Autor Wątek: [Strategy] Kitsuki Judgment  (Przeczytany 7120 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Strategy] Kitsuki Judgment
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-02-02, 13:58 »
Poprawiłem - chodzi o roninów/monków - chce wiedzieć, czy mój Rokku dostanie tym w łeb :P

Jasne, Kitsuki wszystko załatwią za odrobinę koku   :-X
Ubiją też ninje i artisiana jak będzie trzeba, a co tam, jak judgment o judgment.

ubiją nawet oniacza. Jeśli tylko ktoś / coś mu zabierze Nonhuman. Wszystko, co jest personką.
If an effect directs a Personality to commit seppuku, apply the following effects: ?Rehonor the Personality, then destroy him; these effects will not be negated.?
.
A co do kwestii fabularnej... powiem bardzo subiektywnie i emocjonalnie: coraz mniej Kurosawy, coraz więcej Wojowniczych Żółwi Ninja. Zmiana pokoleniowa w DT czy co?
Mogliby zaprosić chociaż jednego weterana, żeby im wytłumaczył, czemu Gozaru nnjas nie popełni seppuku nawet jak Kitsuki go srodze osądzą (i nie dlatego, że nie umie trzymać wakizashi), i czym się różnią Kitsuki od Yasukich.
A może to w ogóle miał być "Yasuki Judgement".

//EDITED
« Ostatnia zmiana: 2013-02-02, 14:06 by Zapasnik »
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-02-02, 14:02 »
Poprawiłem - chodzi o roninów/monków - chce wiedzieć, czy mój Rokku dostanie tym w łeb :P

Jasne, Kitsuki wszystko załatwią za odrobinę koku   :-X
Ubiją też ninje i artisiana jak będzie trzeba, a co tam, jak judgment o judgment.

ubiją nawet oniacza. Wszystko, co jest personką, bez względu na keywordy.
If an effect directs a Personality to commit seppuku, apply the following effects: ?Rehonor the Personality, then destroy him; these effects will not be negated.?
.
A co do kwestii fabularnej... powiem bardzo subiektywnie i emocjonalnie: coraz mniej Kurosawy, coraz więcej Wojowniczych Żółwi Ninja. Zmiana pokoleniowa w DT czy co?
Mogliby zaprosić chociaż jednego weterana, żeby im wytłumaczył, czemu Gozaru nie popełni seppuku nawet jak Kitsuki go srodze osądzą (i nie dlatego, że wakizashi nie da rady jego wielkiemu brzuszysku), i czym się różnią Kitsuki od Yasukich.
A może to w ogóle miał być "Yasuki Judgement".

Tylko w tej karcie jest zaznaczone że musisz targetować humana :)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-02-02, 14:05 »
Tylko w tej karcie jest zaznaczone że musisz targetować humana :)
wiem, doczytałem, poprawiłem. I tak mi się nie podoba. Za dużo "humanów", które jakoś nijak nie pasują do seppuku... rozumiem navale Mantisów w walce ze Skorpem czy Kucem, karty to nie erpeg. Ale taki dizajn kart odwołujących się do akcji z rulbuka, które są fabularnie (i rozsądnie) ograniczone do paru keywordów pozostawia lekki absmak.
« Ostatnia zmiana: 2013-02-02, 14:10 by Zapasnik »
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-02-02, 14:11 »
Niestety Kitsuki Judgment nie jest dla... Kitsukich. Karta jest też fatalnie skonstruowana fabularnie.
Że niby co? Osąd Kitsukich polega na opłacaniu sterowanego seppuku nawet nie zdyshonorowanych? Rewelacja.
A sama karta ? Kosmiczna, będzie hulać w Magistratach Mantisowych, Phoenixowych i tylko Dragon będzie miał problem z jej użyciem.
Kitsuki będa zabijać nowym steel on steelem :P

ech - a wszystkie pozostałem magistry będą wciągać całe hordy lwów za napiwek z obiadu :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-02-02, 14:39 »
Bardzo liczyłem na tą kartę, zresztą chyba już tylko na nią.
Niestety Kitsuki Judgment nie jest dla... Kitsukich. Karta jest też fatalnie skonstruowana fabularnie.
Że niby co? Osąd Kitsukich polega na opłacaniu sterowanego seppuku nawet nie zdyshonorowanych? Rewelacja.
A sama karta ? Kosmiczna, będzie hulać w Magistratach Mantisowych, Phoenixowych i tylko Dragon będzie miał problem z jej użyciem.
lew ma notorycznie gowniane akcje dedykowane ;)
w zasadzie magistrature poglaskano laskawie: dobry bitewny duel dla jednych, openowy kill dla pozostalych. zmiescic oba-mozliwe choc dosyc karkołomne.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-02-03, 02:02 »
Uwaga, ciekawostka którą ktoś ładnie wychwycił na mantisowym forum:
Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target a Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold Cost, +8 unless he is dishonorable, Kolat, Ninja, or Shadowlands: He commits seppuku.

