01-29, 13:36 »
wybacz, nie lubie blankow. dla mnie jak postac nie ma zdolnosci to musi miec wykrecone w kosmos parametry i zestaw keywordow zebym na nia w ogole spojrzal.

Rozumiem, jak już napisałem wcześniej, co kraj to obyczaj.
Jednakże (już tak bardziej serio) w honorze Kitsukich nie mamy zbyt wielkiego wyboru.
Poprzedniego boxa (Kitsuki Kinaro) bije na głowę, On był średni we wszystkim a i to jedno koku mniej ma znaczenie.

Hitomi Monroouke

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-01-29, 13:44 »
prosze Cie, jak to nie mamy? pelno swietnych postaci, dynastia peka w szwach. jak masz miejsce na boxy to nie wiem co wywalasz.
Mirumoto Breaker

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-01-29, 13:54 »
prosze Cie, jak to nie mamy? pelno swietnych postaci, dynastia peka w szwach. jak masz miejsce na boxy to nie wiem co wywalasz.

Już pisałem o Kitsukich (są świetni), mnie jednak chodziło o postać tanią, najlepiej za 4/5 koku.
Co do tych z "normalnym" kosztem to nawet nie czekam na pre, bo i tak lepszych już nie dadzą.
Niemniej jednak długo testowałem grę z postacią za 5/6 koku i naprawdę poprawia stabilność decku.
Często również przyspiesza mnie o tą jedną turę. Oczywiście kosztem wywalenia jakieś innej super/duper personki.
Jednak nic w życiu nie jest bez kosztu, tak jest i w tym przypadku. Oczywiście to moja wizja, a one często odbiegają od ogólnego trendu.
« Ostatnia zmiana: 2013-01-29, 14:06 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke