Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Wkurza mnie ze kontynuujemy serie CMD bez samuraja. a co Kitsuki nie moga byc samurajami?
EDIT: Jedno mnie martwi, nasz koks duelista nie jest w stanie wyzwać innych koksów z tego dodatku, trochę słabo...
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-04-29, 19:03EDIT: Jedno mnie martwi, nasz koks duelista nie jest w stanie wyzwać innych koksów z tego dodatku, trochę słabo...tez to zauwazyles? ciekawe czy dalej beda mordowac tego waya, czy moze zmienia zasady do pojedynku.
Eh. Nie gram duelistami, a i tak Daisuke jest moją ulubioną postacią EE - nie jako karta, tylko jako postać właśnie. Świetny art (rzygam tymi rozpryskującymi krew na prawo i lewo Bardzo Groźnymi Samurajami) i, jak zwykle, bardzo dowcipny flavor tekst. Będę za nim tęsknił, jak już go ktoś pośle do piachu.
Moonrouke, w jakim sensie Kitsuki nie byli samurajami? bo rozumiem, że się do realiów rokugańskiego społeczeństwa odnosisz, a nie do mechaniki traitów, że tak powiem. nie czytałem Way of Dragon, więc możesz mnie oświecić.
Az tak zle z tymi dragonami nie jest.Na poczatku edycji wygrywal najwiecej koteiow razem z crabami i lionami.W tamtej edycji na poczatku edycji rowniez wygrywal wiekszosc.Inna sprawa ze im dalej w las to dragon robi wielka kake, a karty do jego preview powinny byc w fenolowym ewentualnie zurawiowym preview;)
Cytat: Klepek w 2013-04-30, 09:43Az tak zle z tymi dragonami nie jest.Na poczatku edycji wygrywal najwiecej koteiow razem z crabami i lionami.W tamtej edycji na poczatku edycji rowniez wygrywal wiekszosc.Inna sprawa ze im dalej w las to dragon robi wielka kake, a karty do jego preview powinny byc w fenolowym ewentualnie zurawiowym preview;)zle nie bylo. to prawda. niestety w przypadku Dragona mamy do czynienia z sinusoida. jak jeden sezon byl dobry to kolejny musi byc w dupe. ja tam bardziej obawiam sie tego ze w PDT brak osob ktore kumaja dragona (zreszta crane'a i spidera chyba tez) i ze ulubiony klan reeese'a czyt. phoenix po tym jak juz odstaje od reszty to bedzie odstawal jeszcze bardziej, a pozostalym klanom bedzie trudno go dogonic.
A Kensai? Chyba już nic w tej chwili go nie ożywi, jest zbyt wolnym deckiem aby dawał sobie radę w tym środowisku gdzie "kille" latają o poranku (popołudniu i nocy).
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-04-30, 10:18A Kensai? Chyba już nic w tej chwili go nie ożywi, jest zbyt wolnym deckiem aby dawał sobie radę w tym środowisku gdzie "kille" latają o poranku (popołudniu i nocy). W EE raczej nic. W "token edition" IE żeby uchronić decktyp od śmierci, na start wystarczyłoby parę boxów, ale bez głupawych traitów typu "jak wejdziesz, to strać 2 h", "jak się kiwniesz, to zgiń", "jak przypniesz klamkę, to nie pojedziesz" z byle militarną abilką i nawet 3F.