Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
> Co zrobić jak ktoś trafi na talię, którą już grał? Co zrobić jak ktoś trafi na talię, którą sam zgłosił do turnieju? Proponowałbym traktować taką talię jako "już graną". Propozycja : Jeżeli któryś z graczy grał już "swoją" talią wcześniej (w tym evencie), i żaden nie grał talią "przeciwnika", obaj gracze obowiązkowo zamieniają się taliami. O fakcie informują sędziego podczas zgłaszania wyniku. Jeżeli tego zaniedbają (wymiany i zgłoszenia), gracz "dublujący" talię jest dyskwalifikowany (w klasyfikacji końcowej).
Miałem nie piać, ale co tam. Nienawidzę Was, wszystkich!Wykombinowaliście zajebisty format na turniej na którym akurat nie mam szans się pojawić ;(
No i jest porządne rozwiązanie - dopiszcie i mnie
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-05-10, 21:38Miałem nie piać, ale co tam. Nienawidzę Was, wszystkich!Wykombinowaliście zajebisty format na turniej na którym akurat nie mam szans się pojawić ;(Tak się złożyło Hitomi, że "przetestujemy" ten format w Szczyrku (Mamy nadzieję ), ale zachęcam żebyś spróbował zorganizować taki turniej w Wawie (Wy tam lubicie dziwne zabawki ).Dzieki Sejmitarowi teraz każdy Inny niż podstawowy format może znalazł/znajdzie miejsce w nowo utworzonej belce. Możemy tutaj rozkiniac dalej ten format, dodatkowo raportować wszelkie wyniki Cytat: Zapasnik w 2013-05-10, 20:33No i jest porządne rozwiązanie - dopiszcie i mnie Dopisany
Spokojnie, pewnie, że podkradniemy. W tym celu wysyłamy obserwatorów (jednego właśnie dopisałeś)
OKej no to dopiszcie też jednego z przedstawicieli gospodarzy.
W kwestii bezpieczeństwa. Co w przypadku gdy podczas turnieju zapodzieje się komuś jakaś kartka pokroju Improper Papers, Creating Order lub fullbleed Ring? Niby wszyscy się znamy, ale dociekać po turnieju od kogo egzekwować zgubę? Można temu zapobiec wkładając do puszki decklistę lub tylko zestawienie najwartościowszych dla właściciela kart. Każdy z kolejnych graczy biorąc deck do łapy sprawdza czy wszystko jest i podpisuje taką listę biorąc odpowiedzialność za deck. W następnej rundzie robi tak samo kolejny klient etc. Taka międzyrundowa czeklista nie zajmie dużo czasu, a może zapobiec wielu niedomówieniom.
Co prawda wybieram finał Ligi Mistrzów, ale może w takim formacie proxy mają wobec powyższego sens?Jeśli ktoś ma czas drukować kolorowe i mu się chce... why not?