Autor Wątek: [Strategy] A Cleansing Breath  (Przeczytany 3329 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
[Strategy] A Cleansing Breath
« dnia: 2013-02-04, 17:01 »
A Cleansing Breath (The Dragon Clan)
Strategy - COMMON

Gold Cost: 0

Battle/Open: Target your Personality at any location: He center himself. Negate other players' cards' effects that prevent him assigning, moving or performing actions. If he is a Kensai, straighten his unit.

"We do not know why the Lion have attacked the Spider encampments with our advisors. They have brought no testimony, levied no charges. While we find the truth of the matter, we cannot simply allow this to go unanswered." - Mirumoto Konjirue

Focus Value: 4
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Strategy] A Cleansing Breath
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-02-04, 17:08 »
fajny common. ale wydaje mi sie ze nie znajdzie sie na niego miejsce.
sa juz lepsze i wazniejsze karty.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-02-04, 17:09 »
Może do oniaczy - wkurza mnie jak gozaru nie może jeździć.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-02-04, 17:12 »
nie wiem, nie wiem, suabe jakies takie. za malo robi a kensaiom nadal brakuje nieco predkosci czego ta karta nie daje. niby pomaga na te wszystkie accidentale i inne brzydkie rzeczy... no moze jako meta na politycznych...
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-02-04, 18:57 »
A dla mnie to najlepsza karta w tym preview Dragonowym. Bardzo mi takiej brakowało, jest, cieszę się.
Jeśli faktycznie zdecyduję sie na Kensai'ów, to ta karta tam będzie. Naprawdę się cieszę z tej kary (i nie jest eRką)
A by była jasność, oczywiście moja radość nie oznacza, iż rzeczona karta łeb urywa, co to, to nie.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-02-04, 20:35 »
Zajebista karta, prostowarka dedykowana kensajom plus lekarstwo na niemoc. Ciężko będzie zmieścić, to fakt, ale czego się nie robi dla nadaktywnych openowo honorówek... (obecnie niczego się nie robi, prócz BNW :P).
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-02-05, 13:34 »
po namysle uznalem ze ta karta jest jednak kompletnei bez sensu. wiekszy problem jest ze zdolnosciami ktore mowia- odjedz i nie wracaj niz z "nie mozesz sie assignowac". jak gram z lionem i jemu dojdzie szybko kochane unnatural flood to ja po prostu nie gram, i tej karty nie moge zagrac bo kolesia mam juz w domu i on nie moze wrocic. a opcja tego ze moge to zanegowac prewencyjnie kija daje, bo przeciwnik odesle mi po prostu typa atakujacego inna prowke
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-02-05, 13:51 »
po namysle uznalem ze ta karta jest jednak kompletnei bez sensu. wiekszy problem jest ze zdolnosciami ktore mowia- odjedz i nie wracaj niz z "nie mozesz sie assignowac". jak gram z lionem i jemu dojdzie szybko kochane unnatural flood to ja po prostu nie gram, i tej karty nie moge zagrac bo kolesia mam juz w domu i on nie moze wrocic. a opcja tego ze moge to zanegowac prewencyjnie kija daje, bo przeciwnik odesle mi po prostu typa atakujacego inna prowke

No, cóż powtórzę się, co kraj to obyczaj.
U nas ostatnio problemem Kensaia nie jest odjazd a przydzielenie się lub dojazd do bitwy.
Problematyczne jest również utrzymanie się w pionie i ta karta niestety rozpirza ten aspekt obrony.
Jednocześnie jest kolejna openowo/bitewną prostowaczką, al eto już wisienka na torcie.
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-02-05, 14:45 »
jak gram z lionem i jemu dojdzie szybko kochane unnatural flood to ja po prostu nie gram, i tej karty nie moge zagrac bo kolesia mam juz w domu i on nie moze wrocic. a opcja tego ze moge to zanegowac prewencyjnie kija daje, bo przeciwnik odesle mi po prostu typa atakujacego inna prowke
U mnie z takimi rzeczami rozprawia się Takeshi (wcześniej dużo słabsze Inexorable). Sam dojazd nie jest problemem - The Ivory Coast, RoW, Moving and Unmoving, Wyrąbane, BNW. Co do typa na innej prowce, to prawda - zazwyczaj z dwóch atakowanych prowek (po unicie na każdą) pada jedna. Taka uroda decka i edycji. Dlatego priorytet jest taki, żeby oba unity przeżyły (stąd Ivory) i wchodziły następne, w końcu się przeciwnik złoży (są oczywiście od tego, jak i od wszystkiego, wyjątki, jak Feniks z Juro i Rosary - 5 Duel of Haiku to nawet i na tę strategię trochę za dużo).

U nas ostatnio problemem Kensaia nie jest odjazd a przydzielenie się lub dojazd do bitwy.
Problematyczne jest również utrzymanie się w pionie i ta karta niestety rozpirza ten aspekt obrony.
W rzeczy samej, z akcentem na "przydzielenie" (no, chyba, że mówimy o dojeździe na unopposed) :)
« Ostatnia zmiana: 2013-02-05, 14:48 by Zapasnik »
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-02-05, 19:08 »
W rzeczy samej, z akcentem na "przydzielenie" (no, chyba, że mówimy o dojeździe na unopposed) :)

Jak by podeszły te cholerne Autoryzacje to byś inaczej śpiewał ptaszyno.  :P
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-02-05, 21:16 »

Jak by podeszły te cholerne Autoryzacje to byś inaczej śpiewał ptaszyno.  :P
Był jakiś Takeshi (choć nie pamiętam, na kogo go dałem) :P