Autor Wątek: Nasz Stronghold, taki piękny...  (Przeczytany 17257 razy)

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: Nasz Stronghold, taki piękny...
« Odpowiedź #40 dnia: 2013-08-01, 00:57 »
... jak to sobie powiedziała mucha, gdy spaliła sobie skrzydła nad ogniskiem:
"To se ku%$a polatałam!"

Ciekawe czy Morion jeszcze się bawi w L5R...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Zielony Mi$

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2013-08-01, 01:39 »
Morion przestał się bawić w połowie EE, to raz. Dwa- znajdzie się miejsca na 6 osób w ich nowym lokalu (no chyba, że ten stary juz działa).

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #42 dnia: 2013-08-01, 08:22 »
Ja nie lubię moriona, tam nie mili panowie zawsze byli :(
Może jakieś głosowanie zrobimy, czy na razie zostajemy w dw. centralny i zółtych. A jak sie jakieś turnieje zaczną to pomyślimy?

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2013-08-01, 12:57 »
No to chyba, siłą rzeczy, ze sklepów zostaje tylko Wiatrak. Można spróbować się spotykać tam powiedzmy przed miesiąc. Jak większość powie, że dojazd jest do niczego i w ogóle ujnia z grzybnią to wtedy zrobić przeprowadzkę np. do Paradoxu.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #44 dnia: 2013-08-01, 13:00 »
No to chyba, siłą rzeczy, ze sklepów zostaje tylko Wiatrak. Można spróbować się spotykać tam powiedzmy przed miesiąc. Jak większość powie, że dojazd jest do niczego i w ogóle ujnia z grzybnią to wtedy zrobić przeprowadzkę np. do Paradoxu.

Ja bym zrobił tak, sklep/stronghold na Wiatraku.
Turnieje na Wiatraku, ale gra już w Paradoxie. Byc może później też na Wiatraku, ale na razie Paradox.
Kilka spraw przemawia do mnie, aby tam sie pojawić. Nie wiem tylko jak vonSchabov, na razie się nie wypowie, bo go Sejmi ustrzelił.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2013-08-01, 14:15 »
Może być i tak. Dla mnie Wiatrak wygodniejszy niż Anielewicza bo nie muszę w ogóle pakować się do centrum, ale wielkiej różnicy być nie powinno.

btw ktoś może kontaktował się ostatnio z Arturem Szyndlerem? On był niezłym specem od marketingu i urabiania sklepów to może dałby radę coś zorganizować. Zarzekał się, że jak wrócą nagi to i on wróci do L5R. Nag jest teraz całkiem sporo więc... ;)

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #46 dnia: 2013-08-01, 22:25 »
Szyndler gdy ostatnio o nim słyszałem pracował dla Games Workshop i promował ich gry.

Znając jego zamiłowanie do gier całkiem możliwe że by się L5R z powrotem zainteresował.

Robiłem z nim kiedyś jakiś mały deal, jak chcecie mogę pogrzebać może jeszcze znajdę jego maila i podesłać komuś na PW.

pozdrawiam

ORO

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2013-08-02, 12:56 »
no ja na wiatrak sie nie wybiore.
px nie ma problemu, centralny nawet fajnie (wracaja czasy strefy), zlote tarasy bomba

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #48 dnia: 2013-08-02, 13:01 »
 ;D
no ja na wiatrak sie nie wybiore.
px nie ma problemu, centralny nawet fajnie (wracaja czasy strefy), zlote tarasy bomba

No faktycznie, to zrozumiałe, przecież dziewiątką z Wiatraka od Ciebie będzie ze 25 - 30 minut jazdy ;)
Hitomi Monroouke

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #49 dnia: 2013-08-04, 16:08 »
Słuchajcie, Matsushiro był  na rozmowach w Graalu. Napisałby sam co i jak, ale... ostatnimi czasy bany za lekceważenie zasad forum sypią się gęsto (słusznie zresztą) i chłopina odpoczywa. No cóż, wakacje przydadzą sie i jemu. W każdym razie stroghold, to jest temat numer jeden. A raczej nie tyle, samo nasze zamczysko, co jego lokalizacja. Centrum, czy Wiatrak?

