Chikan Gatsu forum
Aktualności:
Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Strona główna
Forum
Pomoc
TinyPortal
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Forum
»
CCG Legacy
»
Torn Asunder
»
komentarze o i po Scorpion preview
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Autor
Wątek: komentarze o i po Scorpion preview (Przeczytany 2097 razy)
sejmitar
Lion Clan
eternal Personality
jestem barmanem na tym forumie
komentarze o i po Scorpion preview
«
dnia:
2013-02-06, 13:30 »
ninja - interesujący, ale z taką abilitką (traitem) to raczej do Spidera. A jak go Spider zmieści (taki koszt nie majątek) to może być wrednie. Zwykłym ninjasom to się nie przyda.
courtier - gdyby to było tylko OPEN byłby wredny. Ale ponieważ musi się kiwać dodatkowo to właściwie wariacja na temat Makiko (heh), tylko jeszcze mniej użyteczna bo unikalna. Jeszcze nie, ale w następnym dodatku jak pojawi się więcej akcji za favora to jak najbardziej. Czyżby zwrot w myśleniu o dyshonorach?
magistrate - koleś który prawie wrzuca Skorpa na poziom Mantisa. Co będzie następne, 2G Loyal No other player may take Reactions??? kolesia znienawidzimy do końca edycji... a potem pewnie dostanie expa dualbugowego. No kur... Jakby tego rozchichotanego gnoja było mało.
paragon - jak na Skorpa żenua, bo jego trait w dobie anty-anty-asygnacji i Elite kuleje. Ale w krabie jest interesujący i wejść może, z takim Forcem ... Szkoda, że standardowo Loyal ma, za takie pieniądze i z takim PH sam bym nad nim myślał. Oczywiście Kraba to nie dotyczy :/
ninja attack - taa, więcej ninjowych sztuczek. Będzie się działo.
maseczka - na szczęście unikalna, ale i tak Skorpy grają od tego momentu na Imperial Gifcie, zwłaszcza jak się ją z nagową pelerynką połączy. Tylko dlatego że to unique się nie czepiam
courtier follower - Skorpy raczej nie bo nie to mają na postaciach, Inni nie użyją bo focus i problem z wymaganiem. ale może wejść do jakiś kombinacji. Niekoniecznie dyshonorowych.
polityka - sam nie wiem. zaletą jest uniwersalność, Battle z potencjalnym honor losem, tylko kurtiera wysadza no po prostu aż chce się wcisnąć do decku i ... no właśnie, przecież to właściwie nic nie robi... może to opcja do military dyshonoru jest, bo tam kolejna karta bleedująca przeciwnika zawsze się przyda.
W sumie - zgodnie z przewidywaniami, nadal najlepsze preview jest do Mantisa. Ale jest to previu z gatunku takich jakie lubię, nawet "najsłabsze" karty (kurtierka) dają interesujące opcje, nic nie jest autoincludem, ale nad każdą kartą można się zastanowić.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.
Chord
Crane Clan
eternal Personality
Odp: komentarze o i po Scorpion preview
«
Odpowiedź #1 dnia:
2013-02-06, 13:39 »
Sejmitar trollujesz nas czy czegoś nie wiem?
Crane Clan
• Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai
...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.
Kris
Lion Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #2 dnia:
2013-02-06, 13:41 »
właśnie chciałem zapytać, bo chyba ślepnę - gdzie są te karty?
Hitomi Monroouke
Dragon Clan
eternal Personality
Dragon Clan Mad Man
«
Odpowiedź #3 dnia:
2013-02-06, 13:44 »
Sejmi, nie wiem co brałeś, ale... mu tez byśmy chcieli trochę
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind
Kris
Lion Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #4 dnia:
2013-02-06, 13:46 »
We must go back to the future!
Breaker
Dragon Clan
temptation Personality
«
Odpowiedź #5 dnia:
2013-02-06, 15:23 »
bez kitu, trollololo jak sie patrzy. az zmusiles mnie to zajrzenia na dojo of lies
. jeszcze troche i nauczysz sie manipulowac tlumami
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper
Paku
Crab Clan
eternal Personality
Broken Crab
«
Odpowiedź #6 dnia:
2013-02-06, 15:46 »
Jest previu
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!
Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique
Ledóch
Scorpion Clan
experienced Personality
«
Odpowiedź #7 dnia:
2013-02-06, 17:34 »
A to na pewno jest previu dla Skorpiona? Bo odniosłem wrażenie, że dla innych klanów...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi
Matsushiro
temptation Personality
«
Odpowiedź #8 dnia:
2013-02-06, 18:17 »
Nie wiem jak wy, ale odczuwam takie wrazenie iz ktos chyba po pijaku uklaadal kolejnosc wychodzenia dodatkow. Bo przy obecnie dosc duzym paler lewelu kart wychodza jakies takie slabsze te kartoniki. Ale ogolnie to skorpy dupeczki nie urywaja, spodziwalem sie wiekszego suportu dla ninjow skorpionskich . No ale coz . Unique taki jak zurowy do doopy:-)
Klepek
temptation Personality
«
Odpowiedź #9 dnia:
2013-02-07, 11:23 »
Ciul z tymi postaciami i akcjami. Nie wiem czy nie okaze sie ze scorp dostal najwieksza dopalke w tym secie z wszystkich klanow.
Ktory klan ma najwiecej courtierow i magistrow? Scorpion, do tego jednych z najtanszych. Wychodzi na to ze po tym dodatku bedzie mozna zlozyc deck gdzie w facie ponad 20 kart bedzie zabijac. Nie wiem czy to nie bedzie za wolne, ale sama opcja wydaje sie straszna.
Dynastia : polowa courtierow, polowa magistretow, najlepiej najtanszych
Limited Kill ( 8 ):
The Heirth's Wrath x1
Mysterious Death x1
nowy limited kill pod courierow x 3
nowy limited kill pod magistretow x3
Batle kill (16)
Dispensing justice x 3
A stained cleansed x 3
The law's strenght + negacja mova co teraz wychodzi- 2 kart combo co zabija x 3
Dismising the cur x 3
Relentless conviction x1
Nowy kill do courtierow co dyshonoruje x 3
Razem 24 karty zabijace w fate
Dynasty Kill (3)
Quicksand.
Reszta deck-u karty dyshonorujace/defensywne.
Mozna by w sumie czyms takim pokombinowac w mantisie (wiekszy gold, ale mniejszy dostep do courtierow, z tym ze magistrzy maja akcje), albo na chacie z goldem zeby zagrywac limited kille albo chacie z raidem- polowe zabijamy , polowe lockujemy z chaty/typa.
Ewentualnie na TOP. ktore ma ta przewage ze malo ktory deck jest w stanie go zblitzowac i zwykle zaczyna:)
Jak to mowia : "Co zabija to do decku"
PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!
Drukuj
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Chikan Gatsu forum
»
Forum
»
CCG Legacy
»