Autor Wątek: Nowe bany, od 20.09!  (Przeczytany 1020 razy)

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Nowe bany, od 20.09!
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-09-02, 07:20 »
Najpedalściejsza i tak jest cranowa honorówka. Jar Jar pochwal się ile średnio masz honoru po 3 turze tym deckiem co miałeś w czwartek na kartach? Z tego co widziałem to jest to okolica 25. Na feniksie myślę że coś podobnego też będzie dało się złożyć ;).

EDIT: BTW znów najmocniej banami dostał feniks. AEG naprawdę nie potrafi projektować kart dla nas, albo są ekstremalnie mocne (patrz kotei sezon) albo ekstremalnie słabe (patrz edycje od Diamonda do Samurai'a).

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-09-02, 08:31 »
Najpedalściejsza i tak jest cranowa honorówka. Jar Jar pochwal się ile średnio masz honoru po 3 turze tym deckiem co miałeś w czwartek na kartach? Z tego co widziałem to jest to okolica 25. Na feniksie myślę że coś podobnego też będzie dało się złożyć ;).

EDIT: BTW znów najmocniej banami dostał feniks. AEG naprawdę nie potrafi projektować kart dla nas, albo są ekstremalnie mocne (patrz kotei sezon) albo ekstremalnie słabe (patrz edycje od Diamonda do Samurai'a).

Owszem kręci się do 45 w 4 kolejce, ale wystarczy 1 karta mety i po meczu :)
Troszkę późno te bany i dziwi mnie brak jakiejkolwiek klaryfikacji do Madnessowego pałacu.
Miesiąc testów do kosza  :'(

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-09-02, 09:08 »
Jedna karta? Oj chyba nie...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-09-02, 09:42 »
kurde myślałem ze chociaż mi zostawią frozena ale jednam przecieki się potwierdziły ;/ no nic trzeba będzie kleić coś innego na ninji (przynajmniej najgorsze dwa much upy odpadły kl i henshiny) albo grać na blitzowych kensaiach :D
Walec

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-09-02, 09:52 »
kurde myślałem ze chociaż mi zostawią frozena ale jednam przecieki się potwierdziły ;/ no nic trzeba będzie kleić coś innego na ninji (przynajmniej najgorsze dwa much upy odpadły kl i henshiny) albo grać na blitzowych kensaiach :D

Spkojnie tez mozna wrocic do malych ninja z duzymi katanami.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-09-02, 10:01 »
no to o nich myslalem :P ale nie wiem czegoś w nich brakuje :P
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-09-02, 10:20 »
najpedalściej :)

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #27 dnia: 2013-09-02, 10:22 »

No 3 sztuki nowej bryczki w zupełności wystarczy.
Przy prędkości obecnych swarmów, można też grać na zmianę 3x scorn the weak.
Więcej nie potrzeba :)

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #28 dnia: 2013-09-02, 10:57 »
tylko że bryczki nie pomagają na inne honorówki które trzepia honor w bitwach tez ( fenol lion mantis)
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2013-09-02, 11:33 »
kiurfa kolesie maja niezle tempo.
swoja droga zbanowali juz zajebiscie duzy procent promek eventowych z zeszlego roku- najsamprzód dostalo sie Ki, teraz wall, charter. po uj wydawac turbo-uber zestaw ktory rozpizdza system?

IMO:
-dobry zestaw zebral feniks - zaebali 1 deck, kolejnemu wybili polowe zebow. zostało albo światełko albo pedałowanie (co przy posiadaniu shug+courtier mozna poskladac naprawde szybko)
-chyba najbardziej dostal Mantis, z decku T1 + kilku fajnych buildow ostalo sie ZOO/światełko.
-crab wyszedl troche na minusie, zabrali duty (az 2 lata zejelo skumanie ze karta jest pieprznieta?) ale zerkow nie beda tak karcic za brak mozgu.
-zaebali facelessy - wszystkie.
-zupelnie nie wiem dlaczego oblivious jest passe a inne bezkondycyjne zabijania ltd jest trendy

Dobre strony:
jak ktos jest nieograny w srodowisku to jest do przodu. wlasnie dokonano sekcji wiec ogrywanie zaczynamy od poczatku.

Zle strony:
mialem sobie decka....a teraz musze miec innego; ale i tak postep- rok temu zrobili tez duzy ban na 3 tyg przed Barcelona.

moze sie okazac ze jedziesz do bitwy gdy przeciwnik ma 29 honoru....po ataku ma 40. pomaga ale bez szalenstwa. poza tym zupelnie nie wiem co trzeba by wyebac zeby to upchnac do Fate :/

Scorn jest slaba meta (chyba ze mozesz od razu z dodatkowej akcji zakatrupic gada)

a te turbo honory sa masakrowane przez On (ale tez maja szybki przemial wiec spore szanse na dokopanie sie do Forgingow/Schismy)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #30 dnia: 2013-09-02, 11:54 »

moze sie okazac ze jedziesz do bitwy gdy przeciwnik ma 29 honoru....po ataku ma 40. pomaga ale bez szalenstwa. poza tym zupelnie nie wiem co trzeba by wyebac zeby to upchnac do Fate :/

Scorn jest slaba meta (chyba ze mozesz od razu z dodatkowej akcji zakatrupic gada)

a te turbo honory sa masakrowane przez On (ale tez maja szybki przemial wiec spore szanse na dokopanie sie do Forgingow/Schismy)