Jak rozumiem gramy na razie w Paradoxie, ale turnieje chyba na Wiatraku. W związku z tym wydaje mi się, że lepiej byłoby aby stronghold był tam na miejscu. Tak aby tamtejsi ludzie wiedzieli co i jak. Dostęp do kart i promek też byłby na miejscu. Oczywiście można by się dogadać z Graalem aby kilka busterów było też dostępnych w centrum. To jednak moja wizja. A ważniejsza jest ta Wasza. Może warto byłby abyśmy się spotkali, np. w przyszłą środę i przedyskutowali. Ci których nie będzie niech dadzą znać tutaj.

Ps: wyjątkiem jest drugi z naszych zsanowanych, vonSchabov. Proszę napisz PM?kę lub zadzwoń (sms też może być)
Hitomi Monroouke

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2013-08-04, 17:01 »
Przecież ban to nie koniec świata. Co za problem stworzyć sobie alta na czas bana? Albo podesłać maila do kogoś aktywnego co by wstawił w ich imieniu. Polacy, a tacy niezaradni jacyś. ;)
Ja, jak pisałem, jestem elastyczny, ale najbardziej odpowiada mi Wiatrak na wszystkie możliwe okazje. :)

Ryoga

• Phoenix Clan
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #51 dnia: 2013-08-04, 18:57 »
Na chwilę obecną dostosuję się do woli większości i tak w środy przez jakiś czas nie dam rady grywać.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2013-08-04, 20:18 »
W środę się pojawie (tylko gdzie? w Paradoxie?), więc omówić możemy, ale jeśli ważny jest czas, to niech będzie Wiatrak jako Stronghold. Na turnieje będę tam się pojawiał na pewno

ORO

• Crab Clan
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2013-08-04, 21:06 »
no ja sam nie wiem, bo jak rozumiem wiatrak jest jedyna opcja turniejowa w graalu, ale z drugiej strony byloby milo jakby baza do gier srodowych i miejscem z dostepem do box of everything bylo jednak centrum.

Tara - no nie wiem, wydaje mi sie ze 9 do centrum to 20-25 min. poza tym ja po prostu nie lubie tamtych okolic.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2013-08-04, 22:40 »
Wiadomo, nie bez powodu Warszawa się odgrodziła od tamtych okolic fosą ;)

Wydaje mi się podobnie jak OROwi, że wygodniej jakby baza kart, box of everything były w centrum, żeby jak kogoś przyciśnie potrzeba, mógł się szybko zaopatrzyć w karty przy okazji pobytu w centrum, bez potrzeby specjalnej wycieczki.

Turnieje można grać na Wiatraku. Jak będą raz na miesiąc to mogą być gdziekolwiek, i tak się dojedzie ;)
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2013-08-05, 10:07 »
Ej no... jedno miejsce zaopatrzenia, inne miejsce grania zwykłego, jeszcze inne miejsce na turnieje? Trochę to bez sensu...
Poza tym jaką motywację miałby mieć Wiatrak, żeby gościć nas na turniejach, skoro nie będziemy się u nich zaopatrywać?
I gdzie w końcu miałby być Stronghold? Gdzie miałyby przychodzić promki?

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #56 dnia: 2013-08-05, 16:49 »
Ej no... jedno miejsce zaopatrzenia, inne miejsce grania zwykłego, jeszcze inne miejsce na turnieje? Trochę to bez sensu...
Poza tym jaką motywację miałby mieć Wiatrak, żeby gościć nas na turniejach, skoro nie będziemy się u nich zaopatrywać?
I gdzie w końcu miałby być Stronghold? Gdzie miałyby przychodzić promki?

Całkowicie popieram przedmówcę. Choć jak pisałem, można załatwić aby jakieś karty w centum były.
Hitomi Monroouke

ORO

• Crab Clan
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 2013-08-07, 12:26 »
zaopatrywac tak, ale box byloby milo zeby byl dostepny w okolicach gier cotygodniowych a nie comiesiecznych

Ledóch

• Scorpion Clan
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2013-08-08, 16:14 »
GoC prerelease za pasem, a my tu w temacie Strongholda leżymy...

Ampher

• Lion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2013-08-12, 03:39 »
Ponoć Box Of Everything miało zostać zawiezione do Graala w centrum, a jak dzisiaj tam byłem to ta ruda dziewczyna co pracowała w Blue City nic o tym nie wiedziała i jak dzwoniłem do Kuby (aka Jezusa) to też nic nie wiedział.
Ktoś coś wie co w tej sprawie można zrobić bo akurat jak za pasem mistrzostwa europy to przydało by się pozałatwiać karty do nowej talii.