Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Cytat: Kris w 2013-02-02, 13:15Poprawiłem - chodzi o roninów/monków - chce wiedzieć, czy mój Rokku dostanie tym w łeb Jasne, Kitsuki wszystko załatwią za odrobinę koku Ubiją też ninje i artisiana jak będzie trzeba, a co tam, jak judgment o judgment.
Poprawiłem - chodzi o roninów/monków - chce wiedzieć, czy mój Rokku dostanie tym w łeb
If an effect directs a Personality to commit seppuku, apply the following effects: ?Rehonor the Personality, then destroy him; these effects will not be negated.?
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-02-02, 13:17Cytat: Kris w 2013-02-02, 13:15Poprawiłem - chodzi o roninów/monków - chce wiedzieć, czy mój Rokku dostanie tym w łeb Jasne, Kitsuki wszystko załatwią za odrobinę koku Ubiją też ninje i artisiana jak będzie trzeba, a co tam, jak judgment o judgment.ubiją nawet oniacza. Wszystko, co jest personką, bez względu na keywordy.Cytat: http://rules.l5r.com/EE_Glossary_S#SeppukuIf an effect directs a Personality to commit seppuku, apply the following effects: ?Rehonor the Personality, then destroy him; these effects will not be negated.?.A co do kwestii fabularnej... powiem bardzo subiektywnie i emocjonalnie: coraz mniej Kurosawy, coraz więcej Wojowniczych Żółwi Ninja. Zmiana pokoleniowa w DT czy co? Mogliby zaprosić chociaż jednego weterana, żeby im wytłumaczył, czemu Gozaru nie popełni seppuku nawet jak Kitsuki go srodze osądzą (i nie dlatego, że wakizashi nie da rady jego wielkiemu brzuszysku), i czym się różnią Kitsuki od Yasukich. A może to w ogóle miał być "Yasuki Judgement".
Tylko w tej karcie jest zaznaczone że musisz targetować humana
Niestety Kitsuki Judgment nie jest dla... Kitsukich. Karta jest też fatalnie skonstruowana fabularnie.Że niby co? Osąd Kitsukich polega na opłacaniu sterowanego seppuku nawet nie zdyshonorowanych? Rewelacja.A sama karta ? Kosmiczna, będzie hulać w Magistratach Mantisowych, Phoenixowych i tylko Dragon będzie miał problem z jej użyciem.
Bardzo liczyłem na tą kartę, zresztą chyba już tylko na nią.Niestety Kitsuki Judgment nie jest dla... Kitsukich. Karta jest też fatalnie skonstruowana fabularnie.Że niby co? Osąd Kitsukich polega na opłacaniu sterowanego seppuku nawet nie zdyshonorowanych? Rewelacja.A sama karta ? Kosmiczna, będzie hulać w Magistratach Mantisowych, Phoenixowych i tylko Dragon będzie miał problem z jej użyciem.
Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target a Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold Cost, +8 unless he is dishonorable, Kolat, Ninja, or Shadowlands: He commits seppuku.
Uwaga, ciekawostka którą ktoś ładnie wychwycił na mantisowym forum: CytujLimited: Choose your performing unbowed Magistrate, target a Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold Cost, +8 unless he is dishonorable, Kolat, Ninja, or Shadowlands: He commits seppuku.Tekst z Oracla. Więc tak jak Zapasnik ładnie zauważył jednak można zabijać oniacze
Cytat: Epik w 2013-02-03, 02:02Uwaga, ciekawostka którą ktoś ładnie wychwycił na mantisowym forum: CytujLimited: Choose your performing unbowed Magistrate, target a Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold Cost, +8 unless he is dishonorable, Kolat, Ninja, or Shadowlands: He commits seppuku.Tekst z Oracla. Więc tak jak Zapasnik ładnie zauważył jednak można zabijać oniacze to już naprawdę chore, gorsze niż Manga. Gozaru na białej macie FTW.
To trochę wygląda tak jakby ktoś przeklejał tekst z jakiejś wcześniejszej wersji przed testowej, i nie chciało mu się sprawdzić czy coś zostało po testach zmienione...
Cytat: Epik w 2013-02-03, 17:24To trochę wygląda tak jakby ktoś przeklejał tekst z jakiejś wcześniejszej wersji przed testowej, i nie chciało mu się sprawdzić czy coś zostało po testach zmienione...lolto by zakladalo jakiekolwiek testy
Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. Destroy his unit"
Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. He commits seppuku
Open: If you are not a Phoenix clan : Choose your performing Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. He commits seppuku.
Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +2 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.
Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +8 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.
Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target Human Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +8 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?