Autor Wątek: Productive Mine  (Przeczytany 4225 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Productive Mine
« dnia: 2013-08-03, 09:35 »
Productive Mine (L5R.com)
Holding - RARE

Gold Cost: 4

Mine ? Kharmic

(Repeatable Limited, : Discard a Kharmic card from your Province and refill it face-up.)
: Produce 4 Gold.

"Humans finally realize that working with mujina better than foolish attempt at slavery. They smarter than Kuni, I think." - Nijugun
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Productive Mine
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-08-03, 10:18 »
Auto-include Ivory Edition? 4 za 4 i można przewijać.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-08-03, 10:59 »
Ja bym już w EE w paru deckach zmieścił
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-08-03, 11:08 »
Niestety, ale wyczuwam cholernie, ale to cholernie droga karte - bedzie przeciez grala wszedzie. :/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-08-03, 11:16 »
bardzo dobre do schematu golda.

O erka. kuzwa

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-08-03, 11:33 »
Pozdro 600, chyba jednak bedzie to co mowil Walec w Zbro, ze wszyscy beda grali takim samym schematem golda:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-08-03, 11:39 »
Pozdro 600, chyba jednak bedzie to co mowil Walec w Zbro, ze wszyscy beda grali takim samym schematem golda:P
uhum, w komunizm w produkcji na chacie uwierze dopiero po tym jak go zobacze.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-08-03, 11:52 »
Wszyscy mialem na mysli - wszyscy poza lionem i koniem(choc ten moze grac tym i holdingami za1)
Gold produkcja na domkach podobno bedzie bez zmian:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-08-03, 12:35 »
[/quote

Jak mi pisal ziomek z PT, w basic IvE do miesiaca wszyscy beda grali to samo zloto, bez patrzenia na zasady na holdingach. Kesz is kesz. Pozniej moze sie to zmienic.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-08-03, 12:48 »
Gdzie mogę zamówić swój komplet ?
Coraz bardziej streamlined, po co kombinować, DT rozwiązało za nas schemat gold, na slocie R.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-08-03, 17:43 »
hold idealny, po prostu
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-08-03, 19:22 »
Nienawidzę takich kart, eRka, którą musi mieć każdy.  >:(
Już widzę przegrane gry, bo nie ma ktoś kompletu w decku... lipa.  :-\
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-08-03, 20:05 »
Dobra, nie rozumiem. Może mi ktoś wyjaśnić co jest fajnego w tej karcie w IvE? W EE rozumiem że jest mega, ale w IvE jakoś tego nie widzę...

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-08-03, 22:15 »
Dobra, nie rozumiem. Może mi ktoś wyjaśnić co jest fajnego w tej karcie w IvE? W EE rozumiem że jest mega, ale w IvE jakoś tego nie widzę...

Split zlota w IvE powoduje, ze im wiecej wygenerujesz, tym lepiej, bo przeciez nic sie powinno zmarnowac. A 4 za 4 z Kharmic to naprawde super deal.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-08-03, 22:26 »
Gdzie mogę zamówić swój komplet ?
Coraz bardziej streamlined, po co kombinować, DT rozwiązało za nas schemat gold, na slocie R.
a to jakas nowosc? EE zaczynalo sie od 6/5 do tego co lepsze cuksy byly promkami
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-08-04, 00:25 »

Split zlota w IvE powoduje, ze im wiecej wygenerujesz, tym lepiej, bo przeciez nic sie powinno zmarnowac. A 4 za 4 z Kharmic to naprawde super deal.

No tak, ale dzielenie złota pozwala mi kupić 2 holdingi za 2, które nie dość że mogą mieć zdolności (jak na razie z nimi bardzo ubogo, ale jeszcze 2 sety do grania IvE), lub mogą produkować więcej (np. klanówka + coś = 5G+). Więc nadal nie rozumie społecznego podniecenia ;)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-08-04, 03:05 »
a ile wsadzisz tych 2 do deku a ile postacie nie wiec output na karte jest ważniejszy np masz 14 holdingów w deku moga albo produkować 14x4 albo np 14x2 widzisz różnice ?
Walec

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-08-04, 10:44 »
tak poza tym mam wrazenie ze skasuja klanowki... bo z powodu nie-przeplacania golda dostanie w 1 turze 6 kasy spowodowaloby ze ktos jest tak bardzo do przodu ze juz nigdy go nie dogonisz
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-08-04, 10:57 »
tak poza tym mam wrazenie ze skasuja klanowki... bo z powodu nie-przeplacania golda dostanie w 1 turze 6 kasy spowodowaloby ze ktos jest tak bardzo do przodu ze juz nigdy go nie dogonisz
Słaby argument. W tej chwili też spokojnie jesteś w stanie w pierwszej turze wywalić 6 kasy na stół. I masz do tego tonę holdingów.
Jak Ty dostaniesz 6, to znaczy że przeciwnik też może bez większej spiny dostać 6 (zakładając, ze pogłoski o tym jakoby każdy klan miał grać na takim samym schemacie golda są prawdziwe). Nie widzę tego bycia tak bardzo do przodu.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-08-04, 13:39 »
tak misiek, ale teraz masz na poczatku 6 golda, w 2giej turze kazdy porzadny deck dostaje 2+3 albo 5 golda. nawet jak dostaniesz 2 klanowki to roznica miedzy 11 a 12 golda jest niewielka, tym bardziej ze nie ma dzielenia zlota i tak czy tak masz najwyzej 4 holdy za ktore kupisz najwyzej 4 rzeczy.

a w nowej edycji zaczynasz z samym strongholdem, standardowa tura pierwsza to 2+2 albo 4, potem w nastepnej masz juz 8 golda za ktore kupujesz np. nastepne holdy albo holdy+ postac. zobacz jak wielka roznice robi jak masz 2 golda wiecej, to w praktyce holding wiecej ktory geometrycznie produkuje w nastepnych turach coraz wiecej keszu/postaci i powoduje ze smigasz blyskawicznie do przodu

roznica jest w tym ze teraz kwestia czy masz 2 czy 3 golda na holdzie niewiele zmienia bo holdow i tak masz 4 (razem ze strongholdem) a w IE nie bedziesz patrzyl na ilosc holdow tylko na total gold

ja mysle ze w IE w ogole nie bedzie holdow ktore beda dawaly wiecej golda niz same kosztuja, a jezeli beda to beda mega giete, nawet jako blanki

wlasciwie jestem sie w stanie zalozyc o piwo ze zwyciezca koteia- jak beda klanowki przedrukowane, masz piwo. jak przyjmiesz zaklad i nie beda to ja mam. pasi? ;)
Mirumoto Breaker