Co do bryczek to i owszem może nie dadzą radę, ale jak zagrasz scorna, to jeżeli nie ma wall of honor lub forginga na ręce to spadnie o mniej więcej 3/4 honoru.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #31 dnia: 2013-09-02, 12:06 »
Troche mi ten ban pomieszal w glowie. Katana wisiala sobie na bolu, bo deck byl gotowy od Zbroslawic i niewiele sie w nim zmienilo po GoC. A teraz? Trzeba znowu poprzekladac karty, hehe. A mam w czym wybierac:

FotM OniNoRyż - tylko bez CU nie dokopanie sie do Overpower moze niestety skonczyc gre w drugiej turze :/
LN HoM Ancestors - ale tylko z silna meta na inne honorowki
SP TSL ninja weapon - to mnie kusi najbardziej
LN SK unique para-festival na malych attachach - z BK xp2 i Suikime's Chambers chodzi jak ta lala
TFT Oni - bez CU i Overpower (martwy slot zupelnie) mozna tez przegrac zanim sie zaczelo. I jeszcze slabe szanse z honorem
SP SSD paragons - sam nie wiem, niby wszystko jest (Force, dociag), ale czegos brakuje.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #32 dnia: 2013-09-02, 12:35 »

Co do bryczek to i owszem może nie dadzą radę, ale jak zagrasz scorna, to jeżeli nie ma wall of honor lub forginga na ręce to spadnie o mniej więcej 3/4 honoru.

To ja wam pomogę, żadne bryczki, żadne scorny. Jak grasz militarką, to na pewno masz zabijanie, a jak masz zabijanie to griefy. Zabierają 3-4 honoru, a przy okazji dyshonorują knypka w bitwie przez co przeciwnik zazwyczaj musi zużyć kolejny zysk (2 powiedzmy) na rehonor, czyli w sumie 5-6 honoru w plecy, a jak koleś nie ma zysku/ucieczki to więcej bo sie tego dyshonora zadźga ;)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2013-09-02, 13:02 »
Paku wszystko fajnie ale:
sa name'y do rehonoru i redukcji strat (z wrozki w bitwie 2 honoru)
zakladasz ze wychodzi 2 obroncow - a niestety tak nie jest. smutek taki ze te rakiety bywaja naprawde szybkie,zwykle zaczynaja i w zasadzie ty zabierasz sie do 2 prowki a tam sa juz wymogi.

jezeli zajmuje to ten sam slot to scorn broni sie jednak lepiej= zawsze -5F (a przeciwnikowi nie doszedl mill), powiedzmy 2 oczka mniej z honorem, dyshonor nadal jest.

Kempy:
w RyżNoOni jeszcze nie udalo mi sie upchnac CU, robilo roznice tylko w grach z 2 deckami (ten sam fate tylko twierdze inne). Overpowered+ hidden zwykle wystarczaja. zwlaszcza ze w 2 trzeba pierwszego kozaka wystawiac wiec tak zupelnie w ciasto nie ma (lipa to gra z FoTM blitz, przegrany rzut na zaczynanie, brak dobra w pierwszych 10 kartach Fate i 2 tury nie bylo :P)

LN HoM Ancestors - ale tylko z silna meta na inne honorowki
nie ma nic za darmo. wkladasz te barszczowe karty i potem 6/7 gier grasz z militarkami. nie do konca jestem przekanany ze nagle nastapi gwaltowny wysyp honorowek. sadze ze lepsza meta to przyspieszenie decka (hanabi?majcher klanowy?tale?chambers?eventy+blokowanie eventow)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2013-09-02, 13:07 »
J/w na Caught nie ma miejsca.
Pozatym odpadly juz decki, ktore byly w stanie zjechac 4 prowki w 2 turze ryzowym oniachom, wiec o 2 ture mozna byc znacznie bardziej spokojnym, ja po zmianach decku tylko przy uber zlym dojsciu nie wystawiam typa w 2 turze.
Holding blitz bez chartera i caughta to raczej lipa deck, a normalny blitz to przy dobrych wiatrach (jak nie dojdzie overpower lub hidden) zjedzie Ci tylko 1 prowke w 2 turze;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #35 dnia: 2013-09-02, 14:15 »
Zresztą jeśli chodzi o honorówki, to jeszcze można jako taką metę włożyć. W sensie jest wybór.
Za to na Dyshonor, to ja widzę tylko suspicious i dobicie z altera.
Jak ktoś zna lepszą metę, to proszę mnie poinformować :D

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #36 dnia: 2013-09-02, 15:08 »
Na dyshonor najlepsza meta jest dobra i przede wszystkim spokojna gra.
Budowa ekonomi, sluszne decyzje i zadnej mety nie trzeba.
Wiekszosc zwyciestw dyshonoru i oswiecenia bierze sie z tego ze ludzie nie umieja z tymi deckami grac;P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #37 dnia: 2013-09-02, 15:29 »
Mi$ jak to czytasz to zrób Loda na środę, potestujemy :)
Wiem że RyżNoOni mają spory problem z dyshonorem.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #38 dnia: 2013-09-02, 17:15 »
Mi$ jak to czytasz to zrób Loda na środę, potestujemy :)
Wiem że RyżNoOni mają spory problem z dyshonorem.
Nie maja. Wystarczy pocisnac i zjechac 3 prowki w drugim napadzie czyt wykupic cala dynastie ;]

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Zielony Mi$

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2013-09-02, 18:11 »
Nadal jest złożony, więc wezmę na pewno. Co do RyżoNoOni to zależy od ręki, lodd ma mete na kloce przy okazji ;)