Tekst z Oracla. Więc tak jak Zapasnik ładnie zauważył jednak można zabijać oniacze :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-02-03, 02:05 »
Dajmy im chwilę, JKEx też miał różny text a potem poprawili.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #27 dnia: 2013-02-03, 12:44 »
Dzięki chłopaki za pocieszenie, ale.... mi chodzi o kompletny brak klimatu.
Teraz jak patrze na A Threat Enacted to się zastanawiam czy nie mogło być odwrotnie ?
Niby niewiele a jednak, dla takich matołów jak ja ma to duże znaczenie.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2013-02-03, 12:56 »
Hitomi, niestety teraz trzeba sobie wyrobić (albo przypomnieć z czasów PRLowych) dwójmyślenie. A nawet trójmyślenie. Masz tekst karty, masz tytuł karty i masz art karty - i na trzech różnych płąszczyznach są fajne, ale broń kami połączyć to w jedno.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2013-02-03, 15:00 »
Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target a Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold Cost, +8 unless he is dishonorable, Kolat, Ninja, or Shadowlands: He commits seppuku.

Tekst z Oracla. Więc tak jak Zapasnik ładnie zauważył jednak można zabijać oniacze :)
to już naprawdę chore, gorsze niż Manga. Gozaru na białej macie FTW.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #30 dnia: 2013-02-03, 15:59 »

to już naprawdę chore, gorsze niż Manga. Gozaru na białej macie FTW.

Jak już napisałem ktoś pomylił te karty, a mogło być naprawdę klimatycznie, odrobina pracy, ale po co...
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2013-02-03, 16:56 »
Nie "pomylił" tylko osoba która wpisuje texty na WWW (do oracla i do L5R.com) jest niechlujem i wali jak leci, bez sprawdzania. Za parę dni ktoś na Oraclu poprawi do kolejnej wersji...

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2013-02-03, 17:24 »
To trochę wygląda tak jakby ktoś przeklejał tekst z jakiejś wcześniejszej wersji przed testowej, i nie chciało mu się sprawdzić czy coś zostało po testach zmienione...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2013-02-03, 17:27 »
To trochę wygląda tak jakby ktoś przeklejał tekst z jakiejś wcześniejszej wersji przed testowej, i nie chciało mu się sprawdzić czy coś zostało po testach zmienione...

lol
to by zakladalo jakiekolwiek testy  :o
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #34 dnia: 2013-02-03, 17:35 »

lol
to by zakladalo jakiekolwiek testy  :o

A to z kolei kłóci się z efektami "produkcji"   ;D
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2013-02-04, 10:30 »
Są testy. Developer robi kartę

Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. Destroy his unit"

potem przypomina sobie parę kart i wpada na genialny pomysł

Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. He commits seppuku

potem swoim deckiem przeciw fenolom swojej laski i natychmiast po partii pisze :

Open: If you are not a Phoenix clan : Choose your performing Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost. He commits seppuku.

na skutek tego śpi sam, więc w ramach przeprosin daje

Open: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +2 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.

i wyjeżdża na weekend w Vermont. W tym czasie zastępuje go kolega, który kocha schemat portowy, umie grać znacznie lepiej i lubi mieć opcje :

Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +8 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.

i posyła to druku. w trakcie finalnego składania gość dodający flavory stwierdza że to się kłóci jednak z wizją Rokuganu i daje :

Limited: Choose your performing unbowed Magistrate, target Human Personality, and pay Gold equal to his unit's total Gold cost, +8 unless he is dishonorable, Ninja, Kolat or Shadowlands: He commits seppuku.

Są playtesty. Jestem developerem i gram kulawo, czy z taką kartą sklepię swoją dziewczynę która gra fenolem. Potem dam jej na pocieszenie coś do henshinów, ona lubi henshinów.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2013-02-04, 10:44 »
 ;D
nie jestem przekonany czy rozegrana byla jakakolwiek partia. poza tym calkiem realne

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #37 dnia: 2013-02-05, 16:19 »
TEGOM CHCIAL!!!! ;]

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.