Autor Wątek: komentarze o i po preview  (Przeczytany 45702 razy)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: komentarze o i po preview (MANTIS)
« Odpowiedź #40 dnia: 2013-05-06, 12:37 »
Czy dobrze widzę, że pająki nie mają kart EE only bugged (znanych również jako wtf bugged) w swoim pre?
zaden klan nie ma EE only przeciez
Unicorn
Carb
Phoenix
Dragon
Ale zauważyłem, że Mantis i Scorpion też maiły same dual bugi.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Klepek

• temptation Personality
Odp: komentarze o i po preview (LION)
« Odpowiedź #41 dnia: 2013-05-08, 11:02 »
Zajebiaszcze preview:)
Ilosc kawaleri zdecydowanie mnie ucieszyla.
Swoja droga widac ze lew zostanie jednak na 3 gc produkcji domku chyba i powroci do grania na 6-kach jak w CE.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #42 dnia: 2013-05-08, 14:00 »
Swoja droga widac ze lew zostanie jednak na 3 gc produkcji domku chyba i powroci do grania na 6-kach jak w CE.

No fakt, po tym co dziś pokazali zdziwiłbym się bardzo, gdy Gold na chałupkach był inny niż obecnie.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #43 dnia: 2013-05-08, 14:20 »
Trochę irytująca ta ilość kawalerii bez zwiększonego kosztu, kurde ja w kucach dopłacam do tego luksusu, a oni dostają za gratis...grrr
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #44 dnia: 2013-05-08, 14:31 »
Za darmo? to sa 2 holdingi, a w kucach masz 3 typy co wchodza w 1 turze z holdingiem, w 2 turze dostaja klamke i jada prowke.
W lionie musisz zbudowac standardowy gold i wykupic 2 holdingi w 1 turze, a obecnie jest to dosc wolny start.
A kon ma w dupie i wystawia typa i holding i w 2 turze robi atak, wiec nie przesadzajmy z tym tanioscia.
Mialem okazje chwile pograc JKE blitzem i byl dosc szybki i tani;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #45 dnia: 2013-05-08, 15:02 »
Za darmo? to sa 2 holdingi, a w kucach masz 3 typy co wchodza w 1 turze z holdingiem, w 2 turze dostaja klamke i jada prowke.
W lionie musisz zbudowac standardowy gold i wykupic 2 holdingi w 1 turze, a obecnie jest to dosc wolny start.
A kon ma w dupie i wystawia typa i holding i w 2 turze robi atak, wiec nie przesadzajmy z tym tanioscia.
Ależ ja nie neguje tempa, tylko to, że dostali właściwie kolejny keyword bez podnoszenia kosztu, a każdy kuc jak tylko siada za kółko z definicji dostaje +2GC.
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #46 dnia: 2013-05-08, 15:06 »
Ależ ja nie neguje tempa, tylko to, że dostali właściwie kolejny keyword bez podnoszenia kosztu, a każdy kuc jak tylko siada za kółko z definicji dostaje +2GC.

Czy aby na pewno nie zapomniałeś o bazowym Goldzie na chałupach ?
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #47 dnia: 2013-05-08, 15:53 »
Konskie postacie bez zasady sa za 7 gc czyli tyle ile sredni gc postaci w EE(tych z zasadami i bez)
Sensowne konskie postacie z zasada sa za 8gc, dlatego w wiekszosci deckow konskich gra sie small farmy, bo kon jako chyba jedyny klan w EE ma nieparzysty gold cost.
Przynajmniej takie sa moje przemyslenia po krotkiej przygodzie koniem w EE (gralem paroma deckami na fun).
Kon ma swietny gold scheme zeby blitzowac, ale bardzo slaby gold na midgame i late bo trudno mu wystawic wiecej niz 2 postacie na ture.
Stad moze te nieporozumienia z doplacaniem;) W kazdym razie doplacasz nie 2 gc tylko 1 gc;) Mowie tu o postaciach nieunikalnych.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2013-05-08, 21:57 »
moje wnioski:
1) hajs na domkach w IE-> imo zostają bez zmian. jestem w stanie przezyc mniejszy hajs na domku pod warunkiem ze będę miał gwarancje zaczynania.
2)podchodziłem bardzo sceptycznie do dodatku- AEG przyzwyczail ze uniq= bezuzytecznosc /zwykle/
kazda uniq postac która umie cos użytecznego jest milym zaskoczeniem
no i czuje się mile zaskoczony. w zasadzie tylko mnich wygląda na "obronce klasera". reszta wymaga potestowania.
3) powrot superiora ?!
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2013-05-08, 22:30 »
ja bym nie wyciagal pochopnych wnioskow. Walec Reese lubi rownac i ma jakas taka symetrofilie (nie obejmuje fenixow) wiec poki nie zobaczymy jakies design diaries z IE to bym sie wstrzymal

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #50 dnia: 2013-05-08, 22:42 »
misu jaki walec :) ja przecież tu nic nie pisałem :P
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 2013-05-08, 22:49 »
misu jaki walec :) ja przecież tu nic nie pisałem :P

niejednemu Walec na imie :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: komentarze o i po preview
« Odpowiedź #52 dnia: 2013-05-17, 08:11 »
no i jest stanowisko w sprawie eventow http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=103321

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2013-05-17, 09:04 »
Czyli na ten moment jedi trick: "Na tej karcie nie ma żdanego Limited:"
Pomysł na eventy w IE wydaje się interesujący, dobre by było z borderem, ale pewnie bk nie będzie :(

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2013-05-17, 09:12 »
Jakaś metoda refilowania prowek face-up będzie na pewno - prędzej czy później. Pomysł ciekawy, zwłaszcza, że eliminuje tę dziwaczną sytuację z eventami leżącymi na prowce i czekającymi na następny event phase (nie mówiąc już o problemach z tłumaczeniem ludziom, że eventy i regiony tam zostają, ale celestiale już nie ^^)
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.